Motorola RAZR; SG2; Sony Xperia S
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pet, 23. Mar 2012. 18:00
Motorola RAZR; SG2; Sony Xperia S
Koji telefon od ova tri kupiti? Svaki ima nesto sto bi ovom drugom koristilo, ali i svakome nedostaje nesto sto drugi ima... Bas sam u nedoumici, a sva tri su generalno veoma dobri telefoni. Neki utisci, impresije, bilo sta sto bi mi pomoglo?
Npr. RAZR hvale da ima sjajan korisnicki interfejs, dobre audio karakteristike, ali zato je kamera veoma losa.
SG2 je najbolji telefon sto se tice karakteristika, ali stvarno je i vise nego jednostavan.
Sony Xperia mi je nekako najprimamljiviji, ali cena mu nikako ne ide u prilog. Dobre strane su mu extra ekran, sjajna kamera i maksimalna iskoriscenost procesora. Izgled je mozda diskutabilan, ali meni je telefon lep.
Npr. RAZR hvale da ima sjajan korisnicki interfejs, dobre audio karakteristike, ali zato je kamera veoma losa.
SG2 je najbolji telefon sto se tice karakteristika, ali stvarno je i vise nego jednostavan.
Sony Xperia mi je nekako najprimamljiviji, ali cena mu nikako ne ide u prilog. Dobre strane su mu extra ekran, sjajna kamera i maksimalna iskoriscenost procesora. Izgled je mozda diskutabilan, ali meni je telefon lep.
S2 bez dileme.
Ekran,fluidnost OS-a,brzina,kamera,zvuk.
Jedini minus-izrada.Ali kad vidis kako radi oprostices mu to.
Ekran,fluidnost OS-a,brzina,kamera,zvuk.
Jedini minus-izrada.Ali kad vidis kako radi oprostices mu to.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
-
- Slučajni prolaznik
Pa u tome i jeste problem, ne znam za sta da se odlucim... Iskreno, uzeo bih telefon na 2 god., tako da ga ne bih menjao u tom periodu, zato zelim da budem siguran kada je izbor u pitanju. Sta meni od telefona treba: brzo surfovanje, tacnije dobar wireless, dobra-brza kamera, znas ono vidis nesto, odmah pap i eto slike, kvalitetne, da mu baterija bude dobra i dobar zvuk na kraju. Nisam neki fan igranja igrica na telefonu, tako da mi to i nije bas presudan faktor.
E sad bio sam bas siguran da cu uzeti RAZR, medjutim, kada sam uporedio slike sa S2 to je blago reci kriminal... Ne znam jos sta ljudi kazu o XS, jer je nov, ali uglavnom su pozitivne ocene, mada opet kazem, ko zna kako ce se cena kretata, ali verujem da ce biti skuplji od ova 2 iako su generalno u rangu.
Sto se tice ekrana, mislim da je najbolji od XS, ispravite me ako gresim...
E sad bio sam bas siguran da cu uzeti RAZR, medjutim, kada sam uporedio slike sa S2 to je blago reci kriminal... Ne znam jos sta ljudi kazu o XS, jer je nov, ali uglavnom su pozitivne ocene, mada opet kazem, ko zna kako ce se cena kretata, ali verujem da ce biti skuplji od ova 2 iako su generalno u rangu.
Sto se tice ekrana, mislim da je najbolji od XS, ispravite me ako gresim...
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
cirilica22, gresis. Najbolji ekran od ova tri ima Galaxy SII - to mu i jeste jedna od glavnih prednosti.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
tomas.hokenberi, to je sebjektivno... Ja sam jedan od onih kojima AMOLED-i uopste ne odgovaraju. Jedno je sta pise na papiru, a drugo kome sta lezi. 
cirilica22, licno mislim da ti je ovde SGS2 najbolji izbor, ali i XS dosta obecava. Ako ti se zuri, neces pogresiti sa SGS2, ali ako imas jos vremena sacekaj da se XS malo o'ladi pa da vidis sta kazu korisnici jer jos je on previse svez.

cirilica22, licno mislim da ti je ovde SGS2 najbolji izbor, ali i XS dosta obecava. Ako ti se zuri, neces pogresiti sa SGS2, ali ako imas jos vremena sacekaj da se XS malo o'ladi pa da vidis sta kazu korisnici jer jos je on previse svez.

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
cirilica22, Predložio bih ti SGSII, pre svega jer mislim da je bolji izbor.Na xperia S mi se skoro ništa ne sviđa, kamera iako ima 12MPx, po nekim testovima zaostaje za standardnim 8Mpx.Ne mogu da se setim na kom tačno sajtu je npravljenja komparacija kamera na xperia S i N8, n8 ikao sada vremešni telefon je bukvalno oduvao Xperiu S po pitanju kavaliteta fotografije.Verujem da je i cena Xperie S prevelika, tako da je bolji izbor SGS II.
Što se tiče SUPER Amoled plus vs S-LCD, nekima odgovara jedan nekima drugi tip ekrana, predlažem ti da odeš u neku radnju i lično uporediš i pogledaš šta ti više odgovara.
Što se tiče SUPER Amoled plus vs S-LCD, nekima odgovara jedan nekima drugi tip ekrana, predlažem ti da odeš u neku radnju i lično uporediš i pogledaš šta ti više odgovara.
-
- Slučajni prolaznik
Evo i neko da da glas za RAZR.
Ako ces vec da ga koristis 2 godine oda treba i kvalitet izrade da se uzme u obzir, a po meni tu je RAZR definitivno najbolji. Dok ga nisam uzeo u ruke nisam verovao kako je dobro odradjen, pogotovo kako je tanak i ona ledja od kevlara. I plus sto ima najbolju bateriju.....

Nokia Lumia 1520
to sa baterijama je varljiv podatak. veći kapacitet ne znači automatski i dužu autonomiju, ima tu dosta faktora, pre svega kako je rešen menadžment baterije kod svakog modela pojedinačno, kod različitih proizvođača, itd...uglavnom to će biti sve veći problem sa ovim trendom sve jačih procesora u telefonima. a konkretno, hm, razr je zanilmljiv ali je preširok i nekako neskladan s težinom u gornjem delu, sgs II pomalo jeftino deluje, exp s još ne znamo, na kraju bih se ipak odlučio za razr ako vam odgovara ergonomija telefona. kvalitet izrade mu je dodatni plus.
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
Razr ne bih ni uzeo u razmatranje a izmedju S2 i XS,obzirom na zelju da ces ga duze koristiti,preporucio bih ti noviji model (XS).Samsungov model je iako odlican,zastareo,uskoro mu izlazi naslednik,cena ce mu padati,mogucnost kasnije prodaje slaba,izrada nezna.(Napisa Behemoth-Ekran,fluidnost OS-a,brzina,kamera,zvuk.
Jedini minus-izrada.Ali kad vidis kako radi oprostices mu to.)
Sve navedeno kao prednost Samsunga je na strani Sony telefona.
http://www.gadgeterija.net/2012/03/19/r ... a-svijetu/
http://www.youtube.com/watch?v=i_41WtSoCNY
Jedini minus-izrada.Ali kad vidis kako radi oprostices mu to.)
Sve navedeno kao prednost Samsunga je na strani Sony telefona.
http://www.gadgeterija.net/2012/03/19/r ... a-svijetu/
http://www.youtube.com/watch?v=i_41WtSoCNY
-
- Slučajni prolaznik
Ja sam protiv RAZR-a samo zbog ocajne kamere, uporedjivao sam neke fotke sa SG2 i bukvalno ne mogu da se porede, a kao oba su 8 megapixela. Mislim jesu, ali kao da nisu. Sony mi deluje kao pravi multimedijalni telefon, tako da sa realno najblizi njemu, sad kad su izasle i cene, neznatno je skuplji od SG2 i RAZR-a.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 02. Apr 2012. 12:57
pošto imam slične dileme, meni se kod arc s uopšte ne sviđaju prednji hardverski tasteri, deluju mi kao prvi za klimaranje posle malo više radnih dana. pored toga, nešto se ljudi žale da odlaze kamere na njima, tako da hardverski ne uliva baš previše poverenja (znam da će se sad javiti srećni vlasnici kod kojih je sve perfektno, ali kad čovek kupuje telefon na duže sve se mora uzeti u obzir).
razr koliko vidim nema problem s hardverom, ali se opet neki žale na nestabilnost sistema, kočenje, bagovanje, itd...teško je stvarno biti pametan, još kad se uzme obzir da stiže razr maxx sa dosta jakom baterijom
razr koliko vidim nema problem s hardverom, ali se opet neki žale na nestabilnost sistema, kočenje, bagovanje, itd...teško je stvarno biti pametan, još kad se uzme obzir da stiže razr maxx sa dosta jakom baterijom

Jos jedan glas za S2.Razr je po specifikaciji isti kao S2,ali iz aviona se vidi da S2 daleko bolje radi,softver mu je bolje upeglan u hardver,Razr ima laga samo tako.Kad otvoris web stranicu pa pinch to zoom,laguje kao oni prvi androidi sa 400 mhz procesorima.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.