Telefon do 200€ sa mogucnoscu formiranja black i white liste
-
- Novajlija
- Pridružio se: Sre, 20. Jun 2012. 22:51
- :: nokia
Telefon do 200€ sa mogucnoscu formiranja black i white liste
Postovani poznavaoci mobilnih telefona, i ja bih vas zamolio za jedan savjet koji se tice izbora mobilnog telefona.
Naime, zelio bih da kupim telefon do 200 evra, a koji se pokazao kao dobra kupovina u odnosu na kriterij: cijena - kvalitet.
Potpuno mi je nebitno koja marka i koji model je u pitanju, pošto telefon uzimam iz čisto funkcionalnih razloga za obavljanje razgovora i slanje sms poruka i što je najbitnije želio bih da telefon ima mogućnost formiranja tzv: "black liste" i "white liste", kako bih za određen broj ljudi bio nedostupan (black lista), a samo za nekolicinu ljudi dostupan (white lista). Upravo, nedostupnost za neželjene pozive me tjera da kupim telefom koji podržava opciju da sam za neke ljude nedostupasn, a samo za mali broj ljudi dostupan u toku dana.
Do sada sam koristio Nokia telefona, ali mi ovdašnji prodavci kažu da Nokia zaostaje za tehniološkim razvojem, pa mi za navedeni novac android Samsung Galaxy Fit i tome slično.
Molio bih vas da mi pomognete u izboru i navedete telefone koji su se, po vašem mišljenju pokazali kvalitetnim za cijenu do 200 evra. Unaprijed se zahvaljujem svima!
Naime, zelio bih da kupim telefon do 200 evra, a koji se pokazao kao dobra kupovina u odnosu na kriterij: cijena - kvalitet.
Potpuno mi je nebitno koja marka i koji model je u pitanju, pošto telefon uzimam iz čisto funkcionalnih razloga za obavljanje razgovora i slanje sms poruka i što je najbitnije želio bih da telefon ima mogućnost formiranja tzv: "black liste" i "white liste", kako bih za određen broj ljudi bio nedostupan (black lista), a samo za nekolicinu ljudi dostupan (white lista). Upravo, nedostupnost za neželjene pozive me tjera da kupim telefom koji podržava opciju da sam za neke ljude nedostupasn, a samo za mali broj ljudi dostupan u toku dana.
Do sada sam koristio Nokia telefona, ali mi ovdašnji prodavci kažu da Nokia zaostaje za tehniološkim razvojem, pa mi za navedeni novac android Samsung Galaxy Fit i tome slično.
Molio bih vas da mi pomognete u izboru i navedete telefone koji su se, po vašem mišljenju pokazali kvalitetnim za cijenu do 200 evra. Unaprijed se zahvaljujem svima!
Re: Telefon do 200€
Pogledaj Samsung Wave.
-
- Novajlija
Hvala na odgovoru! Upravo sam gledao Samsung telefone i cini mi se da se u moju cijenu uklapaju Samsung Fit, Samsung Ace plus i Samsung Gio. E sada cu pogledati i Samsung Wave. Šta mislite o Samsung Ace, Fit i Gio?
hercegovac, nokia e72 u sebi sadrzi advanced communication manager i to full verziju aplikacije koja odlicno upravlja zabranom poziva i sms-a. aplikacija u sebi ne sadrzi reklame pa ne crpi internet protok i ne oterećuje dodatno bateriju, vrlo malo opterecuje sistem, a pomenuti telefon je za poruke i pozive odlican, ima odlicnu autonomiju. uz sat vremena price dnevno i po 20-30 poruka, baterija bi trebalo da ti traje oko 4-5 dana. ukoliko dodas malo provere maila i po koji surf, baterija potraje 3 dana.
naravno, slazem se da su android telefoni sada mnogo mnogo napredniji, ali ovaj telefon ce tacno pokriti ono sto tebi treba i to na najbolji moguci nacin. oko kreiranja lista i upravljanja aplikacijom adv. com. manager mozes mi se obratiti na privatnu poruku ukoliko uzmes ovaj tel. pozdrav
naravno, slazem se da su android telefoni sada mnogo mnogo napredniji, ali ovaj telefon ce tacno pokriti ono sto tebi treba i to na najbolji moguci nacin. oko kreiranja lista i upravljanja aplikacijom adv. com. manager mozes mi se obratiti na privatnu poruku ukoliko uzmes ovaj tel. pozdrav
Poslednja izmena od djoxie u Čet, 21. Jun 2012. 08:41, izmenjeno 1 put ukupno.
::luv phonez::
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
Jos jedan glas za e72.Taj telefon je napravljen upravo da bude funkcionalan a to zasta tebi treba telefon mislim da je potpuno nebitno koji OS koristi.
Нокиа Е72 је телефон из 2009. године и платити је 200е, ма колико одговарала твојим потребама, је скроз бесмислено...
Може нпр. нов Galaxy W да се купи за те паре.
Половна е72 за 100е је друга прича.
Може нпр. нов Galaxy W да се купи за те паре.
Половна е72 за 100е је друга прича.
Слобода или смрт
-
- Novajlija
Upravo sam pogledao telefon Nokia E72, po vašoj preporuci. Ma meni je najbitnije da mogu imati u telefonu kvalitetnu aplikaciju kojom sam nedostupan za određene brojeve, da nazovem i posaljem sms, a sve ostalo mi je sporedna stvar. Trenutno imam Nokia C5 i ne bi ga mijenjao da se u njega može ubaciti aplikacija sa tzv. Black i White listom. Nokia E72 mi djeluje sasvim OK, jedino što ne znam kako bih se kod pisanja sms poruka navikao na ovu "neklasičnu" tastaturu.
Neki administratori mi predlažu Samsung Ace ili Samsung Galaxy Gio (nije skup), no ne znam kako kod ovih telefona radi aplikacija tzv. Black lista.
Prijatelj koristi Sony Ark S i u tom telefonu aplikacija Black lista funkcionise na nacin sto kada ga neko pozove koje na Black listi, taj koji poziva cuje da je jednom odzvonilo, a onda nastupa prekid......e to mi djeluje kao da onaj koga pozivas sam prekine poziv, pa mi izgleda licemjerno, Najviše bih volio da kada me neko pozove, a nalazi se na Black listi, dobije odgovor da sam "nedostupan" ili "broj je zauzet", tj. da uopšte nema uspostave bilo kakve veze, a ne da ispadne kao da telefon jednom odzvoni, pa onda automomatski prekine poziv - to jos ispade kao da ja manuelno prekidam nezeljene pozive.....a mozda ova aplikacija o prijateljevom Sony Ark S tako funkcioniše, a vjerovatno ima i drugih aplikacija na ovu temu.
Neki administratori mi predlažu Samsung Ace ili Samsung Galaxy Gio (nije skup), no ne znam kako kod ovih telefona radi aplikacija tzv. Black lista.
Prijatelj koristi Sony Ark S i u tom telefonu aplikacija Black lista funkcionise na nacin sto kada ga neko pozove koje na Black listi, taj koji poziva cuje da je jednom odzvonilo, a onda nastupa prekid......e to mi djeluje kao da onaj koga pozivas sam prekine poziv, pa mi izgleda licemjerno, Najviše bih volio da kada me neko pozove, a nalazi se na Black listi, dobije odgovor da sam "nedostupan" ili "broj je zauzet", tj. da uopšte nema uspostave bilo kakve veze, a ne da ispadne kao da telefon jednom odzvoni, pa onda automomatski prekine poziv - to jos ispade kao da ja manuelno prekidam nezeljene pozive.....a mozda ova aplikacija o prijateljevom Sony Ark S tako funkcioniše, a vjerovatno ima i drugih aplikacija na ovu temu.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
hercegovac, onda ne menjaj taj C5, nego malo potrazi po netu... nemojte ljudi da vas sve mrzi. Imas smartfon, i mogucnost instaliranja aplikacija i ti trazis drugi telefon. Svasta!
Evo konkretno - xxxxxx - pa ces tu naci sta ti treba, skines, instaliras u telefon, podesis i vozi Misko. Trazi recimo Blackball, ili Blacklist, Advanced Caller Pro i sl... Ima zilion stvari, skidaj, i isprobavaj dok ne nadjes sta ti najvise lezi.
Sto se tice ovoga da odzvoni jednom ili ne, to je vec do samog programa i do brzine telefona. Konkretno meni na E61 nije uspevao da pocne da zvoni u preko 90% slucajeva, ali bilo je i kada je zvrcnuo pa prekinuo. To nijedan telefon danas ne moze tom brzinom da reaguje, mislim cak ni SGS3, jer jednostavno poziv stize, softver mora da ga obradi, ali ovo prolazi ponekad brze. Pravila nema!
Evo konkretno - xxxxxx - pa ces tu naci sta ti treba, skines, instaliras u telefon, podesis i vozi Misko. Trazi recimo Blackball, ili Blacklist, Advanced Caller Pro i sl... Ima zilion stvari, skidaj, i isprobavaj dok ne nadjes sta ti najvise lezi.
Sto se tice ovoga da odzvoni jednom ili ne, to je vec do samog programa i do brzine telefona. Konkretno meni na E61 nije uspevao da pocne da zvoni u preko 90% slucajeva, ali bilo je i kada je zvrcnuo pa prekinuo. To nijedan telefon danas ne moze tom brzinom da reaguje, mislim cak ni SGS3, jer jednostavno poziv stize, softver mora da ga obradi, ali ovo prolazi ponekad brze. Pravila nema!
Poslednja izmena od Ninolina u Pet, 22. Jun 2012. 06:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: uklonjen link ka nelegalnim sadrzajima
Rezlog: uklonjen link ka nelegalnim sadrzajima
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
hercegovac, to sto zelis je nemoguce (da osoba na black-listi dobije poruku da si nedostupan ili broj je zauzet) uraditi pomocu bilo koje aplikacije. Jedini nacin da to uradis je da operator mobilne telefonije, na tvoj zahtev, ako proceni da je opravdan, onemoguci odredjenim brojevima da te pozivaju.
Da bi aplikacija stigla da reaguje i uopste prepoznala da je to broj za crnu listu mora prvo da identifikuje pozivaoca (caller id) i da zatim prekine vezu.
Da bi aplikacija stigla da reaguje i uopste prepoznala da je to broj za crnu listu mora prvo da identifikuje pozivaoca (caller id) i da zatim prekine vezu.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
-
- Novajlija
A meni rekose da OS u telefonu Nokia C5 ne podrzava opciju Black liste, te ako bi zelio da za određene brojeve budem nedostupan, najbolje da uzmem neki telefon sa OS Android.
Da ne budem pogresno shvacen, zelio sam reci da bi bilo najbolje ako bi postojala neka aplikacija ili mogućnost da onaj ko me poziva na nalazi se na mojoj Black listi ne moze da uspostavi kontakt, npr. da mu odmah prekine ili javi na zvučnik "preplatnik je nedostupan".....a sve u cilju da ne ispadne da ja namjerno prekidam pozive, vec da telefon automatski to odrađuje.
Hvala vam svima na dosadasnjim savjetima!
Da ne budem pogresno shvacen, zelio sam reci da bi bilo najbolje ako bi postojala neka aplikacija ili mogućnost da onaj ko me poziva na nalazi se na mojoj Black listi ne moze da uspostavi kontakt, npr. da mu odmah prekine ili javi na zvučnik "preplatnik je nedostupan".....a sve u cilju da ne ispadne da ja namjerno prekidam pozive, vec da telefon automatski to odrađuje.
Hvala vam svima na dosadasnjim savjetima!
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
hercegovac, pa lepo ti kazemo da je to nemoguce. Android, iOs, Symbian, WP7, nijedan OS nema mogucnost da pre uspostavljanja veze prekine. Ne moze da javi da si nedostupan, jedino da se uspostavi veza, a da aplikacija pusti onu poruku da pozvani korisnik nije dostupan... no to je vec komplikovanje.
Sam C5 tacno, ne podrzava BlackList, ali kao sto sam rekao, to je Symbian telefon, i samim tim ima mogucnost ubacivanja aplikacija u njega.
Skini neku od onih koje sam ti naveo, isprobaj, stavi svoj neki drugi broj na blacklistu, pa se zivkaj jedno 20-30 puta, videces da ces mozda u 5-8 puta cuti u slusalici da je kao poceo da zvoni, i odmah prekida. Nijednom se nece desiti da zvoni redovno, pa klik prekid. Vrlo brzo to sve ide, ali ne moze pre nego sto dodje do uspostave veze.
To ti je tomas.hokenberi lepo objasnio.
Sam C5 tacno, ne podrzava BlackList, ali kao sto sam rekao, to je Symbian telefon, i samim tim ima mogucnost ubacivanja aplikacija u njega.
Skini neku od onih koje sam ti naveo, isprobaj, stavi svoj neki drugi broj na blacklistu, pa se zivkaj jedno 20-30 puta, videces da ces mozda u 5-8 puta cuti u slusalici da je kao poceo da zvoni, i odmah prekida. Nijednom se nece desiti da zvoni redovno, pa klik prekid. Vrlo brzo to sve ide, ali ne moze pre nego sto dodje do uspostave veze.
To ti je tomas.hokenberi lepo objasnio.
- tomas.hokenberi
- Moderator
djoxie, to znas kao onaj koga zovu ili onaj koji zove? Black list aplikacije cesto sprecavaju da ti telefon pozvoni pre nego sto identifikuju pozivaoca i odluce da li ce odbiti poziv ili ne. Tako ti stices utisak da ti telefon "nije zvonio", medjutim onaj koji zove moze da ima signal da ti telefon zvoni.
meni je bilo odabrano da daje zauzece, mislim da ima jos opcija, nisam siguran. trenutno nije uz mene e72 pa cu kasnije proveriti. inace to je jedini telefon koji nikada ne prodajem, koliko god da je star, nikad me ne izneveri.
- tomas.hokenberi
- Moderator
djoxie, imao, nemao aplikaciju za "blacklist" kada odbijes poziv pozivalac dobije signal zauzeca. Nemas nacina da pomocu neke aplikacije promenis ponasanje mreze. Blacklist aplikacije sluze za to da automatski odbijaju pozive nezeljenih osoba, ali nisu alat kojim ces ih ubediti da si ti zapravo bio nedostupan ili zauzete linije.
tomas.hokenberi, u pravu si. jedina opcija koja je moguca je ta da se broj sa black liste forwarduje na neki drugi broj, a da je taj drugi broj broj iskljucen, tj nedostupan. sada sam proverio i ta opcija postoji. jedino sto pretpostavljam da ce se za poslati sms uredno dobijati izvestaj o dostavi... nisam siguran, mogu proveriti...
-
- Novajlija
O ljudi.....svaka vam cast.....pa vidim ja da je ovo prava nauka, i ja laik, naucih nesto od vas. Hvala.
Danas sam po vasoj preporuci u mobilshopu trazio E72, kosta 200 evra, ali nikako da se snadjem sa tastaturom kod kucanja poruka......neobicna mi tastatura, kao pogbljen djelujem. Fantasticno djeluje ovo sto djoxie kaze u vezi sa Black listom: "e72 ne pozvoni niti jedanput, reaguje bukvalno u milisekundi"
Pogledao sam i Nokia E52 i on izgleda podrzava mogucnost ubacivanja Blacklist, a lakse se kucaju poruke na njemu.
Iznenadilo me to da baterije kod Android telefona mogu da traju svega dan-dva, auuuu, pa jel moguce da tako napredni telefoni rade sa tako slabim baterijama.....morao bi covjek stalno sa sobom nositi punjac.
Koliko je kvalitetan telefon Nokia E52 i da li bi mogao odgovoriti ovim mojim potrebama za Blaclistom.....cini mi se da mu i baterija traje 3-4 dana, sto je sasvim solidno, zar ne?!
Danas sam po vasoj preporuci u mobilshopu trazio E72, kosta 200 evra, ali nikako da se snadjem sa tastaturom kod kucanja poruka......neobicna mi tastatura, kao pogbljen djelujem. Fantasticno djeluje ovo sto djoxie kaze u vezi sa Black listom: "e72 ne pozvoni niti jedanput, reaguje bukvalno u milisekundi"
Pogledao sam i Nokia E52 i on izgleda podrzava mogucnost ubacivanja Blacklist, a lakse se kucaju poruke na njemu.
Iznenadilo me to da baterije kod Android telefona mogu da traju svega dan-dva, auuuu, pa jel moguce da tako napredni telefoni rade sa tako slabim baterijama.....morao bi covjek stalno sa sobom nositi punjac.
Koliko je kvalitetan telefon Nokia E52 i da li bi mogao odgovoriti ovim mojim potrebama za Blaclistom.....cini mi se da mu i baterija traje 3-4 dana, sto je sasvim solidno, zar ne?!
Koji je najbolji nokijin telefon sa touch screan-om do 200evra?
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
hercegovac, a sto ne uradis kako sam ti rekao? I C5 ce reagovati savrseno kad mu ubacis aplikaciju. Nemoj me zezati da to ne znas da uradis... Mislim stvarno... Ili te bas svrbe pare, pa ne znas na sta da ih potrosis? Mislim sumanuto je jedan Symbian telefon, zamenjivati drugim, jos starijim... Mislim, to je u pravom smislu pasti s konja na magarca!
E72 ima malo jacu kameru i WiFi, sve ostalo je isto...
Nemas potrebu za ovako necim, ubaci neku od aplikacija koje sam ti naveo i Bog da te vidi! I ostane ti 200€
E72 ima malo jacu kameru i WiFi, sve ostalo je isto...
Nemas potrebu za ovako necim, ubaci neku od aplikacija koje sam ti naveo i Bog da te vidi! I ostane ti 200€
- tomas.hokenberi
- Moderator
hercegovac, poslusaj miodrage-ov, savet. Nokia C5 je symbian S60 telefon, kao i E52 i prelaskom na E52 neces dobiti mnogo. Osim wifi-ja i bolje izrade prakticno nista. Ne shvatam sta te sprecava da instaliras blacklist softver na C5? I na E52 i na E72 i na C5 je procedura instalacije ista. I na sva tri ce isto raditi.
http://www.mobilnisvet.com/compare.php? ... 144&c=2146
http://www.mobilnisvet.com/compare.php? ... 144&c=2146