Samsung Galaxy SII ili HTC Sensation

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Pre bih kupio...

Samsung Galaxy S II
21
78%
HTC Sensation
6
22%

Ukupno glasova: 27

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 01. Avg 2007. 19:47
Kontakt:

Samsung Galaxy SII ili HTC Sensation

Post od celawi »

U velikoj sam dilemi između ova modela. Ceo dan citam teme, ali nikako da se odlučim. Oba telefona su super, i jedan i drugi imaju prednosti i mane. Generalno me zanima koji se pokazao kao bolji telefon?

Telefon bih kupio preko Telenora.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Temu si trebao postaviti u delu Porednje modela.
Sto se izbora tice,Sensation osim po kvalitetu izrade nema sta da trazi pored S2.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od celawi »

Behemoth napisao:Temu si trebao postaviti u delu Porednje modela.
Da li moze admin da premesti temu u deo "Poredjenje modela"

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Pazi... SGSII je bolji po pitanju kvaliteta slike na ekranu , ima bolju kameru, procesor (malcice), baterije.. HTC je bolji po pitanju UI (ja vise volim Sense od TouchWiz-a), po pitanju developmenta, rezolucije ekrana i generalno softvera (po meni)..

Najbolje bi bilo da odes da ih isprobas oba..

Generalno je bolji telefon SGSII.. E sad, mozda se tebi svidi i Sensation :)

Nadam se da sam pomogao :) Pozdrav
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

Layne_Staley, podrska za SGS2 je jako dobro sto se tice developmenta, jer je on trenutno najpopularniji telefon na XDA ;). Ovaj Sensation je po meni dosta kvalitetniji nego sgs2 i lepsi nego sgs2, ali ono sto je unutra je dosta bolje na SGS2 nego na sensation-u tako da moj glas ide za sgs2

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Layne_Staley, ne razumem ovo "generalno softvera"? Sta pod tim mislis? Sve Android aplikacije koje rade na HTC-u radice i na SII.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

To sam malo pogresno formulisao.. Mislio sam na generalno UI .. Mada to je po meni, ne po karakteristikama. Uvek sam vise voleo Sense nego TW .. Uvek mi je Sense bio bolji (kad vec mora da bude neki manufacturer UI, neka to bude Sense a ne TW (opet kazem, po meni)).
Na primer, obavljanje poziva, od biranja broja, do selektovanja, preko calling screena, i zavrsavanja razogova je malo bolje odradjeno na Sensationu, po meni. Imenik takodje..

Sve ovo sta sam rekao stoji, ako uzmem u obzir da se na sensation stavi Sense 3.5 sa 2.3.5 android sistemom.. Jer, opet kazem, po meni, verzija Sensa koji dolazi sa Sensationom je odvratan (u odnosu na 3.5 i 3.6).
Sve to zavisi od osobe do osobe, tj sta se kome svidja ..

Sve u svemu, tomas.hokenberi, pogresno sam se izrazio
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Činjenica je da je SGSII bolji od Sensationa, ali meni, lično pored onoga što je "ispod haube", bitan i kvalitet izrade, a tu je Sensation bolji.Pritom sense interfejs na HTC-u je dosta lepši od TW kod samsunga.Tako da bih ja moj glas dao Sensationu.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Po meni SGSII nije ruzniji telefon ! Nikako.. Samo mi se cini da je Sensation malo bolje uradjen st ose tice kvaliteta izrade..
Mada opet, i na nekim sensationima (koje imaju moji drugari) sam primecivao da se zadnji poklopac klima i to dosta.. Da ide "gore dole" tj da nije lepo legao.. a to su novi telefoni sve..

Kao sto rekoh, najbolje bi bilo da odes u prodavnicu i isprobas sam :) Ne bi pogresio koji god da izaberes :)

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od celawi »

Da li je proces update-a androida kod SGSII komplikovaniji nego kod HTC-a, odnosno da li je sensation "otvoreniji" za razna advanced podesavanja?

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

celawi, najbolje je da sam vidiš uživo i izabereš koji ti više odgovara. Meni na primer SII nikako nije odgovarao, iako mislim da je bolji telefon. Što se tiče update-a mislim da ti je kod oba isto, odnosno da kod oba ide OTA. KOliko sam video SII ima najveću podršku zajednice na XDA, mada i HTC nije loš po tom pitanju. Ono na šta sam hteo da ti ukažem, je da sam juče u promo materijalu CT-a video ponudu za Sensation od 38-39 hiljada i to na deset rata, bez kamate. Što je nekih 25 hiljada manje od SII u istoj radnji. Ako je ovo tačno to ti je odlična ponuda.

Pozdrav.

Ispravka sad sam na sajtu video da je u pitanju Evo 3d, mada je u štampanom izdanju slika Sensation-a.
Poslednja izmena od iKe u Pet, 03. Feb 2012. 13:19, izmenjeno 1 put ukupno.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Pazi.. Jos jednu stvar koju sam zaboravio da napomenem je : WIFI death grip kod Sensationa (pad signala WIFI-ja, a kod nekih i mreze..). Nemaju svi telefoni.. Moj sensation nije imao. Drugarov ima..
Moras da pazis kada ga budes kupovao (ako se odlucis za Sensation), i da ga istestiras.

I jos jedna stvar kod Sensationa.: veoma mu je slab zvucnik. Telefon nisam mogao da cujem u kolima dok vozim sa jako slabom muzikom (u kolima). Ne znam kakav je kod SGSII, ali kod sensationa je to problem bio, barem meni.

Srecno :)

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od celawi »

iKe napisao:Ispravka sad sam na sajtu video da je u pitanju Evo 3d, mada je u štampanom izdanju slika Sensation-a.
Sad sam pogledao. Ne razumem kako Evo 3D moze da bude jeftiniji od Sensation-a?

Layne_Staley, da li je ovo slucaj i ako bih kupio preko Telenora?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

celawi, decko je lepo napisao da zavisi od aparata do aparata i dao je primer sebe i svog drugara. Mozda je samo jedna serija u pitanju, a mozda su nesto zasrali kad su ga zakljucavali za mrezu... Najpametnije bi ti bilo da pre kupovine lepo trazis da ti daju aparat, sednes u neki cosak i onda krenes da ga njakas. Tek kad sve isproveravas i ako sve radi kako bi i trebalo, tek tada uzimas ali bas taj primerak koji ti je u rukama. To je jedina sigurna opcija bez obzira kupovao ga preko operatera, u prodavnici ili na sred ulice.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Azimuth, apsolutno !

celawi, ja sam ti rekao.. Ne mora da znaci da ce svi imati.. Citao sam po netu, ljudi su se zalili na ovaj problem. A opet, bilo je ljudi koji ga nisu imali (kao ja, hvala bogu). Problem nije veliki, ali opet smara. Ispoljava se u razlicitim oblicima (tipa, ako ti je upaljen wifi i ako okrenes telefon u landscape mod, poloziz ga apsolutno ravno horizontalno, wifi signal pada za 70%...)..

Kada kupujem bilo koji telefon, bilo u radnji, telenoru, na buvljaku ili marsu, pre nego sto kupim, potrosim 30 minuta da ga istestiram apsolutno .. Pozivi, poruke, GPS, wifi, mobilna mreza, da li se greje, da li baguje, udjem u bootloader pogledam sta ima, itd itd.. To je procedura bez koje ne kupujem telefon, pa makar kupovao u fabrici prozivodjaca.. To i tebi preporucujem :)

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od celawi »

Ljudi, hvala na savetima!
Obraticu paznju pri kupovini, jer je posle JAKO tesko zameniti telefon ako mu nesto ne radi...pogotovo u nekim divljim radnjama

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Cekaj bre, za sta si se odlucio na kraju ? Ili ih nisi pogledao "uzivo" jos uvek ? :)

javljaj da znamo, mene bas interesuje :)

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od celawi »

Layne_Staley, čačkao sam ih oba uživo. I doneo jako slične zaključke kao i vi. Kad bi SGS2 imao kućište od Sens-a to bi bilo idealno (ali bi verovatno još više koštao).
Pošto ne mogu da se odlučim, odlučio sam da uzmem onaj model na čiju ponudu bolju naletim :)... ali više težim ka SGS2...

celawi
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od celawi »

celawi napisao: ali više težim ka SGS2...
Samo da kažem da sam na kraju uzeo SGS2 i da sam prezadovoljan...ali definitivno HTC Sensation (ali i uopste HTC) je MNOGO kvalitetniji od SGS2...
Hvala svima na savetima!

Pera Detlic
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
:: HTC One [m8]

Post od Pera Detlic »

celawi, e pa nek te lepo i dugo sluzi, odlican je to telefon, da kazem, pa mozda i najbolji... :wink: :D
Samo nek se rolaju....sarme.

Odgovori