LG Optimus Vu ili Windows phone 8s bz HTC

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
JovanB27
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 07. Feb 2013. 17:38
:: WP8s by HTC
:: LG Optimus Vu p985

LG Optimus Vu ili Windows phone 8s bz HTC

Post od JovanB27 »

Cao, ja sam novim ovde :) Treba da uzmem neki fon ovih dana, pa se dvoumim izmedju ova dva.. Ima li neko neki predlog koji je bolji? :) Znam da je ogromna razlika izmedju njih ali ne mogu da se odlucim koji da uzmem..

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Re: LG Optimus Vu ili Windows phone 8s bz HTC

Post od Ninolina »

JovanB27, dobrodošao na forum. :-) Predlažem ti da prvo pogledaš ovu temu viewtopic.php?f=17&t=20985

Onda ovde napiši šta želiš od tel kako bismo ti lakše pomogli. :-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

JovanB27
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od JovanB27 »

Pa pazi, posto ja uzimam telefon preko MTS na postpeid, i onda sam gledao i gledao, jedini koji telefoni koji su mi zapali za oko su ova dva. Drugo posto cu da ih uzmem uz paket MixNet XL onda moram da doplatim samo 1 din za njih, i od svih telefona kojih ima tamo a nema ih mnogo za 1 din uz ovaj paket jedino su mi se oni svideli. Pa me zanima da li je neko koristio neki od ova dva telefona, kakvi su na radu? Jeste da se mnogo razlikuju, prvo u OS, pa onda u hardveru.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

JovanB27, ja cu ti kao ogromni protivnik Androida preporuciti HTC 8s. Iako je hardverski slabiji, smatram da je OS bolji, lepsi i u svakom pogledu bolji. To je moje licno misljenje, koje se ne poklapa sa velikom vecinom ljudi na forumu.
Prvo definisi svoje potrebe za uredjajem, pa cemo lako.
Prednosti WP8 sistema - stabilan, radi brzo i glatko, kompletna integracija svih socijalnih mreza u telefonu bez potrebe za instaliranjem ijedne aplikacije, osim Skype. Losa strana - za sada manji broj aplikacija, kao i neka ogranicenja sistema.
Android - prednosti - izuzetan nivo prilagodjavanja korisniku kao i mogucnost da se uradi gotovo sve sto zamislis, ali uz gomilu akanja, trazenja ROM-ova i sl. Veliki broj aplikacija. Losa strana - laguje, baguje, secka pri radu, ako se previse zaigras (previse hoces da uradis) sa sistemom, moraces da ga reinstaliras.
Zakljucak - ako volis da se petljas uzmi Android, ako zelis nesto sto radi glatko i stabilno, WP8 je pravi izbor.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

JovanB27
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od JovanB27 »

Gore sam napomenu da jedino su me ova dva fona zainteresovali u MTS.. Pa to, zelim nesto gde necu morati preterano da se bakcem oko sistema, da mi ne baguje nesto.. Ovo ce mi biti prvi fon sa nekim da kazes OS, moj zadnji fon je SE J20i Hazel. Meni prvenstveno treba fon, zbog navigacije, slusanja muzike, Viber, whatsapp i ostalih mreza, da mogu bez problema da udjem na mail.. Posto ja uzimam preko postpaid u MTS, jedino ova dva fona su za 1din i HTC one V, ali on ne moze ni prici ovoj dvojci.. Tako da svako misljenje mi je bitno.. Video sam da dosta ljudi hvali WP8 zbog njegove brzine u odnosu na Android, ali ima stvarno mali izbor telefona u srbiji sa WP8..

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

JovanB27, Pazi ova dva telefona se drastično razlikuju po OS-u, tako da je pitanje koji tebi OS odgovara.Pošto si početnik, android je savršen za tebe, jako je prlagodljiv, brz, nema laga, jako je fluidan.Mane WP8 su što je poprilično zatvoren sistem, neke stvari su nelogične pogotovu ako se prvi put susrećeš sa ovim sistemom, broj aplikacije je daleko, ali zaista daleko manji nego u odnosu na android. Sve u svemu, android je trenutno najbolja kupovina.

P.S. napomenuo si da uzimaš paket MixNet XL, međutim LG Optimus Vu nije 1din uz taj paket već treba da doplatiš 18000 din, ako nameravaš da doplaćuješ onda uzmi u obzir i HTC One S koji takođe košta 18305 din uz pomenut paket.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

JovanB27
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od JovanB27 »

Moja greska, ucinilo mi se da je 1 din uz taj paket, hvala sto si mi rekao za Vu da se ne izblamiram.. :):D Ipak ne doplacuju mi se tolike pare za fon :) Msm da cu uzeti ipak one V posto je on 1 din.. Ali opet se dvoumim izmedju one V i WP8s :) Jer mi je ovaj WP8s by HTC nekako izgledom lepsi i zivahniji sa bojama a i jaci je od one V sto se tice konfiguracije..

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

Ja bih predložio htc sa w8. Android je daleko raznovrsniji sistem u svakom smislu ali bas zato ume da bude komplikovan a ume i da zabaguje i mislim da je zbog toga ipak za korisnike koje ne mrzi da se bakću sa sistemom. W8 je daleko jednostavniji ali i skučeniji u smislu načina podešavanja, broja aplikacija itd. Mislim da je za početnika jednostavniji w8. Inace nije istinita da je brži od androida, to su već mitovi

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

JovanB27, najbolje da odes do neke poslovnice, i procackas oba uredjaja, i vidis naoko koji ti se vise svidja. WP8 radi jako lepo i glatko i na 8s, imao sam prilike da se poigram sa njime. Sto se tvojih potreba tice, osim navigacije ovaj uredjaj bi trebalo da te zadovolji. Zasto je navigacija problem? Zato sto ne znam da li na Marketu mogu na njega da se skinu Nokia Maps i Nokia Drive. Ako mogu, onda sam se ja zajebao sa kupovinom Lumie920, ali posto ja ipak mislim da ne mogu, vec da su ovo premium Nokia aplikacije, onda si tu u nekom problemu, doduse samo uslovno, jer za 500-800 din mozes da kupis na Marketu legalnu navigaciju. Sto se muzike tice, posto HTC ima Beats Audio, imaces fantastican zvuk, tu nema spora.
Sve ostalo je pesma kako lepo radi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori