iphone5 ili samsung galaxySIII

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
perhan1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 22:37
:: samsun

iphone5 ili samsung galaxySIII

Post od perhan1 »

Drugari,planiram da uzmem novi mobilni,pa se dvoumim izmedju ova dva,koj mobilni mi vi preporucujete i zasto? Pozdrav

molder79bg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 14. Jan 2013. 00:03
:: samsung e250i
:: htc one x

Re: iphone5 ili samsung galaxySIII

Post od molder79bg »

S3 u svakom pogledu i smislu,veci ekran,puno brzi jer je S3 quad core a iphone 5 je dual core,S3 radi odlicno,maska zadnja je nekvalitetna ali nema to neke velike veze.Iphone ne vredi te cene,oko 650 eura,ni u ludilu.Uzmi S3 i uzivaj i to nov za 400.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Bezi od Androida koliko te noge nose!
Plus to, iPhone5 vec moze da se nadje i za 550-580€. Jeste dual-core, ali je sistem optimizovan tako da taj dual-core kida taj nazovi quad Exynos kome treba cca 2 sec posle pritiska na dugme da upali ekran. Toliko o mocnom S3. Baraba je lepo napisao da HOX po tom pitanju kida S3 i Note2 kao beba zvecku.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

molder79bg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od molder79bg »

Korisnici iphonea naravno hvale svoje precenjene masine,koje ne vrede tih para.Koliko sam upucen,quad core je duplo jaci procesor od dual cora,plus puno veci ekran,i sve na S3 leti,a taj lag od sekund pri otkljucavanju meni nije smetao.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

vecita tema... :P
ne moze se porediti android i iOS, jednostavno nisu isti sistemi...
Iphone 4, koji sam ja imao, je radio brze i bolje od polovine androida koje sam do tada iskljucivo nosio... :wink:
iOS je takav sistem, pisan samo za jedan hardver, bolje je optimizovan, prilagodjen samo tom uredjaju na kome radi, zato je najfluidniji u radu... :)

odluka je na tebi, stvar ukusa i sta ti vrednujes i koristis na uredjaju...
primera radi, iphone 5 jos uvek nema bluetooth file transfer... :wink:

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Oba su odlicni uredjaji,ali mislim da je out of box S3 daleko upotrebljiviji telefon,dok I5 jos uvek nema JB,tako da bi ti neko vreme bio skupa igracka.Po strani hardverske i softverske prednosti u korist S3,taj lag ce ti biti nebitan.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Što se tiče brzine Iphone tu nema konkurenciju definitivno. E sad što se tiče samog IOS-a ne bih baš rekao. Oba telefona su odlična s tim što je Iphone daleko kvalitetniji. I na kraju cena bi meni bila presudni faktor. Razlika od skoro 200 eura nije mala pa je po meni ipak izbor S3.

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Post od pero0000 »

Pošto vidim da novac nije prolem, jer si u izbor stavio iPhone 5 koji je trenutno najskuplji telefon, moj ti je savet da sam odlučiš koji ćeš kupiti? Ako možeš oba da probaš? Uzimi ih u ruku, probaj kako ti leži jedan, kako drugi, kako rade, na kom ti se više sviđa OS? I samo će ti se reći. Ovde većina tera stvari na svoju vodenicu :wink: Imam Note I, (imao sam i iPhone, tako da sam upoznat i sa iOS-om) ali ti neću reći uzmi Android telefon, ili nemoj, to sam treba da odlučiš?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: iphone5 ili samsung galaxySIII

Post od toda81 »

Ako su samo ova dva modela u opticaju ja sam ipak za s3, mada ako volis velike telefone uzivao bi u note 2
Note IV N9100 dual

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

iPnone je precenjen, jednostavno ne vredi tih para, sistem jeste fluidan, ali daleko manje funkcionalan u odnosu na android.S3 je ovde vise nego ocigledan izbor, najbolji odnos ulozenog i dobijenog, tako da moja preporuka definitivno ide za galaxy S3.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

slazem se da je iphone precenjen za ono sto nudi u prakticnom smislu. jednostavno mu fale neke stvari...
ali u smislu kada ga stavis na sto i svi te gledaju :o hahaha, sala, naravno :wink: priceless...

samsung ima veliki problem sa maticnom plocom, pisalo se ovde u temi ''sta posle S3'', pa pogledaj...

mozda da prosiris izbor ako pare nisu problem, mada svi drugi uredjaji su po ceni ispod njih osim NOTE 2 :wink:

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ja preporučujem lumiu 920 :lol: :lol: iPhone je dosadan a i kažu da prestaje da bude fensi pa da se spremiš, android je govance, uzmi lepo lumiu :wink:
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

E da, ako nisu jedino ova 2 telefona izbor, Lumia920 je po meni najjaca stvar trenutno. Android necu ni da komentarisem, zali Boze izgubljenog vremena :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

miodrage napisao:Ja preporučujem lumiu 920 :lol: :lol: iPhone je dosadan a i kažu da prestaje da bude fensi pa da se spremiš, android je govance, uzmi lepo lumiu :wink:
E tako, vidim nešto mi je bilo čudno u ^^ ovom postu :)

perhan1, napiši nešto više. Šta ti je bitno kod telefona, za šta ga najviše koristiš, koji si do sada OS koristio, da li može još neki osim ovih telefona? ovako će samo nastati prepucavanje ko je bolji iPhone ili Galaxy (i po neki predlog za Lumia-u).
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

molder79bg
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od molder79bg »

Pa ne crkava svaki S3,generalno svi modeli telefona imaju neke falinke i kvarove,pa tako i S3,ali prica da crkava svaki S3 je jednostavno teska nebuloza.Telefon je perfekcija u svakom smislu.

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

perhan1, ti si lepo brašo pustio standardnu trol poruku (apple vs android) i nestao sa foruma. 8)
A mi ostali da se koljemo šta je bolje i šta je lošije....

Moja preporuka je da uzmeš HOX+.
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

perhan1, tako sam se i ja dvoumio,i na kraju uzeo HTC One X.:) Nema JB za iphone,tako da me je to odvuklo od kupovine.Moja preporuka za HOX + ili Lumiu 920 ako ti je ok win.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

molder79bg napisao: Koliko sam upucen,quad core je duplo jaci procesor od dual cora
Eh, kad bi sve u zivotu bilo tako jednostavno. :smutny:
Nokia Lumia 1520

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

bachika napisao:perhan1, ti si lepo brašo pustio standardnu trol poruku (apple vs android) i nestao sa foruma. 8)
A mi ostali da se koljemo šta je bolje i šta je lošije....
Spot on bro!

Sa ovim u vezi, ja bih onda preporucio Sagem My-721x... :roll:

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

bachika, ma trol, definitivno. Nece on postovati nesto u skorije vreme... :lol:

Odgovori