Za slucaj da nisi razumeo sta je fain2daniel napisao,Card Reader ili citac kartica sluzi da bi podatke s kartice mogao da prebacis na uredjaj koji ima slot za same kartice.Za kompjuter ima recimo da se kupi poseban citac (u obliku obicnog CD drajva)koji prima vecinu formata i on samo za to i sluzi,za prenos podataka s kartice na komp.Imas cak i neke DVD plejere sa par slotova gde mozes prebaciti muziku ili slike koje slusas ili gledas na TV-u.Potrebno je samo da znas format tvoje kartice i u koji slot citaca moze da udje.
MS- Sony Memory Stick,SD-Secure Digital,MMC-MultiMedia Card,RSMMC-Reduced Size MMC,xD Picture Card,Trans Flash(Micro SD),CF-Compact Flash...Uglavnom su to kartice s digitalnih aparata s izuzetkom par formata s mobilnih telefona.
N6270 ili SE K750i
green,stvarno se trudis...thanks...pitao sam u jednom servisu i rekli su mi da je taj "adapter" samo za lap-topove jer "obican racunar" nema ulaz za tako nesto...inace lici na zilet sa ulazom za karticu sa jedne strane
...svejedno sta je...ne gine mi da kupim bluetooth pa da me boli uvo koji telefon imam
...

USB prenos podataka je naravno mnogo brzi za vece prenose,za one manje je ipak dovoljan BT.
Sto se Card Readera tice,za laptopove iskljucivo dolaze vec ugradjeni u sam komp kao sto je stefan napomenuo i imaju podrsku za par formata(uglavnom za Sony MS,CF,SD...),dok za one "obicne" su to externi uredjaji koji se naravno lako povezuju
Iskreno ne vidim neku potrebu za CR-om,jer namena im je iskljucivo za kartice s digitalnih foto aparata.

Sto se Card Readera tice,za laptopove iskljucivo dolaze vec ugradjeni u sam komp kao sto je stefan napomenuo i imaju podrsku za par formata(uglavnom za Sony MS,CF,SD...),dok za one "obicne" su to externi uredjaji koji se naravno lako povezuju