Nokia Lumia 710, Htc Trophy, Samsung Omnia 7
- Peksn89
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pon, 14. Jan 2013. 15:31
- :: Sony Xperia U
- :: SE X10i
Nokia Lumia 710, Htc Trophy, Samsung Omnia 7
Poštovani članovi, dugo pratim ovaj forum, i sada mi je potrebno mi je vaše mišljenje. Imam SE x10 sa MIUI romom, ali bih želeo da promenim telefon, ovaj će biti rezervni. Shvatio sam da telefon koristim za osnovne funkcije, malo neta u pokretu, B92, Whatsapp, Endomondo pro, office, malo muzike i poneka epizoda serija dok putujem do fakulteta (pola sata do njega i toliko u povratku), i rešio da probam WP. Mislim da će mi i 7.8 odgovarati. Najviše mi se sviđa Lumia 710, dijagonala mi je idealna, u izbor sam ubacio Omniu zbog Amoled-a, a Trophy mi se ni ne sviđa, ali rekoh, da stavim i njega. Budzet je ogranicen, telefon kupujem od studentskog kredita, a ćuo sam da se mogu naći za 180 eura. Polovan bih uzimao samo ako je malo star i odlično očuvan. Brine me trajanje baterije, čuo sam različita stvari, od 6 sati do 3 dana. Voleo bih da čujem vaše mišljenje. Hvala.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Nokia Lumia 710, Htc Trophy, Samsung Omnia 7
Peksn89, ako ti nije frka da sacekas, uradi kao sto je Deksi napisao. WP8 je daleko bolji od WP7.x
Ako se pak zuris, onda mislim da ce Lumia710 da ti legne savrseno. Po meni Trophy je isto odlican uredjaj, a sto se Omnie tice, mislim da kosta vise, a ne dobijes nista.
Sto se Lumije tice, pogledaj na vise mesta sta sam napisao, zeni sam uzeo pre 3-4 meseca taj telefon i pazi kad sam i ja prezadovoljan istim.
Ako se pak zuris, onda mislim da ce Lumia710 da ti legne savrseno. Po meni Trophy je isto odlican uredjaj, a sto se Omnie tice, mislim da kosta vise, a ne dobijes nista.
Sto se Lumije tice, pogledaj na vise mesta sta sam napisao, zeni sam uzeo pre 3-4 meseca taj telefon i pazi kad sam i ja prezadovoljan istim.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Peksn89
- Povremeni posetilac
Razmisljao sam i o tome, ali ne ozbiljno, jer sam mislio da ce 620 kostati 230 - 250 evra, sto mi je mnogo. A mislio sam da razlika izmedju 7.8 i 8 nije drasticna. Inace, one teme sam procitao jos pre otvaranja. Hvala vam. I da, razmatram i polovnu Lumiu 800. Rekoh vam, samo mi treba net, pozivi, poruke, muzika, kamera sa autofokusom (zato sam odbacio Symbianku 603), par aplikacija.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Peksn89, glavna, da ne kazem fundamentalna razlika izmedju 7.8 i 8 je sto je 7.8 i dalje Zune zavisan, znaci sve sto budes hteo od neke multimedije da prebacis u uredjaj morace da ide preko Zune playera na kompu.
Ako neces cesto prebacivati mjuzu, slike i video zapise, onda je Lumia710 odlican izbor. Solidno je izradjena, pristojno radi, i baterija drzi ceo dan bez ikakvih problema.
Ako nisi procitao, da ponovim, u nekim testovima koje sam sproveo - cist stand-by je bio 4 dana, max upotreba je bila 6h, a neka prosecna upotreba izdrzi baterija nekih 18h. U principu, moras da ga punis svako vece.
E da, Lumia710 moze da se nadje vec za 150€ nova, a preko oglasa i za 130 moze da se iskopa.
Ako neces cesto prebacivati mjuzu, slike i video zapise, onda je Lumia710 odlican izbor. Solidno je izradjena, pristojno radi, i baterija drzi ceo dan bez ikakvih problema.
Ako nisi procitao, da ponovim, u nekim testovima koje sam sproveo - cist stand-by je bio 4 dana, max upotreba je bila 6h, a neka prosecna upotreba izdrzi baterija nekih 18h. U principu, moras da ga punis svako vece.
E da, Lumia710 moze da se nadje vec za 150€ nova, a preko oglasa i za 130 moze da se iskopa.
- Peksn89
- Povremeni posetilac
Citao sam na XDA forumu da postoji hack, koji omogucava mass storage mod, cak i custom romovi. Tako da, Zune se moze zaobici. Razmisljam, ako mi ipak ne bude odgovarao WinPhone, poklanjam je majci. Ako mi odgovara, uzimam neki na osmici, kad se malo ustale. Android mi je dosadio, jeste mocan ali jeftiniji uredjaji nemaju bas ispeglan softver, kod WP laga nema.
- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
po meni bolje da uzmes LGL7 ili LG polovan LGOptimus 2X P990 oba bi gazila te gore navedene telefone a dijagonale su im odlicne narocito ovaj drugi,njemu je sve odlicno a polovan se moze naci za 150 evra
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- Peksn89
- Povremeni posetilac
L7 ne bih, probao sam nekoliko, svi su imali lag, mislim da su procesor i grafika slabi za 4,3 inca. A i mnogo mi je to veliko. 2X...probao sam i njega, odlican je, lep, brz ali...polovan telefon bih uzeo samo ako je skoro nov. Mozda gresim, ali...ne znam.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Peksn89, jeste postoji hack, radi se o sledecem:
prvo moras da utvrdis koji bootloader imas u telefonu. Ako je Qualcomm onda moze da se slobodno radi sta hoces. Ako je Nokia_DLOAD, onda mora prvo da se spusti na Qualcomm, i tek tada da se radi sta hoces.
Nakon toga stavis recimo Metro^7 firmware u njega, i imas i BT transfer i Bazaar (nesto kao Cydia i Installous u jednom kod iPhone-a), za instalaciju krekovanih aplikacija i tweakova.
Peksn89, moj savet, cuvaj pare jos 3-6 nedelja. Po svim informacijama, legalne Lumije u zemlju ulaze 5.-10. februara. Nakon toga, ocekuje se da ih dobiju i operatori, a nakon toga ce se vrlo brzo naci u oglasima "stari 1 dan" za daleko povoljnije nego sto je sada slucaj. Istovremeno, ako dodje 620, sa projektovanom cenom 250€, pa bude kod operatora, racunaj da ces moci da ga dobijes za 170-180. S tim da ce 710 da vredi tada max 120, sto ce reci bices na malom gubitku.
Ako ipak neces da cekas, uzmi 710. Obrati paznju na sledecu stvar pri kupovini... istiskaj malo poklopac baterije sa leve strane (na mestu gde se otvara), tu cesto jako brzo pocne da se rasklimava, mojoj zeni tamo ume da skripucka ponekad.
prvo moras da utvrdis koji bootloader imas u telefonu. Ako je Qualcomm onda moze da se slobodno radi sta hoces. Ako je Nokia_DLOAD, onda mora prvo da se spusti na Qualcomm, i tek tada da se radi sta hoces.
Nakon toga stavis recimo Metro^7 firmware u njega, i imas i BT transfer i Bazaar (nesto kao Cydia i Installous u jednom kod iPhone-a), za instalaciju krekovanih aplikacija i tweakova.
Peksn89, moj savet, cuvaj pare jos 3-6 nedelja. Po svim informacijama, legalne Lumije u zemlju ulaze 5.-10. februara. Nakon toga, ocekuje se da ih dobiju i operatori, a nakon toga ce se vrlo brzo naci u oglasima "stari 1 dan" za daleko povoljnije nego sto je sada slucaj. Istovremeno, ako dodje 620, sa projektovanom cenom 250€, pa bude kod operatora, racunaj da ces moci da ga dobijes za 170-180. S tim da ce 710 da vredi tada max 120, sto ce reci bices na malom gubitku.
Ako ipak neces da cekas, uzmi 710. Obrati paznju na sledecu stvar pri kupovini... istiskaj malo poklopac baterije sa leve strane (na mestu gde se otvara), tu cesto jako brzo pocne da se rasklimava, mojoj zeni tamo ume da skripucka ponekad.
- Peksn89
- Povremeni posetilac
U pravu si, najisplativije je tako kupovati, samo sto sam mogao glavu na panj da stavim da nijedan operater nece uvrstiti Lumie. Nista, cekam do kraja februara, pa cu videti. Taman posle ispitnog roka da se castim.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Ceka miodrag cekam ja pa cekaj i ti sa nama
.
Zuta lumia 620 je prelepa, nju ili nesto slicno i ja ove godine ako sam ziv i zdrav i ja najverovatnije uzimam.
Android 99% nikad, ili idalje symbian ili win8.

Zuta lumia 620 je prelepa, nju ili nesto slicno i ja ove godine ako sam ziv i zdrav i ja najverovatnije uzimam.
Android 99% nikad, ili idalje symbian ili win8.
- Peksn89
- Povremeni posetilac
Jeste prelepa, zuto i crno mi je ubistvena kombinacija. Ali bih ipak uzeo crno belu, ili crnu, neutralne boje, idu sve boje za Live tiles
Ok, cekamo. Mozda Samsung ili Htc izbace nesto zanimljivo, mada ne verujem (mislim da nista nisu najavili). Mozda Huawei W1 bude best buy? Mada bih pre uzeo Lumiu 620, lepsa je i od 920 i od 820...mozda mi je i najlepsa. Za sad sam 99 posto siguran da sledeci nece biti android vec WP, iako je prvi malo prakticniji. Primer.... Praznike proveo u Pozarevcu, laptop namerno ostavio u domu da bih malo i ucio, i setim se da je poslednji dan za prijavu ispita. Brat uzjahao komp, igra preko neta, i ja na Operu Mobile, sajt fakulteta u flesh-u, i prijavim ispite preko telefona. Ali ponekad se restartuje ili zaglupi na nekoliko sekundi, nije strasno ali dovoljno da mi dosadi Android. Da ne idem u off... Cekamo