Android telefon ili tablet?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
dare357
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 14:37

Android telefon ili tablet?

Post od dare357 »

Imam lg p970 optimus black,android telefon,nije los zadovoljan sam,ali me nervira sto moram da ga punim svaki dan,nekada i vise puta dnevno,zavisi koliko ga koristim. zato sam mislio da ga zamenim sa nekim tablet uredjajem pa me zanima vase misljenje o tome. Razlozi za i protiv andoid telefona ili tablet uredjaja.
Janko

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Re: ANDROID TELEFON ILI TABLET?

Post od antec »

Ako ti treba baterija onda Motorola razr maxx. Ne znam zasto mislis da ce ti baterija duze trajati na tabletu? Sve zavisi od koriscenja.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

dare357, tablet ce ti isto tako pojesti bateriju jer i ako je veceg kapaciteta mora da napaja mnogo veci ekran. Motorola RAZR MAXX je resenje tvog problema. 8)

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Kao sto su kolege rekle tablet ce ti isto toliko brzo pojesti bateriju ako ga dosta koristis.A i ne znam kako ces moci "normalno" da funkcionises sa tim ogromnim aparatom,jednostavno samo trebas da se pomiris,jer sto bi se reklo to je u krvi androidu da se svako vece puni...

dare357
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 23. Feb 2010. 14:37

Re: Android telefon ili tablet?

Post od dare357 »

Hvala na odgovorima,ali me zanima misljenje nekoga ko je koristio ili i dalje koristi i jedan i drugi uredjaj,koje su prednosti i mane obe strane.
Janko

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Re: Android telefon ili tablet?

Post od araphel »

dare357, kao neko ko je dugo vremena koristio Android tablet od 7 inča, jedno vreme samo kao tablet, a potom i kao primarni uređaj odnosno i kao telefon, a zatim prešao na kombinaciju telefon plus iPad, mogu ti reći sledeće:

Na tabletu, sa pristojnom rezolucijom, Android dolazi do izražaja zbog svoje otvorenosti, i bukvalno možeš na njemu sve da uradiš do te mere da ti kompjuter skoro više neće ni trebati. Ovde naravno isključujem neke ekstreme kao što je tehničko crtanje ili slično.

Deset inča je po meni već preveliko za uređaj ako želiš da imaš mobilnost. Nije baš jednostavno tegliti ga svuda bez neke torbe. S druge strane, veći ekran donosi svoje prednosti.

Sad, što se baterije tiče: Već su ti rekli, baterija na tabletu ti neće trajati ništa značajno duže nego na telefonu, jer iako je kapacitet često dosta veći, veća je i površina ekrana koju treba napajati energijom. U proseku, meni telefoni i tableti koje sam koristio traju generalno do dva dana neke osrednje upotrebe. iPad čest i samo jedan dan ako ga baš koristim.

Ukoliko želiš da dobiješ na prostoru, treba ti veći ekran za udobniji rad (meni je to recimo značajno za rad na dokumentima), onda ti preporučujem tablet od 7 inča sa funkcijom telefona, ili pak neki telefon sa dijagonalom od 5 inča ili više. Veći tablet ti nikad neće zameniti telefon, posebno ne u pokretu.

Ako je samo do baterije, ne vidim smisao u takvoj promeni.

Pozdrav!

Odgovori