~300 eura? (može i sa oglasa)

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Base
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 18. Avg 2013. 23:55
:: Samsung E1120

~300 eura? (može i sa oglasa)

Post od Base »

Koji mobilni preporučujete da se kupi za oko 300 eura, može da bude i polovan sa oglasa?
Mislim da su tu najbolji Galaxy S3 i Nexus 4, ali molim vas za savet, jer je ovo prvi smartphone koji kupujem (ako izuzmemo staru Nokiu 6600 8) ).

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Re: ~300 eura? (može i sa oglasa)

Post od Chobby88 »

Nexus 4 ili Optimus G.
Oba su bolja od S3 po meni.

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Slazem se sa Chobby88, mada bi malu prednost dao nexusu, zbog stock androida i zato sto prvi dobija najnovije verzije androida.

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Nexus 4,bez razmisljanja...

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Nexus 4 :) .

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Zar nemamo sad vec malo previse tema ovog tipa i to sa istim ciframa? Kako se ko novi pojavi samo otvara temu, a uopste se ne potrudi da proveri da li je slicno ili cak isto pitanje vec postavljeno...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Lumia 920. :D
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Base
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Base »

Hvala na odgovorima ljudi :)
psyhound napisao:Zar nemamo sad vec malo previse tema ovog tipa i to sa istim ciframa? Kako se ko novi pojavi samo otvara temu, a uopste se ne potrudi da proveri da li je slicno ili cak isto pitanje vec postavljeno...
Pogledao sam teme po prvoj strani i koliko sam video ljudi traže nove telefone (najsličnija tema je http://mobilnisvet.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=27086). Hteo sam da otvorim temu koja će jasno naznačiti u naslovu da telefon može da bude i polovan.

Da li možete prokomentarisati šta Nexus 4 izdvaja od S3 (osim svežeg stock softvera)? S3 ima prednost zbog proširive memorije i izmenjive baterije.

Šta mislite i o LG Optimus G E975, vidim da je u sličnom cenovnom rangu?

Znam da je malo skretanje sa teme, ali gledam po oglasima i nalazim dobre Galaxy S2 ~200 eura, čak i manje. Kako znam da je S2 solidan telefon, da li se isplati 50% veća cena za neki od spomenutih uređaja?

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

Base, naravno da se isplati, a i ja bih ti pre preporucio Nexus 4 nego optimus G.

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Moje misljenje je da se svakako isplati dati vise novca za neki jaci telefon jer ce ti duze trajati.S3 ima bolju kameru od nexusa dok je sve ostalo na strani nexusa,vise RAM-a, jaci procesor ,mnogo bolja izrada i sto je najbitnije u celoj prici to je da ce uvek imati najnoviju verziju androida(jos 2-3 godine sigurno).Dok ce s3 vrv ostati na 4.2.2 ili eventualno 4.3 ali nisam bas siguran u to.Optimus G i nexus su maltene isti hardver zato sto je nexus zasnovan na optimus G.I tu ti je opet bolje da uzmes n4 zato sto su to dva ista telefona ali ce n4 dobijati update dok optimus G nece.Po svemu recenom ja bih svakako isao na n4

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Одг: ~300 eura? (može i sa oglasa)

Post od znemanja »

I od mene glas za Nexus 4, S3 je bolji samo po pitanju kamere, ostalo je bolje ne nexusu. No, najvaznija prednost nexus-a je redovan update sto garantuje duzi zivotni vek uredaja. Pritom cena nexusa je 300 evra sto ga svrstava kao best buy u toj cenovnoj kategoriji.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

i od mene glas za nexus 4,jednostavno telefon nema konkurenciju za taj novac koji planiraš da potrošiš,pre svega zbog redovnog apdejta a i brzine rada samog telefona. jedini njegov problem da se tako izrazim je memorija koja je 8 ili 16gb bez mogućnosti proširenja.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Kao zadovoljni korisnik nexus 4 moram da ga preporucim. Ako hoces telefon bez lagova onda je to to. Odmah po kupivibi root i kernel sa gama podesavanjima za boje.

Base
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Base »

Hvala na odgovorima :)

Šta znači "kupivibi"? Je l' ovo taj kernel sa podešavanjima boje https://plus.google.com/107979589566958 ... VtBVHP67Hg?

Da li da jurim po oglasima sa garancijom ili biste mi preporučili neku radnju? Npr. da li ima ikakve "fore" kod kupovine u Logic Shop-u (spominjan u jednoj od tema) i sličnim radnjama?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Mislio sam kupovini.
Da, taj rom, on vec ima podeseno sve.

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
:: ZTE V987

Post od DukeofSerbia »

Naruči telefon iz NR Kine. Za min 50% manju cenu možeš kupiti lepu zverku. Kome god pokažem moj fon ne može da veruje za koji novac je kupljen.

Jedino je mali problem garancija jer ga moraš slati nazad prodavcu ako ti se nešto dogodi, mada kakvi su servisi u Srbiji, pre će ti stići nazad iz NRK...

Ako te nešto dodatno interesuje, pitaj, ne želim da ispadne da trolujem.
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Одг: ~300 eura? (može i sa oglasa)

Post od toda81 »

Koji si tel narucio iz Kine, koliko je tamo kostao, koliko te je kostala isporuka i koliki je bio porez pri ulasku u zemlju, tj koliko je ukilupno izasao taj telefon
Note IV N9100 dual

PedjaBL
Banned
Pridružio se: Sre, 08. Maj 2013. 08:03
:: Note N7100
:: Note n7000

Post od PedjaBL »

Ako uzimas neki telefon poznati imena izadje te sa dadzbinama isto ko I ovde da kupujes..ima milion nameta I poreza za drzavu...10% carina 17% pdv...postarina....I to je tu

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol

To je ok jer mozes proci jeftinije ako dogovoris sa cajnizima da napisu manju cenu pa mozes izbeci placanje carine ako imas srece, ali mislim da je to previse rizicno.

DukeofSerbia
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 19:32
:: ZTE V987

Post od DukeofSerbia »

@toda81

Poslao sam ti PP i nije mi jasno - zar ne stoji ispod poruke u potpisu koji telefon imam :shock:?

@PedjaBL

Ime nema veze, već da li se model zvanično prodaje u zemlji, i to pod uslovom da ti carinik uopšte otvori paket.

@psyhound

Rizik je minimalan, ljudi kupuju, samo što ovaj forum živi u izolaciji (bez uvrede) pa se ne prate dešavanja.

Kod nas i u BiH se solidno kupuje, a u Hrvatskoj je bum kao i u mnogim delovima Evrope (Španija, Nemačka, Italija i UK).
Ubedljivo najveći bum je u Rusiji i Ukrajini zato što tamo ljudi, kao i u Aziji, izuzetno cene dual SIM modele.

I ovde ne govorim o klonovima (ima ih na KP-u), već o velikim kineskim proizvođačima koji su ujedno i veliki svetski
(Lenovo, Huawei, ZTE, Yulong (oni ne izvoze)), plus njihovi etablirani koji ne izvoze (Xiaomi koji je broj 1 kineski telefonski brend)
ili jako malo (TCL pod markom Alcatela u Evropi).

I da, Kinezi ći ti staviti nižu cenu na paket i da im ne kažeš, a svaki će staviti cenu koju zatražiš
(mada se meni dogodilo da su stavili nešto veću nego što sam im rekao :wacko:, al' nije strašno).
ZTE V987 Grand X Quad + SanDisk Ultra microSD 8 GB

Odgovori