Galaxy S2, HTC Sensation ili nešto treće?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

sta da uzmem?

Samsung Galaxy I9100 S2
22
54%
HTC Sensation
14
34%
nesto trece
5
12%

Ukupno glasova: 41

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Mirko BGD,da sam na tvom mestu (a nisam),ostavio bih kupovinu novog telefona za kraj leta,em su oba ova modela prilicno glomazna i nezgrapna za nosenje u laganoj odeci,em sto ce neke stvari biti jasnije za tih dva,dva i po meseca...
Tu ce se pojaviti i N9,verovatno i nesto iz Apple kujne (bice sigurno jeftin :roll:),sto ce uz vec gore pomenute modele koji ce sigurno biti pristupacniji otvoriti mnogo vise kombinacija za kupovinu.
Razlike izmedju ova dva modela su male ali su opet poprilicno velike i bitne.
Najbolje bi bilo (puste zelje) kada bi u kuciste od Senzacije ubacili hardwer iz SGSII i kada bi zadrzali rezoluciju ekrana koju ima Senzacija...Ali,nece da moze,i sada treba izvagati i videti sta je kome prioritet i na osnovu toga izabrati 'pravi' model... 8)
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Fox, meni se bas rezolucija kod Senzacije ne svidja ili tacnije ne svidja mi se taj 16:9 izduzeni odnos. Ne svidja mi se ni onaj 15:9 kod Samsunga S II, ali mi se ovaj izduzeniji svidja jos manje.

Inace zahvaljuci vecoj izduzenosti Senzacija i pored iste dijagonale ima ekran manje povrsine (kome nije jasno zasto neka se podseti elementarne geometrije).
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Што рече лисица :lol: галакси 2 у сензационалном кућишту би била врх комбинација. Мада бих ја ту додао и SENSE. Јбг, користио сам ромове са и без овог чуда и некако се увек враћао на њега. Цене падају јако брзо. Пошто сам и ја у сличној дилеми пратим ове огласе овде и била су оба телефона за 450е, а пре 2 недеље су били 500. Ја бих могао да узмем самсунга на уговор,али нешто ми говори да сачекам још мало. Можда бих кренуо путем колеге Миодрага, али сам навикао на велики екран, тако да ће у мом случају јабука бар још неко време остати ван оптицаја.
ex ivan87

MilosYiv
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 04. Avg 2011. 00:38

Post od MilosYiv »

Evo da ozivim temu. Dakle u Telenoru sam i ova dva telefonu mogu da uzmem za 1 din. Ja obicno uzmem telefon i miran sam narednih 5 godina. Posto sam sahranio SY k750i vreme je za novi. Citao sam na netu i ova dva su se izdvojila. Citao sam i komentare na ovoj temi i shvatio sam da sensation ima bolji ekran a SG hardver. Moze li neko da napise svoja iskustva sa ova 2 telefona? sta znam zahtevi mi i nisu nesto veliki jer prvi put cu koristiti ovakav tip telefona. Najvaznije mi je da Wifi radi dobro, i da se ne sjebe pri pvom padu :D Hvala unapred. Da moze i predlog nekog treceg telefona....

Edit: Pozeljna je i sto bolja navigacija, mada kapiram da je na oba fona odlicna

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

MilosYiv, "Senzacija" nema bolji ekran, ima samo nesto vecu rezoluciju. Samsungov Super Amoled je bolji u svemu drugom.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

MilosYiv,Kao što ti je rekao tomas.hokenberi, Galaxy SII ima bolji ekran, to je pre svega njegov najjači adut, izrađen je u Super AMOLED plus tehnologiji i boje su zasita neverovatne ne ovom ekranu.Predlažem ti da odeš do Telenora i lično pročačkaš oba modela i odlučiš koji ti više odgovara.Galaxy SII ima nešto jači hardver ,ali plastičniju izradu, dok Sensation ima bolji kavlitet izrade i malo manjih je dimenzija od SGSII.Kada bi lično birao, izabrao bih SGSII, ali opet naglašavam da je najbolje da odeš i lično pogledaš koji ti telefon vizuelno više odgovara.U karajnjem slučaju nećeš pogrešti bilo koji da izabereš.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Imao sam oba modela na probi pre kupovine. Inače sam ljubitelj HTC marke koju sam nosio do skoro, a Samsung zovem Sranjsung. Da nije Androida verovatno nikad ne bih ni pogledao SGS2.

Odlučio sam se za SGS2 zbog:
1. bolji ekran,
2. ne greje se mnogo (Sezancija se baš grejala),
3. bolje kamere (slike kao i video zapis u 1080p su odlični),
4. više ram-a,
5. više interne memorije,
6. prednja kamera 2 MP (planiram da skajpujem i google video),
7. jači zvučnik (zvono se glasnije i jasnije čuje),
8. brži GPS prijemnik.

Test ova dva modela:
http://www.youtube.com/watch?v=jr6ejs6c ... lated//url

GPS test ova dva modela:
http://www.youtube.com/watch?v=u-_5ft7P ... re=related

Senzacija i Death grip tj. gubljenja WIFI signala (koja se nije kod mene manifestovala):
http://www.youtube.com/watch?v=FNxMRV53 ... re=related

Cacanin
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 25. Maj 2006. 20:05

Post od Cacanin »

Isto se dvoumim izmedju ova dva modela, oba sam imao u rukama, sve se slazem sto se tice mana ako mogu tako da ih nazovem i kod jednog i kod drugog... Licno nikad nisam voleo Samsung, Nokiju koristim od 5110 i od tada sam ih zamenio preko 30 komada :( !Samsung plastika ali bolje ispod plastike, zanima me sledece pa ko zna nek' odgovori...?

Realna trajsnost baterije na ova dva modela?
Na nokijin kalendar, podstetnik sam navikao, da li tako nesto postoji na ovim modelima i da moze da se podaci bekapuju na komp?
Kakva je sinhronizacija ovih modela sa kompjuterom? Prebacivanje "Nokijinih" kontakata?

Hvala unapred.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Ja sam prvo hteo Sensatio pa mi je izbor otisao u nedogled da bih na kraju uzeo SGS2 i nisam se pokajao.Zbog svojih sposobnosti oprastam mu sto je plastican,jer je stvarno neverovatan uredjaj.Imao sam HD2 koji je vrhunski telefon iste takve izrade,i posle njega Samsung deluje jadno,ali samo po izradi.Sve ostalo je na strani Samsunga.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Odgovori