Dakle, da pređem odmah na stvar.
Moj deda, koji je inaće 70-godišnjak će u narednom periodu provesti mnogo vremena u bolnici pa mu je potreban mobilni telefon.
Želim da uzmem za njega što jednostaviji telfon, pre svega sa što većim YES i NO tasterima i sa baterijom koju nebi morao svaki dan da puni! (znači da traje bar 3 dana)
Dakle, neki stariji model, može i polovan.
Ne znam da li ovo krši pravila foruma ali ću svakako napisati jer mi je hitno.Molim sve iz Novog Sada koji imaju ovakav telefon na prodaju iliznaju gde mogu naći neka me kontaktiraju na pm.
Mislim da od starijih sa krupnim tasterima i jakom baterijom treba da potrazis neki Ericsson T18,T20 i slicno ili neki stariji Siemens kao M35 ili tako neki,ali neznam kako oni stoje sa baterijom!?
Pozdrav
Verovatno ćeš morati da kupiš i novu bateriju.T20 još uvek ima moj kolega i baterija ,dok je bila nova trajala je i nedelju dana, ali to je preklopni tel, sa malim ekranom.Možda bi neki Simens bio bolji.
To je zakon telefon za starije ljude. Nema boljeg za tu svrhu, veruj mi. Ako kupuješ polovnjak (teško se nalaze novi), pripazi u kakvom je stanju baterija, ili dodaj još malo para pa kupi novu...
Ja sam mojoj babi koja je slichnih godina uzeo Nokiu 3410,nova ti koshta 50evra,i ona se snalazi na njemu ok,uzmi znachi taj ili 3310,to su ipak najjednostavniji telefoni za te starije ljude...
3310 bi bila moja preporuka. Izdrzljiv, pa ako mu i ispadne nece mu nista biti, jednostavan, a i baterija mnogima i posle nekoliko godina dosta traje, oko 2-3 dana.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Mogla bi i N 3510 doci u obzir,ja sam ga ganjao dve godine bez problema i dao ga mojima,baterija ok drzi,dosta je laksi od 3310 iako je malo veci,bolje lezi u ruci po meni od 33-ojke...Starije Ericssone ili Siemense ne bi predlagao jer su malo komplikovaniji od Nokie.
slazem se sa svima koji su ponudili 3510...ali ne sa ekranom u boji nego obican...za razliku od 3310 3510 ima vece brojeve i slova kada se kuca nesto (ako ce mu to trebati) pa je i laksi za upotrebu...ne bi trebalo da uzima 3510i posto moze da se desi da ne moze da procita nesto zbog boja na ekranu...toliko...
3310 ili 3410 je najbolje rjesenje ima ga i moj djed koji ne vidi bas dobro ali se ipak odlicno snalazi jer je to najjednostavniji telefo koji postoji moj glas ide za njega
ma ja bih preporuchila SE w800 bash je super...a ima i mjuzu,taman da mu ne bude dosadno...
shalim se naravno,slazem se da je nokiina 3310-ka najbolja za starije ljude. moja baba ima taj telefon i snashla se za 5 dana neprestanog chvakanja dosta dobro [ to je ipak rekord s obzirom na to da ona mobilni smatra 'malim sokotjalom']
Ne preterujte sa kolor displejima i ostalim džidža-bidžama, to starijim ljudima ne treba... Zašto davati 20-30 evra više ako ne morate... Njima uglavnom ni SMS ne treba. Dakle, samo da se jave na poziv i pozovu nekog. Ne bih preporučivao starije Ericssone jer imaju smešno male displeje.
Znači, što jednostavniji meni, veliki displej, veliki dugmići, dobra baterija...
ipak mislim da je 3510i najbolji izbor. veliki dugmici (ne samo zbog poruka vec i zvog okretanja brojeva, nije njima lako:) ), mom dedi baterija traje oko 7 dana, a mislim da na 3310 baterija ne moze toliko da traje...
Pored ovih Nokia pogledaj i Siemens S35 (ako ga ima kupiti uopste). Ima veci displej nego navedene Nokie i ima opciju, kao i ostali Siemensi, da sve na displeju prikazuje velikim slovima.
btw. slova su ogromna i nema sanse da ih nece vidjeti.
I C55 nije los, samo mozda je premalen.
Hvala svima sto su podrzali moj predlog za 3510(obican,ne sa kolor ekranom)! Deda ce znati da ceni,sigurno.Ponavljam,35-ica je dosta laksa od 33-ojke i bolje lezi u ruci.
@ dugi, spomenuo sam da Siemens i nije neki izbor zbog tezeg snalazenja po meniju,veruj da bi deda digo ruke od njega,hehe...
Starije osobe koriste telefon samo da se jave,ne pisu poruke,ne gledaju slike na ekranu a ne slusaju ni muziku pa treba uzeti sto jednostavniji telefon sa dobrom baterijom(nokia 3310,3410,3510,1100,simens me-45,s-45,deda nece ici kroz meni).Mozda nije losa ideja preklop koji otvaranjem automatski prima poziv(moj drug je dedi kupio takav telefon)
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.