alcatel vs prestigio telefoni

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

alcatel vs prestigio telefoni

Post od iLuka »

sama tema kaze, vlasnici i oni koji prate ove brendove ili pak zele da ih imaju, mogli bi da kazunesto o modelu koji imaju, postave neki klip ili test brzine, kako bi se svi lakse odlucili izmedju ova sve vise popularna brenda :)

znam da postoji tema o oba brenda ali ovako ce biti lakse i sve na jednom mestu...

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Re: alcatel vs prestigio telefoni

Post od ~Arkan~ »

Ja konkretno imam iskustva sa Alcatel-om OT-992 i sa Prestigio 4500.
Oba telefona su za tu cenu neverovatno dobra :)
Ekran je bolji na Prestigio modelu, i on malo brze radi (cini mi se da je cipset isti) ali to je i normalno ipak on ima 1gb rama za razliku od Alcatela koji ima 512 :)
Muzika kada se slusa preko zvucnika (ako je to nekom uopste bitno) je bolja i glasnija na Alcatelu, mada meni se cini da moj matori Galaxy 5 ima cak i bolji zvuk! :?
Dakle zakljucak je sledeci: Prestigio je bolji, ali je i skuplji. Prestigio kosta oko 25k a Alcatel cini mi se oko 20k, ali se u oglasima vec moze naci i za 120e.
Kad bih imao oko 200e ne bih uzeo ni jedan ni drugi vec OT-997, jer i ako ga do sad uzivo nisam koristio, mnogi su mi rekli da je za tu cenu 'best buy'! :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

To me je i najvise zanimalo, uopste odnos ove dve marke... Ja licno bih vise isao na alcatel, nekako mi je drazi, doduse od navedenih nisam imao jos ni jedan, mislim na ove novije proizvodnje... Svi uglavnom pricaju da je prestigio kvalitetniji...

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Evo koristim od Nove godine Alcatel Ot-992D paralelno sa N8 i Galaxy SII i više sam nego zadovoljan sa alcatelom.Nema bagova lag-a i sl., ima manje RAM-a 512, ali ako se pravilno ubijaju nepotrebni procesi sve radi jako brzo i fluidno.Nemam nikakvu posebnu zamerku, osim što sam navikao na AMOLED ekrane na N8 i SII, pa mi ne prija preterano TFT matrica na OT-992D :)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Prestigio najvise izvlaci ekran koji je bolji nego kod Alcatelovih modela. Ako realno pogledam (legalne) cene 997 i PMP4500 razlika je oko 2000 din i za tu razliku se dobija veci i bolji ekran. Samo to je dovoljan razlog da se doplati. Ja bih pre uzeo PMP4500 da sam mogao da ga nadjem na crno, ali ovako bih morao da doplatim 7000din razlike sto se nikako ne isplati.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

gledao sam u comtrade-u prestigio 5000duo, telefon ima 5 inca ekran ali samo 480x800... nisam ga palio pa ne znam kako bi se to videlo uzivo :roll:
telefon kosta 200eur plus minus nesto sitno i za te pare ne znam sta treba da se desi pa da ga neko ne kupi, ipak je to dosta veliko i pregledno za samo 200tinak eur :wink:

stvarno sam poceo da razmisljam da predjem na neki od njih, svi su jeftiniji po 150-200eur od nekih poznatijih marki :wink:

bachika
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 18:45
:: Iphone 7
:: Lenovo P780

Post od bachika »

Koristio sam kratko 4500 I 992D. Sve je na strani prestidjija!!! A najvise me ekran odusevio. Kao I sto je neko spomenuo da prestidjijo radi fluidnije od alkatela!
Veliki plus za prestgio!
Live to Ride, Ride to Live. I prefer to reboot my phone through SetCPU

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

da li neko zna kad ce izaci ovi novi alcateli? bice par stvarno dorbih modela predstavljenih sada u Barseloni 8)

to ce biti pravi rivali prestigio-u 4500duo i 5000duo... mada alcatel dolazi sa FULL HD i HD ekranima 8)

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

luca napisao:da li neko zna kad ce izaci ovi novi alcateli?
Kad se vec spominju novi alcateli...
GSMArena napisao:Alcatel's most impressive offering to date, the One Touch Idol X, is up for grabs for €699. Ouch!
The latest devices from the MWC get priced in Germany
http://www.notebooksbilliger.de/alcatel ... c837a4

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

brate mili :uhuh:
bice samo - poljubi i ostavi :lol:
preterase ga a to nije cak ni Scribe X koji ce, koliko se secam, biti najjaci model :)

P.S. ipak ce Idol X biti jaci - http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5318

P.S. II proverio sam cenu u nemackoj, Idol X je u prodaji sa pocetnom cenom od 699EUR... inace, ta cena se ne zadrzava dugo, nekad cak padne i za 40-50 posto za par dana...

Ensiferum
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 07. Nov 2008. 21:13
:: Xiaomi Mi 9T 6/128
:: Nokia 8 4/64

Post od Ensiferum »

Što se mene tiče, Alcatel telefoni mi nekako deluju čvršće, bar sam takav utisak stekao, i po meni lepši dizajn! :P Međutim, Prestigio izgleda pravi nešto kvalitetnije ekrane, vedrijih boja! :wink:
"U svetu bez iluzija, covek je stranac" A.Kami

Odgovori