Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Nexus 4 vs Note 2 vs Lumia 920

Post od acamatic »

Strasno po ko zna koji put prodajes i kupujes telefon.Ovo se odnosi na Baraba, stvarno nema bre vise smisla,pa ti ih menjas kao neko carape.. :lol:
A ja sada glasam da ti uzmes lepo 808 i da uzivas uz najnovije mape.. 8)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ne bih rekao da ne posecujes temu o G Pro :lol:
stvarno je telefon bruka :)

@araphel bi mogao stvarno da ga uzme u obzir ako jos ima vremena :wink:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Pazarih sivi na kraju. Ono što ljudi kažu da se otisci manje vide na belom, to je čista glupost! Beli izložbeni primerak je bio tako musav u odnosu na sivi da je to strašno. Nisam uzimao ništa od futrola, razmišljam između providnih leđa i jednih tamno sivih polutransparentnih. Videću. Za sada mi se jako sviđa, samo crkoh od silnih podešavanja. :D

Evo lepo se kuca i sa njega.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

araphel, Rekoh ti ja da je sivi najlepši :)
Užvija u novm mobilnom ljubimcu 8)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

araphel, čestitam. Kakvi su utisci? :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Cestitamo :) da te lepo sluzi i da se nauzivas k'o co'ek :) :D

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Utisci za sada pozitivni, osim poklopca baterije za koji se bojim da ću slomiti. Moram da nabavim neku futrolicu, mnog je klizav telefon ovako. Napunio sam ga sa nešto muzike, dosta dokumenata, sve lepo radi za sada. Pogiboh koliko toga ima da se podešava, i još isam skontao sve trikove koje s pen može da izvede. Baterija je sa dobrim mučenjem od jutros za sada na 79% što je solidan rezultat za prvo punjenje i za desetak sms, dosta fejsbuk poruka, whatsapp i gtalk, plus oko pola sata browsinga i jedno pola sata muhike. I wifi je konstantno prikačen. Definitivno bi izgjrao ceo dan ovakve upotrebe. Proverićemo danas. Jel ima neka fora da se album art i možda osnovne kontrole plejera stave na lockscreen dok ide muzika, ako sam odabrao pattern unlock?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Može, ne se ćam se kako sam to radio ali moglo je na S3, u stvari jednom sam slučano namestio igrajući se.
kakav je kvalitet zvuka u slušalici u odnosu na iP? jačina zvona? Vibracija? Displej?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Jačina zvuka je tu negde, čini mi se jača nego na jabuci. Vibracija se na Note više oseti, verovatno zbog tanjeg kućišta. Jačina zvona mi se čini da je bolja na Note ali nisam siguran. Ono što jesam siguran to je da je jačina zvuka u slušalicama za muziku definitivno na strani Note. I preporodio sam se sa kucanjem sad kad opet imam haptic feedback. To mi je na jabuci jako nedostajalo. Baterija je trenutno na 47% a bilo je baš poprilično upotrebe. Doduše ne mnogo poziva. Sve u svemu za sada sam zadovoljan. Još moram da se igram, prebacim navigaciju i tako to.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Vidi jesi li pojačao zvuk slušalice do kraja ali u toku razgovora, nema šanse da je tu negde, treba da bude primetno bolja :)
Prvi telefon sa kojim sam brzo mogao da kucam da nisam imao slovne greške (pristisnem dva tastera odjednom).
Nisi uporedio displej i prikaz boja? Ali pojačao osvetljenje do kraja i reci?

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

araphel, neka te lepo služi.. :) Meni pre neki dan izgurao dva dana, ali sam obavio vrlo malo poziva, par poruka i uglavnom surf netom.. A inače mi traje 12-18h..
Ja sam uzeo providnu gumu i preporučujem ti.. štiti telefon sa zadnje strane i po ivicama, a zbog gume ne klizi iz ruke, tako da mogu i jednom rukom da ga koristim dok vozim i slično.. imaš na youtube-u kanal korisnika lucidmike, objavio je nekih 50 videa sa trikovima na note 2.. vrlo korisno, pa pogledaj.. :)
Inače, verovatno si video u opcijama displeja da imaš da podesiš na natural boje, lepše je ako ti se ne sviđaju jarke boje..

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Baraba, zaista se nisam trudio da se petljam. Evo sad vidim da je zvuk u slušalici na polovini negde. Na jabuci mi je na 3/4 otprilike. Što se ekrana tiče nemam šta da kažem osim da meni ekran na jabuci nikad nije ni bio savršen. Ne volim ove prejake SAMOLED boje, ali nekim slikama baš prijaju. Konačno imam ponovo svoj obožavani Swamp Water live wallpaper, i kad njega podesim na skroz crnu boju, ništa mi više ne treba :)

Koliko videh, default player nema kontrole na lockscreenu, samo Google Play izgleda. Međutim, on neće da mi povuče sav album art, pa ga ne koristim. Neće čak ni da pokupi ono što je Album Art Grabber svukao, za razliku od default playera koji sve to lepo povuče. Naći ću neko rešenje.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Za audio reprodukciju koristim PowerAMP, ako ti treba narodna verzija javi na pp. Za video reprodukciju koristim besplatni odlični MX Player.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Google play plejer ima opciju kontrola na lockscreenu, a uspeo sam da ga nateram da povuče album art skinut sa grabberom.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

najvise me zanima utisak u vezi izrade, evo posle par dana, kako ti lezi u ruci, u svakodnevnoj upotrebi?
recimo, imao si ipad, iphone jos imas ako se ne varam... u odnosu na apple me zanima najvise... :wink:

samsung ima stvarno strasnu masinu i softver, ali spolja mi je malo ''tanak''... :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Plastika je plastika, nema šta da se priča. Na kraju krajeva, ono što je bitno je da kada stavim poklopac, ništa ne krcka, ništa nije labavo. Džabe izrada na jabuci kad me druge stvari nerviraju. Stavio sam Belkin sheer shield matte oklop, jer je bez njega bilo realno da mi ispadne iz ruku koliko je gladak uređaj. Stavio sam i anti fingerprint foliju, i sad teram dalje. Koja radost ponovo moći skidati sve direktno sa telefona, zaboraviti na itunes i prebacivati fajlove kako je i normalno! Upravo sam nabacio igo i to isto radi, sad imam sve što mi treba.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

znaci pobedu odnosi unutrasnjost a ne spoljasnost :wink:
ja se dvoumim oko S3 samsunga ili Lg Nexus 4 ali su oba za moj ip4s stvarno igracke gledajuci spolja... 8)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ne znam šta da ti kažem. Ja bih pre nexus u toj kombinaciji. Ma nije ni izrada tako loša. Više je to utisak od ovog providnog sloja plastike, Zbog toga se sve nekako bezveze presijava malo. Navikneš se i gotovo. Meni je dizajn na Note 2 lepši nego na jabuci, ali kod kvaliteta materijala je priča jasna.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

HTC
Butterfly nadjoh u oglasima,nov 550e.Ako je neko zainteresovan mogu mu poslati broj u inbox
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Odgovori