Nokia 6630 ili Samsung D500???

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
nnn
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 16. Nov 2005. 14:20

Nokia 6630 ili Samsung D500???

Post od nnn »

Oprastam se od 7610,pa bih kupio nesto od gore pomenutih.
E,sad,sve ima svoje mane i prednosti...Navikao sam na Nokiu jer se bolje manipulise file-ovima sa njom i malo mi je prakticnija.Mana joj je sto se maska lako skida i pritom ima dosta prostora za ulaz prljavstine i prasine.Samsung ima fiksiranu masku,ali mi software-ski nije bas dopadljiv.Znam da imaju slicne specifikacije,ali je sad sve pitanje statistike...U tekskoj sam dilemi,pomagajte!!!

P.S. Imao sam telefone oba proizvodjaca i cini mi se da Samsung ima malkice bolji kvalitet(s obzirom sta je trpeo kod mene :smutny: ).

Pozdrav

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

NNN, ja sam imala ranije jedan izlet sa samsungom, izdržala sam čitavih 2 meseca...A svaku nokiju nosim po 1-1.5 godinu...Preporučujem ti 6630, dobra kamera, mp3, brz procesor... :wink: :)

fix
Banned
Pridružio se: Pon, 16. Maj 2005. 16:01

Post od fix »

pa zvuk je sigurno bolji na samsungu!!!!D500 je meni poprilicno brz telefon (brzi od 6630 u praksi po meni) .kamere im nisam uporedjivao mada mislim da je na d500 losija za nijansu!! jedino sto 6630 ima symbian (ali to je veliko zamlacivanje i gubljenje vremena). d500 je svakako prakticniji za svakodnevnu upotrebu i neprestalno koriscenje!!!

konacno.ja glasam za d500!!!

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

sad cu ja da ispadnem blesav ida po ko zna koji put ponovim ono cuveno-zavisi shta ti treba!Ja sam imao symbian nokiu (3650) pa me je smorila i vise se ne vracam na symbian dok se ne odmorim od instaliranja barem godinu dana.....

dakle glasam za d500!jednostavan za upotrebu,sasvim dovoljno memorije i funkcija za normalnu upotrebu,bez nekih glupiranja....normalan telefon.Bio sam skeptik prema samsungu ranije,ali u poslednjih 2 meseca nago menjam mishljenje!

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

fix napisao:pa zvuk je sigurno bolji na samsungu!!!!D500 je meni poprilicno brz telefon (brzi od 6630 u praksi po meni) .kamere im nisam uporedjivao mada mislim da je na d500 losija za nijansu!! jedino sto 6630 ima symbian (ali to je veliko zamlacivanje i gubljenje vremena). d500 je svakako prakticniji za svakodnevnu upotrebu i neprestalno koriscenje!!!

konacno.ja glasam za d500!!!
samo da dodam u vezi kamere. ja sam uporedjivao i na svetlu su kamere slicne ,ali je unutra 6630 prilicno bolja

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

nista neces dobiti zamenom 7610 za 6630, ako ti je dosadila nokia uzmi d500 ako bi malo naprednije mogucnosti a ipak hoces nokiu onda 6630 definitivno 8)

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Ama lepo ti kaze nebojsa!Uzmi lepo nokiu i ne razmisljaj samsung ce ti brzo dosaditi.Meni se barem symbian mnogo vise svidja od obicnog fona,ali sta da se radi....
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

EsCoBaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Feb 2005. 06:30
Kontakt:

Post od EsCoBaR »

kljaja napisao:Ama lepo ti kaze nebojsa!Uzmi lepo nokiu i ne razmisljaj samsung ce ti brzo dosaditi.Meni se barem symbian mnogo vise svidja od obicnog fona,ali sta da se radi....
Potpisujem... 8)

lucas
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 28. Nov 2005. 15:13

Post od lucas »

NNN želi da kupi telefon, dakle ima na izboru Nokiu 6630 i Samsung D500. Mislim da je pitanje suvišno, jer Samsung samo liči na telefon, a njemu u stvari ništa od operacija ne radi kako treba. Prvo kvalitet komunikacija ( zašta je aparat i pravljen ), izrade i upotrebe se ne može porediti sa Nokiom. Kvalitet zvuka je lični izbor korisnika. Ako pod gomolom visokih tonova podrazumijevate kvalitet onda je D500 neprikosnoven. Samsung je kao firma vrlo nepouzdana u odnosu na ustoličenu Nokiu i ne treba u istu kategoriju trpati dva različita aparata. Na kraju svega uporedite kameru i video zapis oba aparata i bićete vrlo iznenađeni koliko Samsung laže.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Nisam citao sve postove, ali posto imam D500 da kazem neke stvari: mozes da nabasas na verziju softvera koja je totalno u3povana, znaci da se restartuje fon dok si u WAP-u i sl... E sad mozes da naletis i na neku koja tje da radi perfektno. :) (Dosta sam pisao o ovome potrazi po forumu, da se ne ponavljam...) Moj predlog: skupi jos para i uzmi D600 ako vec oces Samsungovu D seriju. :wink:

P.S. 1500. post. :P

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

nbnebojsa napisao:nista neces dobiti zamenom 7610 za 6630, ako ti je dosadila nokia uzmi d500 ako bi malo naprednije mogucnosti a ipak hoces nokiu onda 6630 definitivno 8)
Stereo mp3, bolja kamerica, hot swap izmena kartica, 3g prenos podataka, skoro duplo brži procesor...

Malo li je?

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

...Symbian 8, automatska regulacija osvjetljenja (mada bespotrebna :) ) i ima jos nekih zezalica... :wink:

nnn
Novajlija
Novajlija

Post od nnn »

Nekoliko ljudi ima D500 i netje da im radi 063 na njemu.Netju da menjam karticu,nego tju ipak da uzmem 6630 i kraj! :)

Pozdrav svima i hvala na informacijama.

lucas
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 28. Nov 2005. 15:13

Post od lucas »

Pravi izbor. Nećeš zažaliti ukoliko se dočepaš fabrički ispravnog aparata. S obzirom da si imala sličnan telefon navikla si na kvantitet, a dobijaš bolji kvalitet. Uzgred uz N6630 dobijaš USB kabal DKU-2, za iste pare i čuvaj ga. Vrlo je koristan i skup.

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Da, i ja kazem, odlican izbor. :wink:
Mislim ipak, kad predjes sa Symbiana na "obicni" OS to je... Tjaaaa... :disgust:
Ja sam se jednom zeznuo i... :smutny:
A i kao sto rekoh, D500 ima neke svoje greske... Koje znaju da nerviraju ponekaaaaad... :x

jok_jok
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 23. Nov 2005. 13:54

Post od jok_jok »

ma sla zem se s vecinom, uzmi symbian, znaci 6630! :D :D :D

....................pozdrav!.................

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Niposto Samsung(imao sam vrlo ruzna iskustva).Ako zelis telefon bez simbian o.s-a uzmi iskljucivo S.E.Inace,kako ti vecina kaze najbolji izbor je 6630.(posto si imao simbian telefon ne silazi sa konja na magarca)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Kao prvo promasio si forum :D ( u kom si postovao, da ne bude zabune, jer je ovo za "poredjenje modela" a ne za "kafitj" ) ;)
A ja samo da napomenem, posto je ocigledno da se to pitanje postavlja stalno i nikad nije dat konkretan odgovor:
Dakle, samsung d500 ima problema sa softverom/ prijemom etc? DA, ali je to skoro uvek posledica loseg dekodiranja! Prijatelj ima cist samsung, radi kao sat, dok ortak koji je qpio u jednoj radnji ovde, za mnogo manje pare, ga je prodao posle manje od nedelju dana( doduse za vetje pare nego sto ga je uzeo :D ) jer ga je zezao do besvesti i pored mog saveta da ne qpuje u sumnjivim radnjama po smesnoj ceni, koja je bila cini mi se skoro duplo jeftinija! :roll:
Oduvek je bilo koliko para toliko muzike, pa po meni, ti koji qpe telefon po takvim smesnim cenama nemaju bas puno prava da se zale i da kude samsung, kada to nije problem samsunga konkretno! :wink:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od stefank »

Pa D500 uglavnom nije skidan s mreza, sem D500e... Bar od ovih sto sam ja vidio do sad... Rekao bih da je problem softver, ima mali milion verzija, neke zezaju, neke ne... Rekoh to 100x al aj opet, mene zna da zeza D500, dok bratu radi odlicno... Ista kutija, i sve... Ni jedan ni drugi nisu skidani s mreza, reklo bi se... A verzija softvera im je razlicita... :unsure:

nnn
Novajlija
Novajlija

Post od nnn »

lucas napisao:Pravi izbor. Nećeš zažaliti ukoliko se dočepaš fabrički ispravnog aparata. S obzirom da si imala sličnan telefon navikla si na kvantitet, a dobijaš bolji kvalitet. Uzgred uz N6630 dobijaš USB kabal DKU-2, za iste pare i čuvaj ga. Vrlo je koristan i skup.
Ja sam mushko.

Zaboshtju 6630 preko,originalan,koji nije radjen ni za jednu mrezu.

Odgovori