Mala pomoć - telefon za 400+ EUR

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Re: Mala pomoć - telefon za 400+ EUR

Post od m@c|-|oR »

Baraba, ček, ček, nemoj samo HOX da mi diraš! :angry:
Gde si pročitao to o dekodiranju? Nije uopšte tačno. HOX se dekodira na kod koji se kupuje na ebay-u, bez greške.
Drugo, rutovanje se na njemu takođe radi "in a blink of the eye", preko HTCDEV sajta.
Msm, nemo' da počinješ...
Razumem tvoje razloge, ali nemoj. Molim te. Fino. 8)
P.S. vi'š da nigde nisam pomenuo tvoj telefon, samo demantujem tvoje tvrdnje. :wink:
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

psyhound, što se tiče modela koji se predložio RAZR HD on se i meni sviđa ali nema nigde u prodaji ili ja nisam našao kada sam tražio nov telefon posle S3 (i na kraju se vratio na S3), što nas vraća da nije popularna marka kod nas, stvano šteta jer je model odličan i uzeću ga ako bude bilo prilike :)

toda81, izvini ako sam te uvredio, ali me znima šta fali estetici S3? Nemoj i ti da si sileJdžija kao psyhound koji voli oštre i grube devojke, pardon mislim ivice telefona :D (i ja volim oštre i grube ali volim i još nešto) :oops:

m@c|-|oR, moram hox :D
Slika

Slika
:)
Poslednja izmena od Baraba u Uto, 11. Dec 2012. 20:19, izmenjeno 3 puta ukupno.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Mala pomoć - telefon za 400+ EUR

Post od toda81 »

Baraba, ma druze nismo mi deca da se bez razloga ljutimo jedan na drugog. Ja te smatram za dobrog drugara ovde i to ces i ostati. Svaki telefon je lep na svoj nacin. Nekima se vise svidja kako izgkeda s2, a nekima s3 i to je to. Ne kazem da je s3 ruzan, nemoj me pogresno shvatiti. Poz druze
Note IV N9100 dual

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

toda81, ovo si ti napisao na predhodnoj strani i dozvoli da te citiram:
toda81 napisao:Onda lepo uzmi s3 i neces se sigurno pokajati. Ako ti se ne svidi i budes hteo da ga menjas, dacu ti ja s2 i doplaticu ti
Zašto bi čejndžovao S2 za S3 i još doplatio a ne sviđa ti se estetski? :wink:

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Baraba, nemoj ovakve argumente. Samo treba naći pouzdane ljude. Naravno, uvek ima prevaranata koji KAO prodaju kodove.
A ta izjava iz Begrama je - ajd' sad da ne budem grub - komična! :shock:
Majku mu, treba čovek na leđima da se zakopčava pa da proguta to. Ej, zamisli, otključavanje koje košta 150 jura! How yes no!
MOJ HOX je otključan kodom, btw.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

m@c|-|oR, onda ovi gore nemaju HOX ili tu nešto opasno ne štima, mada cenim koliko sam pratio problematiku da sa vip-a mogu da se otključaju kodom a sa telenora ne (ili beše obrnuto), za te što ne mogu kodom mora menjanje matične ploče i to sam pročitao na još mesta (ranije dok sam intezivno pratio HOX teme). Uglavnom to su komentari HOX vlasnika, nisi valjda sumnjao da sam izmislio ccc :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Baraba, ja sam sazreo i shvatio sam da devojka ne moze vecito da bude lepa, zgodna i pozeljna i da je veoma bitno ono sto ona nosi u sebi. Lepota je prolazna ;) A s3 nosi nesto veoma lepo u sebi sto lako anulira njegovu manje zenstvenu spoljasnjost. Kada bih ja vii na njegovom mestu i birao devojku, definitivno bizlh izabrao note ili note 2, ali ja nisam tako mlad kao nas kokega pa ne mogu da biram, a ne volim ni da uzimam bas bilo sta :)
Note IV N9100 dual

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

da se razmišljam između 4x hd i s2... pa ne bih ni razmišljao već bih uzeo lg. ne vidim što se ljudi drže ko pijan plota s2, bio je ok fon u odnosu na konkurenciju prošle godine, ali sad već ima mnogo boljih na tržištu za iste pare.

za 4x sam se dobro informisao jer sam razmišljao da ga uzmem, jedan od bagova je loš autofokus kod kamere koji je koliko sam razumeo ispeglan apdejtima, i to je to, za ostalo se ili nisam dovoljno raspitao ili bitnih bagova nema.

ako je bitan odnos cena kvalitet mislim da sa lg ne grešiš, ako hoćeš da se otvoriš, naravno najbolje je uzeti s3 ali da je toliko bolji za 100€+ razlike, ne verujem

my 5 cents :wink:

freak
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2012. 21:13
:: LG 4x HD
:: LG G2

Post od freak »

Evo posto niko nije pomenuo LG. 4x imam ga vec 2 meseca. Nijedan problem sa telefonom nisam imao. Zadovoljice tvoje potrebe. Baterija jeste da je slabija od s3 ali meni gura ceo dan sa intezivnim koriscenjem(wifi,nfc,bltooth stalno upaljeni, dva sata surfa itd.) i na kraju dana mi ostane 30-35 posto. I ja sam imao istu dilemu pa sam odabrao Lg jer je tad bio 130e jeftiniji. Neces se pokajati ako ga uzmes. :D
Хир ај кам , xир ај гоооo

Pubinho
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2012. 21:17
:: Blackberry Bold 9700

Post od Pubinho »

Još jednom hvala svima na pomoći.

Odluka je pala - SGIII

Stvarno sam se dosta dvoumio šta i kako, ali posle ekstenzivnog istraživanja po svetskim forumima, revizijama i sl. to je, rekao bih, najbolji izbor sa takoreći "future proof" hardverom i softverom.

Mislio sam da eventualno sačekam Motorolu Razr Maxx HD ili LG Optimus G....međutim pitanje je kada će oni kod nas da se pojave, po kojoj ceni i da li bih ja, kao ne baš zahtevan korisnik, primetio te, rekao bih, "male" razlike u performansama. Iskreno, Optimus G mi izgleda najlepše od ova tri modela ali kao što sam i naveo u prethodnim postovima estetika mi predstavlja najmanje bitnu stavku. Telefon mi nije modni detalj. U početku sam mislio da su mi modeli sa 4,7 ili 4,8 inča preveliki ali posle nekog vremena sa igranjem telefonom polako sam se privikao na veličinu. Inače, telefon nisam još kupio već sam isprobavao bratovljevu "trojku". Počastiću se novim uređajem u toku nedelje... Kako sam počeo da se privikavam na veličinu zamalo da počnem da razmišljam o Note-u :) Ipak, ne želim da upadnem u tu "zamku". Verujem da bi mi posle nekog vremena počela da smeta veličina. Kolika-tolika praktičnost je ipak nešto što treba ubaciti u jednačinu.

Kada sam gledao specifikacije LG Optimus 4X HD mi je delovao kao best buy, međutim relativni problemi sa dužinom trajanja baterije, i još neke moguće problematike sa uvlačenjem prašine po ekran i sl. su me odvratile od tog modela.
Takođe, veoma mi se dopala kompaktnost Motorole Razr I. Ipak, sa ponudom HD ekrana koja postaje polako standardna, mislim da bih se pokajao na kraju. Takođe, cena na tržištu mu je realno prevelika za ono što nudi, a kako Motorola postaje sve manje zastupljena u Evropi pa tako i kod nas, verujem da ta ista cena neće nešto posebno pasti u skorijem periodu.

SGII mi se realno najviše dopada po dizajnu, veličini ekrana i samog uređaja. Kada bi dolazio sa HD rezoluciojom, ICS-om "out of the box" i baterijom koja može da sve to proprati, bez razmišljanja bih se odlučio za takav uređaj. Ovako je, ipak, telefon koji je već video svoje najbolje dane.

Sony modeli su mi "simpatični", imaju ekrane visoke rezolucije u verzijama 4,3 inča i kao takvi su mi naravno bili zanimljivi. Ipak, slabašne baterije sa kojima bih se razmišljao da li ću pregurati dan su nešto što ne mogu da prihvatim. Priroda posla mi je takva da puno razgovaram, po ceo dan sam van kuće i u pokretu.....

U svakom slučaju, verujem da sam napravio dobar izbor.

Pozdrav još jednom.

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Moja preporuka Motorola RAZR MAXX!!! :lol: Da imam novca, ne bih se dvoumio, sjajan telefon! 8) :P
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Baraba napisao:m@c|-|oR, onda ovi gore nemaju HOX ili tu nešto opasno ne štima, mada cenim koliko sam pratio problematiku da sa vip-a mogu da se otključaju kodom a sa telenora ne (ili beše obrnuto), za te što ne mogu kodom mora menjanje matične ploče i to sam pročitao na još mesta (ranije dok sam intezivno pratio HOX teme). Uglavnom to su komentari HOX vlasnika, nisi valjda sumnjao da sam izmislio ccc :)
Ja sam pisao o tome.
Hox zakljucan na vip sam probao prvo kodovima sa 2-3 sajta da otkljucam,ali bezuspesno.
Posle toga sam obisao nekoliko servisa,ali opet niko nije imao resenje,pitao vip za kodove,ne daju.
I zadnje sam bio u begramu gde mi je serviser rekao da je jedino resenje zamena ploce,tako da sam se ubrzo resio telefona i uzeo samsung koji sam otkljucao preko aplikacije.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Pubinho, podržavam odluku :)

Chobby88, setih se sad, prodao si hox i uzeo gnexus :)

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

I sad menjao nexus za note 1:)
Sta da radim kad volim da menjam telefone:)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Slika

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Kad budes menjao note javi mi se. Dacu ti s2 i doplatiti ;)
Note IV N9100 dual

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

@pubinho
da ti malo pomrsim racune :D
gledaj s3 ako mozes sa nekom mat. plocom 1.400
cisto da ne ispadne da te niko nije upozorio. ;-)
inace fon je babaroga i sigurno ces biti prezadovoljan.

poseti temu o sgs3

Pubinho
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2012. 21:17
:: Blackberry Bold 9700

Post od Pubinho »

mrkixxx,

Nisam siguran kako bih to mogao da proverim. Pročitao sam post o ubacivanju koda u telefon radi provere verzije ploče ali kada uzimaš nov telefon, pa još ako je pošiljkom, stvari su malo teže. Inače nisam nikada kupovao telefon na "crno" pa sam malo i skeptičan po pitanju svega. Razmišljam se da uzmem možda preko VIP-a.

Ipak, vidim pozitivne komentare za mnoge prodavce koji "valjaju" telefone na netu. Iskreno, malo sam nesiguran šta mi je raditi...

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

ako mozes kupi fon sa garancijom i uzivaj. nista vise od toga.
telefon je vrh i doneo si pravu odluku.

Odgovori