N6270 ili SE K750i

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Za slucaj da nisi razumeo sta je fain2daniel napisao,Card Reader ili citac kartica sluzi da bi podatke s kartice mogao da prebacis na uredjaj koji ima slot za same kartice.Za kompjuter ima recimo da se kupi poseban citac (u obliku obicnog CD drajva)koji prima vecinu formata i on samo za to i sluzi,za prenos podataka s kartice na komp.Imas cak i neke DVD plejere sa par slotova gde mozes prebaciti muziku ili slike koje slusas ili gledas na TV-u.Potrebno je samo da znas format tvoje kartice i u koji slot citaca moze da udje.
MS- Sony Memory Stick,SD-Secure Digital,MMC-MultiMedia Card,RSMMC-Reduced Size MMC,xD Picture Card,Trans Flash(Micro SD),CF-Compact Flash...Uglavnom su to kartice s digitalnih aparata s izuzetkom par formata s mobilnih telefona.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

green,stvarno se trudis...thanks...pitao sam u jednom servisu i rekli su mi da je taj "adapter" samo za lap-topove jer "obican racunar" nema ulaz za tako nesto...inace lici na zilet sa ulazom za karticu sa jedne strane :lol: ...svejedno sta je...ne gine mi da kupim bluetooth pa da me boli uvo koji telefon imam :P :P :P ...

YetZa
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 09. Jan 2006. 16:10

Post od YetZa »

kao i svako zensko uvek gledam izgled...znam da ce me posle ovoga ceo forum kritikovati :D,ali pre bih uzela SE. i slazem se sa green-om da ces ipak ti morati d aodluchish na kraju...

pozz 8)
Just YetZa

stefank
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 10. Okt 2004. 16:00

Post od stefank »

Uz BT kupi i card reader, jeftin je (manje od 10e) a puno brzi od BT-a pa je koristan za vece fajlove, npr. kad prebacas 50 mp3 pjesama, preko BT-a bi to trajalo............... :wink: A sto se tice laptopova card reader je integrisan samo u nekim... :wink: Imas i foru tastature sa CR-om, ako ti je milije... :P

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

za YETZA: vec sam uzeo SE K750i ( iako nisam zensko :lol: :lol: :lol: )...ipak,hvala ti za preporuku... :wink: :wink: :wink: za STEFANK:za card reader si u pravu ali trenutno nemam neku potrebu za "brzinom" prebacivanja podataka tako da ce mi i bluetooth zavrsiti posao... :wink:

Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 13. Jan 2006. 00:00

Post od points »

Ja sam prije koristio bluetoth, i stvarno je prilično spor za prebacivanje fajlova, tako da sad koristim DKU-2 Nokia kabl koji je fantastičan za te svrhe :chytry:
pts

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

USB prenos podataka je naravno mnogo brzi za vece prenose,za one manje je ipak dovoljan BT.
Sto se Card Readera tice,za laptopove iskljucivo dolaze vec ugradjeni u sam komp kao sto je stefan napomenuo i imaju podrsku za par formata(uglavnom za Sony MS,CF,SD...),dok za one "obicne" su to externi uredjaji koji se naravno lako povezuju :wink: Iskreno ne vidim neku potrebu za CR-om,jer namena im je iskljucivo za kartice s digitalnih foto aparata. :roll: :)

Odgovori