HTC One X ili Samsung Note 2
- fricko
- Novajlija
- Pridružio se: Pet, 16. Nov 2012. 19:05
- :: Galaxy Note II
HTC One X ili Samsung Note 2
I ja se dvoumim između one X i Note 2.
One X mi se sviđa zbog izgleda, kvaliteta kućišta, cene i zato što je to HTC.
Note 2 mi se dopada zbog hardware-a (pa samim tim i bržeg rada), duplo dužeg trajanja baterije, dosta bolje kamere, većeg displeja i nekih zanimljivih funkcija. Izgled mu baš i nije nešto, a generalno Samsung ima lošu plastiku. Gustina piksela i ne igra neku veliku ulogu, jer ni oni na Note 2 se ne mogu tako lako uočiti golim okom, barem meni nije uspelo.
Ima li neko neki razlog više zbog kojeg bi trebalo uzeti neki od ova dva telefona.
One X mi se sviđa zbog izgleda, kvaliteta kućišta, cene i zato što je to HTC.
Note 2 mi se dopada zbog hardware-a (pa samim tim i bržeg rada), duplo dužeg trajanja baterije, dosta bolje kamere, većeg displeja i nekih zanimljivih funkcija. Izgled mu baš i nije nešto, a generalno Samsung ima lošu plastiku. Gustina piksela i ne igra neku veliku ulogu, jer ni oni na Note 2 se ne mogu tako lako uočiti golim okom, barem meni nije uspelo.
Ima li neko neki razlog više zbog kojeg bi trebalo uzeti neki od ova dva telefona.
I don't know half of you half as well as I should like, and I like less then half of you half as well as you deserve...
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Re: HTC One X ili Samsung Note 2
Ko to kaže ko to laže da note 2 nije kvalietetno urađen? Verovatno najkvalitetniji samsung do sad, čvrst, utegnut, ništa ne škripuće. Ako ti ne smeta veličina idi na note 2, noviji je, babaroga je, moćan, baterija monstrum, uzmi ga jednom i svi ostali su mali posle njega.
- fricko
- Novajlija
Drndao sam ga malkice na Samsungovom standu i kada pokusam da ga 'savijem', oseca se malkice kako se pomera (ili sam to samo imao takav osecaj pod rukama). Poprilicno je lagan, sto mi se na neki nacin i ne dopada. Plastika mi deluje jeftino, kao na svim Galaxy modelima. Nisam skidao zadnji poklopac da ju bolje pogledam.
U svakom drugom pogledu mi se dopada i bas zato sto je toliki deluje mi poprilicno praktican.
U svakom drugom pogledu mi se dopada i bas zato sto je toliki deluje mi poprilicno praktican.
Poslednja izmena od McLaren F1 u Pet, 16. Nov 2012. 21:22, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Zabranjeno je uzastopno postovanje, koristi opciju "Izmeni".
Rezlog: Zabranjeno je uzastopno postovanje, koristi opciju "Izmeni".
I don't know half of you half as well as I should like, and I like less then half of you half as well as you deserve...
Na osnovu cega ovako zakljucujes? Na osnovu svih onih koji su istog misljenja? Nemate pojma koliko nemate pojma.fricko napisao:a generalno Samsung ima lošu plastiku.
Losu plastiku imaju kineske drangulije i ostali plasticni djubar po njihovim radnjama, koji mogu biti i opasni po zdravlje, nikako plastika koja se koristi pri izradi kucista mobilnih telefona. Plastika kod mog Galaxy modela bi ti pojasnila neke stvari, jer si u negativnom kontekstu spomenuo sve Galaxy modele.
To sto je kuciste nekih Samsung modela sjajno i glatko, ne znaci da je lose i jeftino. Tako da mozes biti spokojan pri izboru bilo kog Samsungovog modela. S tim u vezi, glas za Note II...
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 15. Sep 2012. 08:48
- :: Samsung Galaxy Note
- :: II Titanium Gray
U potpunosti se slazemBaraba napisao:Ko to kaže ko to laže da note 2 nije kvalietetno urađen? Verovatno najkvalitetniji samsung do sad, čvrst, utegnut, ništa ne škripuće. Ako ti ne smeta veličina idi na note 2, noviji je, babaroga je, moćan, baterija monstrum, uzmi ga jednom i svi ostali su mali posle njega.

- Layne_Staley
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
- :: iPhone 6 64gb SG
- Kontakt:
Slazem se i ja, imam note 2 vec nekoliko dana i odusevljen sam. Ima bolju izradu cak i od galaxy nexus-a.
Telefon je odlican i mislim da je po hardware-u (a i sw) bolji od onex..
Telefon je odlican i mislim da je po hardware-u (a i sw) bolji od onex..
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --
- fricko
- Novajlija
Imam Galaxy S Plus i plastika zadnjeg poklopca mu je meka i savitljiva. Jedino sto je lepo na maski jeste tekstura. Zadnja maska Galaxy 2 je jos gora, jos meksa i nisam mogao da verujem da su tako nesto mogli da stave na telefon.
Plastika mi i ne predstavlja neki problem, jer koji god telefon da uzmem odmah ce ici u neku futrolu. Nadam se da ce biti nesto interesantnije od glomaznih silikonskih futrola.
Razocarao sam se kada sam prvi put video One X jer nisam ocekivao da ce HTC da stavi plastiku na telefon.
Plastika mi i ne predstavlja neki problem, jer koji god telefon da uzmem odmah ce ici u neku futrolu. Nadam se da ce biti nesto interesantnije od glomaznih silikonskih futrola.
Razocarao sam se kada sam prvi put video One X jer nisam ocekivao da ce HTC da stavi plastiku na telefon.
A od cega je HTC pre One X pravio telefone? 
fricko, prijatelju, uopste ne moras da se uzbudjujes oko plastike telefona. Zadnji poklopac mora biti mek i savitljiv. Ne mozes ocekivati da bude jak poput prednjeg branika na autu, jer bi se tada gabariti telefona drasticno povecali, a i ne bi bilo estetski privlacno
Mada, ako te i dalje malkice brine sve ovo, mozda da pogledas neki od Motorolinih kevlar modela!?

fricko, prijatelju, uopste ne moras da se uzbudjujes oko plastike telefona. Zadnji poklopac mora biti mek i savitljiv. Ne mozes ocekivati da bude jak poput prednjeg branika na autu, jer bi se tada gabariti telefona drasticno povecali, a i ne bi bilo estetski privlacno

Mada, ako te i dalje malkice brine sve ovo, mozda da pogledas neki od Motorolinih kevlar modela!?

- fricko
- Novajlija
One S je od metala, aluminijuma ako se ne varam. Crni One X na izgled ima lepu plastiku, mada ga nisam držao u ruci da bih mogao to i da tvrdim (u Telenoru sam gledao beli model). Ranije su HTC-ovi telefoni imali lepu plastiku, što na oko, što kada se drže u ruci.
Kao što rekoh, plastika ne igra veliku ulogu u mom izboru. Kod tamnoplavog modela je na izgled plastika lepša, mada generalno ne volim bele telefone.
Sada su na Telenorovom sajtu stavili da se uz HTC One X na poklon dobija i držač za auto.
Najviše me interesuje, da li sve prednosti Note 2 vrede dodatnog plaćanja u odnosu na HTC One X
Kao što rekoh, plastika ne igra veliku ulogu u mom izboru. Kod tamnoplavog modela je na izgled plastika lepša, mada generalno ne volim bele telefone.
Sada su na Telenorovom sajtu stavili da se uz HTC One X na poklon dobija i držač za auto.
Najviše me interesuje, da li sve prednosti Note 2 vrede dodatnog plaćanja u odnosu na HTC One X

- Baraba
fricko, slušaj, ako imaš para i nije ti velik note 2 kupi i uživaj, xox ne može da mu priđe ni po jednoj tački počevši od baterije koja je meni najveća mana na xox a ogromna prednost na note 2. Ende.
- fricko
- Novajlija
Zbog baterije i kamerice mi najviše važe na stranu Note 2, a tu su još i veći ekran i jači hardware
Smara me svakodnevno punjenje baterije, a kod HTC-a sam čitao da u najboljem slučaju, bez ikakvih podešavanja, jedva izdrži od jutra pa dok se ne krene na spavanje

Smara me svakodnevno punjenje baterije, a kod HTC-a sam čitao da u najboljem slučaju, bez ikakvih podešavanja, jedva izdrži od jutra pa dok se ne krene na spavanje

- Baraba
fricko, onda je rešeno, kupuj note 2
Možda se vratim i ja na note 2 jer ne mogu da čekam novi nexus a nema ni xox+ i šta nama ostaje? Note

Možda se vratim i ja na note 2 jer ne mogu da čekam novi nexus a nema ni xox+ i šta nama ostaje? Note

- fricko
- Novajlija
Tako ispada... nema druge nego Note 2.
U Telenoru su rekli da ce ga uskoro imati u ponudi, jer su im ti telefoni vec stigli i stoje im u magacinu dok sve ne srede oko njegove prodaje. Rekli su mi i da ce ga oni imati oko mesec dana ranije nego ostali operateri.
U Telenoru su rekli da ce ga uskoro imati u ponudi, jer su im ti telefoni vec stigli i stoje im u magacinu dok sve ne srede oko njegove prodaje. Rekli su mi i da ce ga oni imati oko mesec dana ranije nego ostali operateri.
- fricko
- Novajlija
Juče sam čačkao Note 2, a posle uzeo da čačkam i po One X i ne mogu se uporediti ta dva telefona. Funkcije Note 2 su fenomenalne. Brzina rada nije ni za porediti. Mislim da šije One X u svakom aspektu, osim u gustini piksela.
Jedino ne znam koji je bolji što se tiče hvatanja mreže.
Jedino ne znam koji je bolji što se tiče hvatanja mreže.