Note 2 ili nexus 4

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
MakiRocket
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 30. Mar 2013. 14:13
:: Galaxy s6

Note 2 ili nexus 4

Post od MakiRocket »

Imam note 2 i sa telefonom sam prezadovoljan, radi odlicno, baterija super drzi, nikada mi nije zakucao, ali mi malo smeta velicina pa bih zato da ga promenim. Zamenio bih ga za nexus 4, ali nisam siguran da li je to pametno, pa ako neko ima iskustva sa oba tel.neka pomaze :D

Sa nexus 4 sam imao samo jednom dodira u telenoru. Cackao sam ga nesto malo, otvarao razne aplikacije i pokazao se dobro, brzo radi, stabilno, ali sa za to kratko vreme poprilicno zagrejao i to mi je zasmetalo (kod note 2 to nema sanse da se desi)...zanima me kakva mu je baterija (kod note 2 je extra dobra), ekran, rad telefona posle nekog vremena, da li se usupori kada se toliko zagreje, kolika je mogucnost pucanja zadnjeg stakla itd...

Hvala unapred :)

iamivan
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 11:11
:: Sexus 6P Graphite
Kontakt:

Re: Note 2 ili nexus 4

Post od iamivan »

MakiRocket, verovatno se mnogo zagrejao zato što je ceo dan priključen na punjač i svako ga čačka konstantno. :)

Najbolje će ti reći Layne_Staley koji je sa Note 2 prešao na N4. Meni je rekao da se nikad ne bi vraćao na Note 2. :D
A, što se baterije tiče, ljudi sa foruma kažu da im pregura 24h otprilike. :)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Ja imam nexus 4 i nemam problem sa grejanjem... Imas temu o nexusu pa vidi nase utiske...

MakiRocket
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od MakiRocket »

Zato sam i otvorio ovu temu, zato sto hocu da mi ljudi koji koriste nexus 4 kazu kako su zadovoljni...telefon ne moze da se proceni za 5-10 min koriscenja, a ja sam nexus toliko koristio :)

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Ja sam presao sa Note 2 na Nexus 4, bas iz tog razloga jer je velike.
Prezadovoljan sam Nexusom, mnogo mi je lepsi, elegantniji, i cak cini mi se da fluidnije radi od Note 2.
Svaka preporuka. Ja sam menjao dlaku za dlaku, 370 sam platio Nexus 4 nisam hteo zaradu na Noteu.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

A kad ga opteritite nekom zahtevnom igrom da li se greje? Mislim logično je da se greje, svi se greju?

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Pa ako ima nekog ko igra bilo kakve igrice nek se javi, mada mislim da je logicno da se greje kao i svaka masina :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Greje se i note 2 kad se malo optereti. Probajte malo duže snimanje ili malo duže igranje igara. Nije to ništa katastrofalno, ali greje se. I to tako jednostavno mora.

MakiRocket
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od MakiRocket »

Ja igrice slabo igram, najvise koristim za surfovanje netom, youtube, mail, filmove (note 2 je za tu varijantu extra, ali je ipak veliki kada trebam u dzep da ga stavim ili kada sam u guzvi i moram hitno da pozovem nekog, ili napisem poruku :wink: ) ...mozda bi se zagrejao kada bi se neka zahtevna igrica igrala, to nisam probao, ali takav mi je posao da skoro po ceo dan gledam youtube da bih ubio dosadu :D i tu nema zagrevanja...za ono koliko sam cackao nexus 4 u telenoru, note 2 nebi ni osetio...e sad upravu je iamivan sto je napisao da je tamo stalno na punjacu, i da dolaze dosta ljudi da ga cacka...zato sam i otvorio ovu temu, da bi mi ljudi koji ga imaju rekli utiske, ne samo sto se zagrevanja tice nego celokupno :)

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ja ti samo mogu reći da posle jedno pola sata čačkanja nisam nexus uspeo nešto značajno da zagrejem, a bio je takođe na punjaču, izložbeni primerak. Samo sam mu pobio sve aplikacije i onda se ja malo igrao. Na kraju sam ipak uzeo note, baš zbog veličine. Ja lično ne bih menjao, a ti ako ti je veličina problem, samo napred. Mislim da ćeš i sa nexusom biti zadovoljan.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Nisam primetio da se nesto preterano greje, onako, moguce je da i poprimi temperaturo od dlana ( ruke), jako mi se svidja okvir oko telefona, kao da je gumiran, i fino stoji u ruci. Inace na telefonu pise made in korea

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

na svim nexus-ima do sad pise made in korea, razlika je jedino za cije je trziste radjen... pise made in korea/ime trzista (US,EU itd...)
:wink:

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

MakiRocket, ako tel najvise korstis za gledanje youtube-a,onda bih ja ostao na N2,jer je on kao stvoren za takav nacin/rezim koriscenja,em imas ekrancinu em imas jaku bateriju....
Sa N4 neces dobiti nista sto ce ti olaksati koriscenje,e sad ako su dimenzije aparata presudne onda idi na N4
D500&E71

pero0000
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Jul 2010. 10:02
:: Samsung S10
:: Nokia 6210

Post od pero0000 »

Ako ti ne smeta veličina samog telefona, Note 2 je bolji izbor, a tu je plus i olovka. Odluku moraš sam doneti, tako što ćeš probati i jedan i drugi telefon i videti koji ti bolje odgovara?

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

MakiRocket, oba telefona su vrhunska. verujem da je note 2 ipak za nijansu bolji, tj kompletniji fon. ako te bas kopka N4 , ti promeni :)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Sve je već rečeno i Note 2 i N4 su vrhunski uređaji, koji god da izabereš nećeš pogrešiti. Kod Note 2 se sve svodi na veličinu, ako ti ne smeta, kupuj, u suprotnom N4.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori