Koji tablet kupiti?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Post od pelleruma »

Tacty,u pravu si-ne moze :smutny: ,a bas sam se "primio.Cena odgovara,mislim na 12 rata.Poslali su ponudu:Archos tablet ARNOVA 7C G2 4GB
Dijagonala: 7" capacitive touch screen
Rezolucija ekrana: 800 x 480 pixels
Interna memorija: 4 GB
Slot za karticu: Micro SD
Slot za SIM karticu
Operativni sistem: Android 2.3 Gingerbread
3G ugrađen
GPS podrška
Flash podrška
RAM 512 MB
Web kamera: 2 Mp
Mreža: Bluetooth
cena mu je oko 26.000 din
Ne znam kakva je to marka,iskreno.Opet kazem ne treba mi za zahtevne igrice,niti sam arhitekta da nesto radim na njemu.Film,muzika,razgovor i sms,internet.Znaci nista zahtevno.Samo da se ne raspadne kroz par meseci,ili rikne.Poenta je u velikom ekranu.pozZ i hvala
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Re: Koji tablet kupiti?

Post od cvoruga »

Pozzić drugari 8) .

Na odomoru zaključih da neću više da nosim laptop sa sobom i da mi tablet zadovoljava potrebe multimedije skroz.

Treba mi za ovo:

1)film, ako može da pušta HD super, ako ne može nije mana
2)radio, (Nokia 5800xm ima 10000000 puta bolji prijemnik od LG GT540)
3)čitao bih stripove i knjige ponekad, kako li to izgleda na tim dijagonalama, je li vidljivo uopšte ili da se ne zanosim time
4)navigacija, pretpostavljam da super izgleda na tako velikom ekranu
5)internet, šta mi predlažete, nema WIFI svugde gde ja idem a opet ne ide toliki ekran bez neta :cry: ,
postoji li mogućnost nekako povezivanja sa 3G preko mobilnog ili tako neka fora

Ako neko poseduje tablet rad bi bio da čujem utiske :)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Samsung Galaxy Tab P1000 je mozda i najbolji izbor.Pristupacne je cene kao polovnjak,ima dobar hardver,mozes telefonirati sa njim,i sto je najvaznije,ima odlicnu bateriju,cime tableti bas i ne mogu da se pohvale danas.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Behemoth, i meni je on na prvi pogled najbolji izbor.

Ali i kod njega me brine više stvari :ohmy: .

Prva je svakako veličina (savršena za film, surf) ali za svakodnevno nošenje :wacko: ?

Druga stvar koja me brine je korišćenje sluški za razgovor, mada verujem da je sve stvar navike 8) .
Kako čujem da mi je stigla poruka, el na slušalice ili on zvoni?

Treća stvar, pročitah negde da ne rade svi programi na njemu zbog rezolucije :o .

Najbolje bi mi bilo kad bi mogao par dana da ga nosim i testiram da li mi neće smetati njegova veličina, ali jbg znam da je to nemoguće :cry:

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Mozes i preko BT slusalice,ipak pretpostavljam da neces ici gradom i pricati preko tableta sa nekim :)
Za svakodnevno nosenje nijedan tablet ti nece odgovarati,jednostavno nisu predvidjeni da se vucaraju svuda,pogotovo ako ides peske,biciklom ili motorom.Meni 4.3 inca pravi problem na biciklu,a ne jos 7.Cuces svakako da ti je stigla poruka bez slusalica,mozes ti pricati preko njega ali na spikerfonu,ali pretpostavljam da ne zelis da te cuje cela ulica ili kafic :)
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Одг: Koji tablet kupiti?

Post od hirurg »

Imam tab taj model. Poruke čuješ normalno...radi sve ko običan telefon samo pričaš na br slusku jer je glomazna...što se tiče rezolucije ima rom na kom je to sredjeno i dosta bolje izgleda i radi. Što se tiče veličine pa to se navikne....jednostavno torbica
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Behemoth napisao: Za svakodnevno nosenje nijedan tablet ti nece odgovarati,jednostavno nisu predvidjeni da se vucaraju svuda,pogotovo ako ides peske,biciklom ili motorom.Meni 4.3 inca pravi problem na biciklu,a ne jos 7.
Svaka čast, ovo sam hteo da čujem :) . Dakle otpada p1000 kao jedini uređaj :uhuh: .
A tablet bi nosio samo kad idem negde na duži put, da ne nosim torbu za lap, lap, punjač ,miš :wacko: .
Ovako samo spakujem 7-10'' tab i miran sam, a fercera sve što meni na putovanjima treba 8) .
Samo me nedostatak 3G brine :cry: .

I još jedno pitanje, mogu li da slušam MP3 sa njega (ako ima radio još bolje) bez slušalica, ima li zvučnik, speakerfon?
Koji tablet mi preporučujete ?

Behemoth , ne znam da li si video/la temu ali u opciji mi je i Note (pola tablet/pola mob :D ).

Ja lično bih više voleo odvojeno mobilni i tablet, ne volim all in one uređaje.
hirurg napisao:Što se tiče veličine pa to se navikne....jednostavno torbica
U torbici nosim ključ od stana/kola, pljuge, upaljač, mob moj/poslovni, hemijsku olovku, papiriće za švrljanje, liste iz kladionice, žvake, novčanik,
slušalice za mob. Gde ću još i toliku spravu da natrpam :shock: ?
Poslednja izmena od cvoruga u Čet, 16. Avg 2012. 13:46, izmenjeno 2 puta ukupno.

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

Ima stereo zvuk i možeš bez slušalica.... Ima i 3g

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

hirurg, aj napiši mi utiske o radu (ima li stabilan ROM, film, mp3, navi iGO, knjige da li su čitljive), i gabaritima naravno, ako te ne mrzi ;) ,
to me najviše i odbija od ovog uređaja, sve ostalo mi je just fine :wink: .

Čini mi se da bi mi za svakodnevnu upotrebu više odgovarala 2 odvojena uređaja.
Mobilni koji bih nosio kao i do sad, i tablet koji bi nosio samo po potrebi.

Koje marke (brendove) mi predlažete da pogledam?

Sad sam izguglao par tableta, da bi imao pristojnu rezoluciju, GPS (gomila ih nema, ne kapiram), cena prelazi 250 evra :x .

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

ima stabilan rom, filmove je perverzija gledati jer su jako tecni, nema veliki odsjaj ekrana tako da mozes gledati i u osvjetljenim prostorijama na njega. knjige da budem iskren nisam citao, ali surfam na njega stalno tako da ako se moze to uporediti onda je jako citljiv i ne bole odnosno ne suze oci od puno koristenja...koristim igo navigaciju doduse nemam njegovu full rezoluciju ali ima da se nadje macice manja tako da ne primjecujes crni dio ekrana znaci 600x960 a kod njega je 600x 1024...mp3 zvuk na slusalicama je ugodan i dovoljno jak da nikad nemas potrebu da odvrnes do kraja...gabariti..jeste malo problem ali navikne se covjek kao sto sam rekao...ja ga nosim svakodnevno sa sobom..i pored sensation ima svoju svrhu...mana mu je slaba kamera ona primarna a ova sekudarna je odlicna za video poziv..zimi ga nosim u futroli i u dzep a ljeti torbica koju svakako nosim uvjek tako da mi nista nije tesko, BT slusalica mi je manje vise uvjek na uhu tako da za pozive je extra...ja na njemu sa ovim romom modifikovanim imam rezoluciju koju mogu da uvjek podesavam po potrebi u podesavanjima a ona standardna je 1280 x 800 eto ako ti sta jos treba pitaj

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

hirurg napisao:knjige da budem iskren nisam citao, ali surfam na njega stalno tako da ako se moze to uporediti onda je jako citljiv i ne bole odnosno ne suze oci od puno koristenja
To me i zanimalo, da li je čitiljiv, hvala na odgovoru ;) .
hirurg napisao:BT slusalica mi je manje vise uvjek na uhu tako da za pozive je extra
Ovo mi je malo bezveze, zamisli sedim u kafiću i držim slušku u uvetu :shock: .
hirurg napisao:gabariti..jeste malo problem ali navikne se covjek kao sto sam rekao...ja ga nosim svakodnevno sa sobom.zimi ga nosim u futroli i u dzep a ljeti torbica koju svakako nosim uvjek tako da mi nista nije tesko
Kao što sam već napisao moram uživo proveriti odgovara li mi veličina :lol: .

hirurg, hvala na iscrpnom odgovoru, još mi samo reci koliko traje baterija 8)

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

Od svih tableta po bateriji ovaj je vrh...tu je i Flyer al p1000 je bolji...ali samo po tom pitanju....baterija jedan dan ako ga baš baš ubijas i maltretiras a normalan rad kao sa mobilnim onda 3 dana hladno..

Što se tiče slušalice BT....nju staviš na što i kad čuješ da neko zove onda je zakacis na uho i taster za javljanje...a tab u torbicu...vidjeces naših balkanaca kako se iscudjavaju šta se dešava hahahahaha...al sve je to stvar navike...kupiš finu spisku minijaturnu...ja imam od nokia i odlično radi...

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

hirurg, videću koliko mi je sve to zgodno za rukovanje :o .
Hvala tebi u svakom slučaju 8)

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

Pazi,ako ti ne treba all in one preporuka je Flyer uporedi ih

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Flyer otpada zbog cene a i nema ga u oglasima :x , Note mi je u užem izboru, mada ni njega nema puno :)

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

note nije nista...a isto je na cijeeni....kod nas flyer malo skuplji od p1000 al vjeruj da vrijedi...masinka je to

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Kako misliš Note nije ništa, može objašnjenje ali u ovoj temi, da ne spamujemo ovde, mada je i Note skoro tablet :D

hirurg
Banned
Kontakt:

Post od hirurg »

Odgovorio sam ti tamo nadam se da sam uspio prikoliko da te rjesim dileme i da ti pomognem oko izbora tvog taba,ipak je to skupa igrackica da bi se na kraju zezno sa tim

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

hirurg, pogledao sam tablet od 7'' i mnogo mi je veliki da ga nosim svaki dan, tako da p1000 otpada :oops: .

StefanTpc
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 13. Maj 2012. 08:23
:: SE Xperia mini st15i
:: SE c510

Post od StefanTpc »

Razmisljam da uzmem tab p1000,interesuje me kako rade igrice na njemu ove najnovije tipa asphalt 7,the dark knight rises i ostale...i za koliko mu se napuni baterija od skroz prazne pa do 100%.. :)

Odgovori