Cijene svih modela su skoro iste (5e razlike) u prodavnici u kojoj nabavljam
Bitno mi je da
- postoji veliki broj ROM-ova za nadogradnju
- da Web Browser ne laga kada se koristi scroll i pinch to zoom
Atrix ima los ekran, ali mi je nekako najljepsi (ne znam kakva je kamera, kvalitet, ne rezolucija)
Galaxy S ima jako dobar ekran, ali stariji CPU
Optimus 2x ima isti grafiku i procesor kao Atrix, ali manje RAM-a i slabiju navigaciju
Kod sva tri modela sa ROM-om koji dolazi uz njega Web Browser secka.
Zanima me da li postoji ROM koji ispravlja ovaj "bug", bilo bi logicno da radi lijepo sa obzirom da ima dobru grafiku?
Da li ima od ovih modela, pregledao sam sve na Internetu, pa me zanima vase subjektivno misljenje?
Atrix vs Optimus 2x vs Galaxy S
wulmbos, Web Browser na poslednjim ROMovima za SGS je baš baš smooth, jeste da ima onaj tipičan checkerboard (kao kod iPhone-a ako si ikada video). Kod atrixa ti nikada neće biti smooth zato što nema hardversku akceleraciju kao samsung. Mada sada je glupo da uzimaš sgs pošto je hardverski slabiji od novih modela, ne znam koliko ova druga dva koštaju pogledaj sgs2 on je najbolji izbor od svih dual core telefona (pogotovo u odnosu na atrix i lg).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
1. Atrix nema los ekran.
2. Web browser "seckanje" nije bug. Stvar fragmentacije (I guess) Androida...
Ako zelis 1000%-tnu fluidnost bolje kupi iPhone igrackicu. Koji su to ROM-ovi u tim modelima? Koja to prodavnica prodaje modele koji vec imaju neki custom ROM? Pretpostavljam ovo iz nacina na koji je tekst napisan...
Moje misljenje je da bi Optimus trebalo izbaciti sa ove liste, jer Tegra 2 nije na nivou kao sto je to slucaj u Atrixu, a pored toga ima i veoma slabu autonomiju baterije. Galaxy S ima najveci broj custom ROM-ova, nebitno je to sto ima stariji CPU. Moj glas ipak ide Atrixu...
2. Web browser "seckanje" nije bug. Stvar fragmentacije (I guess) Androida...
Ako zelis 1000%-tnu fluidnost bolje kupi iPhone igrackicu. Koji su to ROM-ovi u tim modelima? Koja to prodavnica prodaje modele koji vec imaju neki custom ROM? Pretpostavljam ovo iz nacina na koji je tekst napisan...
Moje misljenje je da bi Optimus trebalo izbaciti sa ove liste, jer Tegra 2 nije na nivou kao sto je to slucaj u Atrixu, a pored toga ima i veoma slabu autonomiju baterije. Galaxy S ima najveci broj custom ROM-ova, nebitno je to sto ima stariji CPU. Moj glas ipak ide Atrixu...
Imam iPhone 4 i kod njega mi se jedino svidja sto sve ide glatko. Zato mi je bitno da ne kupujem gori telefon sto se toga tice, navikao sam.
Cijena svakog modela je oko 280e.
Znam da je SGS2 mnogo bolji (savrsen telefon u poredjenj sa ostalim), ali je preko 100e skuplji.
Inace Android telefon mi treba kako bih pravio aplikacije.
Green, znam da to nije bug, zato sam i stavio pod navodnike. Naravno da prodavnica ne prodaje telefone sa custom romovima, ali planiram ga ubaciti cim ga kupim.
Cijena svakog modela je oko 280e.
Znam da je SGS2 mnogo bolji (savrsen telefon u poredjenj sa ostalim), ali je preko 100e skuplji.
Inace Android telefon mi treba kako bih pravio aplikacije.
Green, znam da to nije bug, zato sam i stavio pod navodnike. Naravno da prodavnica ne prodaje telefone sa custom romovima, ali planiram ga ubaciti cim ga kupim.
Poslednja izmena od wulmbos u Sub, 07. Jan 2012. 22:03, izmenjeno 1 put ukupno.
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
Onda ovako, sjeckanje na web browseru ne moze da se rijesi softverski ako nema hardverski akceleraciju? To znaci da dobra grafika i procesor kod Atrix-a i Optimus 2x nista ne znace za fluidan rad telefona.
Sa obzirom da je cijena Galaxy S i Galaxy S Plus odluka pada na Galaxy S Plus ukoliko ne stigne Nexus S ili ne padne cijena SGS2 (govorili su da ce poslije Nove godine prodavati po nabavnoj cijeni).
Zanima me kako radi GPS kod navedenih telefona u Srbiji? Drug prije nekoliko mjeseci nije mogao da uhvatI signal sa iPhone 3GS-om u Beogradu.
Sa obzirom da je cijena Galaxy S i Galaxy S Plus odluka pada na Galaxy S Plus ukoliko ne stigne Nexus S ili ne padne cijena SGS2 (govorili su da ce poslije Nove godine prodavati po nabavnoj cijeni).
Zanima me kako radi GPS kod navedenih telefona u Srbiji? Drug prije nekoliko mjeseci nije mogao da uhvatI signal sa iPhone 3GS-om u Beogradu.
Danas mi je stigao Galaxy S, sve sto sam trazio od telefona ima
- web browser je odlican, uopste ne sjecka, sve je fluidno
- ima odlicnu softversku podrsku, uskoro (danas ili sutra) cu instalirati ICS (Onecosmic's ICS Port)
- GPS radi super, u kuci 11/11 bez problema
preporuka svima
Ono sto ne radi najbolje
- bijela boja nije bas bijela kao na iPhone-u, ali je zato crna odlicna
- ako koristite live wallpaper (npr. Grass) osjeti se manji broj fps-a pri prelazu
Stigao je 2.3.4 verzijom Androida
- web browser je odlican, uopste ne sjecka, sve je fluidno
- ima odlicnu softversku podrsku, uskoro (danas ili sutra) cu instalirati ICS (Onecosmic's ICS Port)
- GPS radi super, u kuci 11/11 bez problema
preporuka svima
Ono sto ne radi najbolje
- bijela boja nije bas bijela kao na iPhone-u, ali je zato crna odlicna
- ako koristite live wallpaper (npr. Grass) osjeti se manji broj fps-a pri prelazu
Stigao je 2.3.4 verzijom Androida
Instalirao sam ICS, malo me zezao root, al' sam uspio
@telep
podesio sam tako, ali opet nje kao kod iPhone-a
Sada nekako manje steka Android market, tacnije kada vucete uopste ne steka, ali kada povucete i pustite nekako trza. Nadam se da ce to ispraviti, iritira.
P.S.
Nakon sto sam isprobao Stock ROM (originalni), ICS, CM7 i MIUI moram reci da je MIUI odlican OS. Necu vise mijenjati sisteme, jer skoro da nemam zamjerki. Ljudi su se potrudili da sve izmjene i naprave sto vise 'User Friendly'. Jedino sto mogu zamjeriti je sto izgleda nema hardversku akceleraciju na web browseru i postoji sam engleski i kineski (prijevod sistema i tastura).
Zaista sam se odusevio kada sam vidjeo koliko su ga pojednostavili i izmijenili neke sitnice na Androidu. Ako vam telefon moze raditi pod ovim OS-om obavezno ga instalirajte, necete se pokajati.
@telep
podesio sam tako, ali opet nje kao kod iPhone-a
Sada nekako manje steka Android market, tacnije kada vucete uopste ne steka, ali kada povucete i pustite nekako trza. Nadam se da ce to ispraviti, iritira.
P.S.
Nakon sto sam isprobao Stock ROM (originalni), ICS, CM7 i MIUI moram reci da je MIUI odlican OS. Necu vise mijenjati sisteme, jer skoro da nemam zamjerki. Ljudi su se potrudili da sve izmjene i naprave sto vise 'User Friendly'. Jedino sto mogu zamjeriti je sto izgleda nema hardversku akceleraciju na web browseru i postoji sam engleski i kineski (prijevod sistema i tastura).
Zaista sam se odusevio kada sam vidjeo koliko su ga pojednostavili i izmijenili neke sitnice na Androidu. Ako vam telefon moze raditi pod ovim OS-om obavezno ga instalirajte, necete se pokajati.