Ne mogu da se odlucim izmedju ova dva telefona
Bitno mi je da ima dobru bateriju, dobru kameru, da nije previse komplikovan za koriscenje, s obzirom da trenutno imam nokia e73 i ovo ce mi biti prvi "smart" telefon i naravno da se nece pokvariti posle nekoliko meseci ili razbiti ako mi slucajno ispade, tj da necu imati potrebu da sledece godine opet kupujem nov telefon
Sta savetujete?
Nokia 701 ili Samsung I9001 Galaxy S?
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
Navescu ti sta je za a sta protiv ova dva modela:
Za Galaxy S:
Veci ekran
Kamera poseduje autofokus
Protiv:
Jeftina izrada (citaj plasticna)
Sporiji procesor u odnosu na 701
Trajanje baterije u odnosu na 701
Za 701:
Kvalitet izrade
Kamera je vece pikselaze (sto samo po sebi ne govori o kvalitetu fotografija)
Jaci procesor od Galaxy S-a
Trajanje baterije u odnosu na Galaxy S
Protiv:
Manji ekran
Kamera je bez AF-a
Kvalitet zvuka koji isporucuju fabricke slusalice je,barem po meni,los
Ostaje ti da vidis koji bi ti vise OS odgovarao,Android ili Symbian,a ovo su ti neke prednosti i mane,ukratko.
Za Galaxy S:
Veci ekran
Kamera poseduje autofokus
Protiv:
Jeftina izrada (citaj plasticna)
Sporiji procesor u odnosu na 701
Trajanje baterije u odnosu na 701
Za 701:
Kvalitet izrade
Kamera je vece pikselaze (sto samo po sebi ne govori o kvalitetu fotografija)
Jaci procesor od Galaxy S-a
Trajanje baterije u odnosu na Galaxy S
Protiv:
Manji ekran
Kamera je bez AF-a
Kvalitet zvuka koji isporucuju fabricke slusalice je,barem po meni,los
Ostaje ti da vidis koji bi ti vise OS odgovarao,Android ili Symbian,a ovo su ti neke prednosti i mane,ukratko.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
dali, Pošto si naveo neke bazične potrebe mislim da će ti nokia 701 savršeno odgovarati, nokia Belle OS ima zaista dosta aplikacija tako da ti tu neće zafaliti ništa, pritom nokia 701 je zaita jako kvalitetno izrađena i deluje dosta skuplje u odnosu na Galaxy S, jedina mana je po meni odsustvo AF kod kamere, odnosno prisustvo EDOF kamere.
Kao eventualnu prednost galaxy S bih naveo samo android OS, ali kao što rekoh i Belle OS ima zaiata dosta aplikacija tako da to i nije neki problem.
Kao eventualnu prednost galaxy S bih naveo samo android OS, ali kao što rekoh i Belle OS ima zaiata dosta aplikacija tako da to i nije neki problem.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ja sam u ovom slucaju na strani Shitsunga. Jeste da je po papiru Nokia da kazemo "jaca", ali Galakticni je i dalje zver od telefona, plus sto je Android, sto u odnosu na Symbian predstavlja razliku kao dupe i oko.
naravno, ne volim ni jedan od ovih OS-ova, ali kad bih morao da biram, Android bi bio moj izbor.
naravno, ne volim ni jedan od ovih OS-ova, ali kad bih morao da biram, Android bi bio moj izbor.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
+1 za 701
Extra je brz telefon,kvalitetno kuciste ima,kamera sasvim ok,zvuk dobar.
Android je dobar ako ti treba brdo aplikacija i svakavih modova,ali 701 je generalno bolji telefon.

Extra je brz telefon,kvalitetno kuciste ima,kamera sasvim ok,zvuk dobar.
Android je dobar ako ti treba brdo aplikacija i svakavih modova,ali 701 je generalno bolji telefon.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
pa ne koristim nesto puno telefona za bilo sta drugo osim poruka, poziva i interneta, tako da mi iskreno nije toliko stalo da imam 1001 aplikaciju, opet najbitnija mi je baterija, posto ovaj koji trenutno imam moze i do 7 dana da traje bez problema, i sam telefon, da se nece brzo pokvariti, sve ostalo mi dodje kao bonus xD
Kamera nema fokus, probao nešto da slikam sa drugovim c7 i neće ništa lepo da uhvati, trebalo je nešto malo bliže da uslikam i ne vredi. Inače bez trunke razmišljanja bi uzeo galaxy s, osim baterije u svemu ostalom je samsung bolji.
RandjaPO, Kako misliš sporiji procesor, koliko vidim taj galaxy s je naklokovan na 1.4 a 701 na 1.3 GHz?
RandjaPO, Kako misliš sporiji procesor, koliko vidim taj galaxy s je naklokovan na 1.4 a 701 na 1.3 GHz?
Poslednja izmena od telep u Pon, 02. Apr 2012. 15:55, izmenjeno 1 put ukupno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White