Nexus 4 ili Galaxy S III ili HTC One X ili nesto cetvrto?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Danijelb
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 29. Jan 2011. 20:43

Nexus 4 ili Galaxy S III ili HTC One X ili nesto cetvrto?

Post od Danijelb »

Pozdrav svima,

Kao sto tema kaze ne mogu da se odlucim izmedju ovih modela. Citao sam i gledao dosta review-a i poredjenja ali opet nisam uspeo da prevagnem ni na jedan od ovih pa ne moze da skodi da cujem i vasa misljenja pogotovo ako ima neko ko je koristio dva ili vise od ovih modela. Oko 400e mi je max budzet pa ako neko ima jos neki predlog neka kaze.

Edit: Naslov teme je mogao biti i "slatke muke" :D

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Nexus 4 ili Galaxy S III ili HTC One X ili nesto cetvrto

Post od znemanja »

SIII je proveren model koji nema manu, One X ima slabiju bateriju i osetno lošiju kameru u odnosu na SIII, tako da bih njega zaobišao.E sada Nexus 4 ili SIII, ako ti kamera nije presudna onda bi Nexus 4 bio dobar izbor pre svega zbog stock androida i jake podrške koja je za nexus uređaje najbolja.S druge strane nedostatak slota za memorijsku karticu može da bude problem, tako da ako ti nije dovoljno 16GB, onda SIII nema alternativu.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ja bih u ovom slučaju birao Nexus 4, jer kamera u suštini nije nešto lošija (po meni...ne vidim specijalnu razliku), a izrada je kod Nexusa po meni mnogo bolja. Ako ti ne smeta nedostatak proširive memorije, onda tu nema mnogo razmišljanja! I ja dosta razmišljam o nekoj kupovini u poslednje vreme, i Nexus mi je pri vrhu liste....u svakom slučaju ispred Samsungovih Androida.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Nexus u ovom slucaju ima najvise prednosti. Njegov jedini nedostatak je slot za SD, ali kome je 16GB dovoljno, Nexus ce mu biti savrsen! :)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ako ti je 16 GB dosta, uzmi nexus, bez ikakvog razmišljanja.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

... tj. sve ukupno dostupnih 12.5 gb, nek me ispravi neko ako gresim. meni bi to bio deal breaker, al ako tebi ne smeta - onda nemoj da uzmes S3 :D

Danijelb
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Danijelb »

Pa evo pokusavam da raskrstim sa sobom da li mi je dosta tih 12GB sto mi ostaje...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Ako ne planiraš držati kolekciju filmova i serija na telefonu onda će ti ta memorija biti sasvim dovoljna. Ja imam oko 200 pjesama, mape za ex-yu i još neke evropske zemlje i instaliran need for speed most wanted i imam još oko 7GB slobodno jer imam na raspolaganju inače 11,1GB. E sad meni kartica dosta znači jer na njoj držim slike i video snimke i u slučaju da se nešto ne daj Bože desi sa telefonom onda samo izvadim karticu i imam sve sačuvano. :) Naravno da povremeno odradim backup na komp tih stvari ali nije loše imati karticu. :)

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

I moj glas ovde ide za Nexus 4,jer mislim da pored njega ovi modeli nemaju sta da traze.Jedina njegova mana je ta memorija ako ti je 16gb malo onda tu vec postoji problem,mada i to moze da se resi,nekim cloud servisima...Naravno sada na tebi je da odlucis,mada ako se odlucis na ova dva modela,bilo koja od njih da uzmes neces se pokajati..

Danijelb
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Danijelb »

Uzeo sam Nexus na kraju, ne kajem se ni najmanje! Tako da ako neko ima slicu dilemu NExus je moj predlog!

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Danijelb, cestitam da te dugo i odlicno sluzi,mozes da nam izneses za koju nedelju svoje utiske naravno u temi za Nexus 4... :wink:

Odgovori