S2 vs. LG L9 (8mpix)

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

S2 vs. LG L9 (8mpix)

Post od Motoman »

Pozdrav !
Zanima me vase misljenje o tome sta bi bila bolja kupovina od ova dva ponudjena telefona.
Vuce me l9 zbog veceg ekrana a i novi se nadje za istu cenu kao polovan s2. Opet vise me vuce s2 zato sto iza njega stoji mnogo veci broj developera, a ja volim menjati softvere :D

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: S2 vs. LG L9 (8mpix)

Post od znemanja »

Lg L9 je nedavno dobio JB update, pa tek sada se pojavljuju gustom ROM-ovi za njega, odnosno njegov pun potencijal će sada da se dokaže jer je bootloader otključan sa novim update-om. Glavna prednosj je sjajn IPS 4.7 inčni ekrna koji je u rangu i sa skupljim modelima i naravno cena koja je više nego odličan.
S druge strane SII je proveren model za koji postoji masa ROM-ova i sa njm ne možeš da pogrešiš, prednost je što ima nešto bolu kameru i 16GB već ugrađene memroje, mada su kartice sada jako jeftine tako da manjak memorije na Lg L9 nije više problem.
Lično bih išao na veći ekran, dakle na L9 i ja nameravam narednih dana da pazarim L9 :)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

Da li se uz lg dobija neka kartica? Makar 4 gb da nam daju :D

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Motoman, SD 16GB class 10 je oko 2000 dinara, kupiš jednom i samo posle prenosiš u sledeći telefon.

Nema poređenja, S2 (ima GG) je bolji uređaj od L9.
Za p768 L9 8mpx iz naslova teme još uvek nema update-a na JB, da znaš.
Ako bi kupovao nove onda S2, ako je dvoumljenje između novog L9 i polovnog S2 onda L9 :wacko: .
Novo je novo

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Potpuno se slazem sa Cvorugom.
S2 ima bolju grafiku, gg, amoled i kompaktniji je. Po meni dovoljno da se pre odlucim za njega.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

E takav je i moj moto,novo je novo,pa sta ti odlucio uzmi samo da je novo.Mada bih ja iskreno sada pre isao na LG,nekako mi je vec S2 ostareo(ali je i dalje zver).Neka i drugi daju svoje misljenje,ovo za sada je moje..
P.S. cak ja sam takav da bih pre sacekao i skupio para,i uzeo nov uredjaj, pre nego neki polovan..

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Definitivno novo je novo, a tu L9 ima glavnu prednost, ako je u pitanju nov S2 vs Nov L9 onda SII, ali samo zbog GG i podrške zajednice, meni lično bolja grafika i malo brži procesor ne znače ništa naspram osetno većeg ekrana.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

Nov l9 vs polovan s2 :) Veci ekran i dosta veca baterija su bas veliki plus za l9 al nekako nz, znam da je s2 proveren i da ima dobar zvuk. Kako da se odlucim :)

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Pa lepo,ako je taj S2,proveren i sigurno dobar,npr uzet od operatera i ima garanciju dugacku(1god+...) i naravno perfektno stanje,e onda mozes da uzmes S2,kao sto si i sam rekao,telefon je provereno dobar.Mada ne znam sta da ti kazem,ovaj ima veci ekran,malo slabiju specifikaciju..To su ti slatke muke..

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Ovde razlika jedino moze da bude u tome sto je L9 nov ,inace po meni sve ostalo je na strani S2
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Mišljenja sam takođe da je sve na strani S2... Ta razlika u bateriji je značajno neutralisana većim ekranom na L9 i nešto većom rezolucijom koja zahtjeva veći napor hardvera da to sve izgura i tu se dođe skoro na isto po mom mišljenju...

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Janka_88 to za bateriju je tacno,veci ekran i jaca rezolucija vuku vise baterije ali je daleko od toga da im baterije drze isto.Imam dva druga koji imaju s2(ja imam L9) i na L9 je baterija dosta jaca,ako ne i duplo.Oni ne mogu ni 3 sata(uglavnom se gasi oko 2-2,5) screen on da doguraju,dok l9 lagano 4-5 sati...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

artifex, svakako se slažem da ipak nešto duže traje jer još uzmem u obzir bateriju na S3 koja je čak i slabija nego na L9 pa drži duže nego S2 a ima duplo jači hardver od L9. :)

antec
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2008. 03:32
:: LG G Flex 2

Post od antec »

Sve bi to moglo da se dotera na pristojan nivo s obzirom na ogroman izbor kernela i romova. Ako za neki telefon postoje razne dzidza-bidze i podesavanja to je s2. To je jedan od telefona koje vreme ne uspeva da zgazi, kao sto je svojevremeno bio hd2 (u stvari se i dalje izbacuju modeli slicnog hardvera), sto dokazuje koliko je kvalitetno odradjen.

Edit: Druga je stvar ako korisnik ne zeli da se igra. Onda bih mozda i razmislio o l9.

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Motoman »

Hvala svima na komentarima, uzeo sam danas s2, i mislim da sam napravio dobar izbor :)

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Cestitam,da te dugo i odlicno sluzi..
Ne brini se,napravio si dobar izbor.. :)

Odgovori