Sensation XL

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Bulaja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 17. Sep 2011. 16:11

Sensation XL

Post od Bulaja »

Pozdrav svima.Zainteresovan sam za ovaj telefon.U pitanju je HTC sensation xl. Hteo bi da ga kupim ali vidim da se mnogi zale na bateriju koja nije u stanju da izdrzi ni ceo dan.Jasno mi je da je ekran velik da je procesor dosta jak itd...ali da li je moguce kako neki ljudi kazu da se telefon skine sa punjaca u 8 ujutru a da vec oko 17 ili 18 sati telefon bude prazan? Moje koriscenje telefona izgledalo bi dnevno: 5-10 poruka,2-3 kratka poziva od minut ili dva...muzike mozda sat do dva najvise,mozda koja slika i to je to.Mnogo vremena provodim na fakultetu i drugim obavezama tako da bi telefon u bukvalno smislu jedan dobar deo dana bio u rezimu mirovanja.Sve vreme Wifi i druge funkcije bi bile iskljucene..obicno ne korisim tel.za internet, mail i slicno.
Da li postoji mogucnost da baterija na osnovu mog koriscenja izdrzi bar ceo dan ili vise? da li postoji mogucnost ugradjivanja jace baterije od fabricke koja bi kolko tolko produzila rad telefona? Hvala unapred.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Sensation XL

Post od sugarcoated_ass »

A sto ne bi video za Sensation XE? Tu su negde sa cenom, ali dobijes jacu bateriju i malo manji ekran (4.3") ali sa vecom rezolucijom, sto znaci da ima kvalitetniji prikaz. Pored toga XL je single-core sa slabij cipsetom, a XE je dual-core. XL uopste ne vredi te pare... :)

Bulaja
Novajlija
Novajlija

Post od Bulaja »

Razmisljao sam ali nzm...nekako mi se bas xl svidja,vidim da je bolji xe,ali dizajn me jako privlaci kod xl. mozes li mi odgovoriti na neko od pitanja koje sam posatvio ako znas?
pozdrav :)

hirurg
Banned
Pridružio se: Sub, 19. Dec 2009. 23:51
:: Samsung Galaxy Note
:: Samsung Galaxy Tab 2
Kontakt:

Post od hirurg »

Bulaja, baterija moze da izdrzi 18 sati ako budes koristio tako kako kazes....znaci muziku kad slusas ne crpi toliko...njega ubija najvise 3g i ekran kad svjetli...sto se tice xe modela..xl radi malo ljepse a na rezoluciju ne obracaj paznju jer se ne primjecuje nista na ekranu ispod 32 inca...i na njemu jedva da se skonta. cipset ako ne igras igrice i neke zahtjeve te ni ne zanima tako da uzmi ga
Poslednja izmena od hirurg u Sub, 01. Sep 2012. 13:43, izmenjeno 1 put ukupno.
SAMSUNG GALAXY NOTE N7000

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Bulaja, XL nisam imao tako da ti ne mogu mnogo reci kakav je pri pri upotrebi, ali sam se malo igrao sa njim. Imao sam XE i znam zasto sam ti ono napisao jer sam taman mogao da ih uporedim. :) XE je meni izvlacio i preko 30h sa slabijim koriscenjem (par poziva od po nekoliko minuta, do 20 poruka, par minuta surfa, u stand-by sve na off), dok je mogao da gure i skoro 12h sa konstantnim koriscenjem, u sta je spadalo cak 7h surfa na 3Gu, par duzih poziva i nekoliko poruka. Naravno, tek kada sam ga podigao na ICS, jer GB je bio katastrofa!

Moze ti neko drugi ko je imao ili jos uvek ima XL napisati malo vise oko toga sto te interesuje, ali mislim da dizajn ne bi trebao da ti bude najbitnija stavka kod telefona, jer kao sto rekoh telefon uopste ne vredi te pare, a jos manje da je skoro ista cena sa telefonom koji je skoro duplo jaci! :)
Toliko ti ja mogu reci pa nek jos neko doprinese temi. :)

Bulaja
Novajlija
Novajlija

Post od Bulaja »

razumeo sam vas.Hmmm.kolika im je trenutno razlika u ceni? vidim po raznim stajtovima cene, na nekima je xe 370 a xl 340.. a video sam negde i cene od 500e...nzm da li je to updejtovano,mozda neko zna..Kad smo vec kod cena,koliko moze da se ocekuje pad cene oba telefona za nekih pola godine ili godinu?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Bulaja, sto se tice pada cena, to vec niko ne moze sa sigurnoscu da predvidi... Mislilo se da ce popadati cene sa dolaskom One serije, ali se ispostavilo da je One serija bila mali promasaj i njoj su se cene skoro izjednacile sa starijom serijom...
Ja mogu preporuciti prodavca gde je cena ta dva telefona identicna - 360e. :)

Bulaja
Novajlija
Novajlija

Post od Bulaja »

bio bih ti zahvalan ako bi mi rekao ime te prodavnica i gde se nalazi :) ako je reklamiranje zabranjeno,onda moze u privatnoj :) pozdrav :)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Bulaja, poslata PP! :)

Odgovori