HTC Desire ili Nokia N8

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

toda81, samo :roll:
and justice for all...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Dream Weaver, sitnica
.
Note IV N9100 dual

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

toda81, moj savet je da ipak malo sacekas.Ako ne zuris i ako ti novac nije problem onda najbolje sacekaj naslednika N8 za koji se prica da ce biti predstavljen krajem februara.Ipak je N8 vec vremesni model sa procesorom koji ce moci da ''pogura'' jos ovaj update.A sto se tice naslednika,po nokijinim forumima se dosta provlaci ovako nesto http://nokiaconnects.com/2012/01/03/sev ... -designer/ i meni deluje jako zanimljivo i kao dostojna zamena za N8.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

RandjaPO, u pravu si za ovog naslednika n8.Bice to bas dobra zamena za n8.Sada sam poprilicno sredio ovaj rom koji imam i mogu da kazem da sam veoma zadovoljan za sada
Note IV N9100 dual

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Da se malo javim kao neko ko je baš imao Desire, a posle prešao na N8. Doduše, malo sam se igrao sa drugim uređajima između ta dva, ali nema veze.

Šta je meni odlično na N8, a šta mi je minus: pre svega, baterija mi traje drastično duže nego na Androidu. Dva ipo do tri dana uz povremenu proveru mailova, malo švrljanja po netu u potrazi za temama i slično, malo igranja sa FB i Twitterom. Kad je koristim kao telefon plus poruke, a snimanjem i fotkanjem, onda nakrpim i četiri dana. Zvanična Anna je na njemu bez ikakvih modova. Ono što mi je takođe neuporedivo bolje nego na Androidu, to je voice control, koji obilato koristim u vožnji, i koji na Androidu praktično ne postoji. Ali ok, ovde je u pitanju specifična funkcija i ne mora to svakome da bude značajno. Ono śto je lošije, to je sam OS, odnosno korisnički interfejs. Sve što sam radio sa Đesire mogu da odradim i sa N8, ali to na Androidu daleko lepše izgleda. Čekam zvanični Belle apdejt, pa da konačno eliminišem i taj problem. Što se izrade tiče, Desire uopšte nije nežan i nije ga lako unakaziti, ali mi N8 u ruci jednostavno ima bolji i kompaktniji osećaj. Ipak, ima veliki minus zbog teško dostupne baterije. Teoretski, moguće ju je samostalno zameniti, ali nema govora o tome da se nosi u džepu rezervna, pa da se ubacuje po potrebi....od toga ništa bez šrafcigera i malo vremena, no meni to recimo i nije bitno.

E sad, ono što je meni došlo kao veliko olakšanje posle Androida i po trošenju novca i po trošnju baterije, to je filozofija kačenja na net, koja je kod Androida praktično nepromenjiva. Jeste, znam a je moguće na Androidu pogasiti pozadinske podatke, isključiti automatsku sinhronizaciju itd..... ali na N8 mi je daleko lakše da podesim data na "when needed" i sa otprilike istim korišćenjem jednostavno mi curi manje megabajta i manje baterije, jer ništa ne radi u pozadini po defaultu. Onda, još jedan plus je to da kad uđem na gajbu, po đefaultu se telefon kači na kućni wifi iako wifi skeniranje nije bilo uključeno. Da bih ovo postigao na Androidima, morao sam ili da imam neki softverčić za to, ili da držim wifi stalno upaljen. Ne znam kako na Nokiji to šljaka, ali meni izuzetno odgovara.

DKle, kome šta treba....ja sam sa N8 izuzetno zadovoljan.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

araphel, dobro dodje svako misljenje,posebno kada je od nekoga ko voli da iskoriscava maksimum iz telefon.Meni je taj interfejs desire-a daleko lepsi nego na n8 i to mi je nekako mozda i najveci problem prelask na n8,naravno uz daleko losiju rezoluciju ekrana na n8.Ova cinjenica vezana za bateriju mi se svidja jer je na desire-u baterija poprilicno losa i nema sanse da izvura dan uz intenzivno koriscenje
Note IV N9100 dual

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

toda81, e sad da li ces primetiti razliku u rezoluciji ekrana bas i nisam siguran. Sto se tice samog interfejsa uvek imas SPB Shell koji u mnogome moze da promeni izgled telefona, a i broj skinova tj. modova za njega je ogroman. Osim toga Belle-a update donosi mnogo poboljsanja sto set ice samog interfejsa i widgeta, a da ne pricam o bzini telefona.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

jerkann, ipak je onda najbolje da vidim neki tel uzivo
.
Note IV N9100 dual

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

toda81, Ako te brine interfejs na n8, pogledaj kako to sve izgleda na sledećem linku, mislim da ćeš promeniti mišljenje:

http://www.youtube.com/watch?v=_p08nmlo7_c
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

znemanja, ovo je bas lepo,mada mi se ipak vise svidja GO Louncher na androidu jer ima fantasticne efekte.Nemoj me pogresno shvatiti,svidja mi se sto n8 moze sve ovo i nadam se da ce se pojaviti jos slicnih aplikacija koji ce jos vise poboljsati izgled nokie n8
Note IV N9100 dual

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

toda81, Ne sporim da android izgleda bolje od Nokia Belle, ali i symbian dozvoljava da se interfejs prilagodi želji korisnika, a verujem da će se pojaviti još aplikacija koje će to omogućavati.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

znemanja, razumem sta hoces da kazes kolega.Iskreno mi je drago sto nokia ide u korak s vremenom i voleo bih da borba izmedju symbiana i androida bude sto ravnopravnija jer ce to doneti korist i jednom i drugom systemu
Note IV N9100 dual

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

toda81, ta borba izmedju više OS najviše koristi ima da donese nama korisnicima :D

znemanja, Belle jeste poboljšanje ali i dalje simbijan kaska za androidom (na moju veliku žalost :( )
and justice for all...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Dream Weaver, zahtevni korisnici poput nas su najbitniji :wink:
Note IV N9100 dual

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

toda81, mi smo jezgro korisnika, kad mi nesto prihvatimo ostali korisnici nas slede :lol: :lol:
and justice for all...

Dejan69
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 01. Jan 2011. 22:07

Post od Dejan69 »

toda81, Dream Weaver, ma 100% vas slede. To se itekako primecuje, samo napred. :lol: :lol:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Dream Weaver, Dejan69, lepo je imati sledbenike 8)
Note IV N9100 dual

Odgovori