Nokia Lumia 920 vs Sony Xperia SP
Re: Nokia Lumia 920 vs Sony Xperia SP
Postoji vec,samo nije bas propracena od strane forumasa. 

- artifex
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
- :: Poco X3 NFC
Evo miodrage da cu ti da cackas moj n4 da vidis kako radi bez ikakve dorade...miodrage napisao:Baraba, WP ima multitasking, kao i iOS, ako ne i bolji. Sto se ovih tvojih klipova tice - postoje montaze, kompjuterske obrade i sl.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Pa ja i imam N4, zato i kazem
Ne znam koliko puta morav napisati do sada da sam razocaran Androidom, pogotovo N4

Ne znam koliko puta morav napisati do sada da sam razocaran Androidom, pogotovo N4
- skar
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
- :: nobody know
- Kontakt:
xperiu J sam koristio 3 dana jer je prilikom ukljucivanja vibera toliko kocio majko rodjena,da sam ga prodao iz odma...@baraba ti dobro znas da Nexusi rade najbolje,kao prvo sto nose klot android bez dodatnih launchera,i jer su hardwerski potlovani...tako da nemoj ih porediti sa ostalim androidima,i bmw 320 i m3 su isto bmw
al nije isto

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
kenzoki, ta tema vec postoji, a drugo ja ne vidim ovde nista smesno, osim ako si hteo da budes sarkastican.
artifex, daj mi pa cu da ga ubagujem i ulagujem na tvoje oci, ima da trcis da ga prodas sto pre
Ljudi, ajde da ne preraste bas svaka tema u prepucavanje ja vs. androidaski deo foruma. Jedino ako ste kompletni mazohisti, i volite moje postove u kojima pljujem po istom.
Jednostavno, dok god Android softver i hardver ne budu uskladjeni kao kod WP i iOS-a taj sistem NE MOZE nikad da bude jednak i kraj. Ne moze isti softver isto da radi na razlicitim uredjajima. NE moze na kompu od 300 i 1300€ Crysis 2 da radi isto na ultra high. Ovaj prvi ga verovatno nece ni pokrenuti, dok ce na ovom drugom da leti i pita sta jos moze da radi usput. E pa isto tako, high-end Android uredjaji dolaze do nekog iole pozitivnog iskustva, ali telefoni nize i srednje klase su jednostavno previse hardverski slabi. A ovi iz visoke klase imaju svoje bagove.
N4 jeste specifican, ali daleko od toga da je idealan, nece nikada raditi kao Lumia 520 (najnizi predstavnik). To iskustvo cak ni taj mocni Nexus4 nece dostici NIKAD!
Onog momenta kad Google napise softver posebno za svoj uredjaj, gde ce sve da bude uskladjeno, a da taj softver nema u sebi jos gomilu dodatnih budalastina za druge uredjaje, tog momenta, iskustvo u radu sa Androidom ima da se izjednaci sa WP i iOS uredjajima (na danasnjem nivou), a verujem da ni Apple ni Microsoft nece sedeti skrstenih ruku.
artifex, daj mi pa cu da ga ubagujem i ulagujem na tvoje oci, ima da trcis da ga prodas sto pre

Ljudi, ajde da ne preraste bas svaka tema u prepucavanje ja vs. androidaski deo foruma. Jedino ako ste kompletni mazohisti, i volite moje postove u kojima pljujem po istom.
Jednostavno, dok god Android softver i hardver ne budu uskladjeni kao kod WP i iOS-a taj sistem NE MOZE nikad da bude jednak i kraj. Ne moze isti softver isto da radi na razlicitim uredjajima. NE moze na kompu od 300 i 1300€ Crysis 2 da radi isto na ultra high. Ovaj prvi ga verovatno nece ni pokrenuti, dok ce na ovom drugom da leti i pita sta jos moze da radi usput. E pa isto tako, high-end Android uredjaji dolaze do nekog iole pozitivnog iskustva, ali telefoni nize i srednje klase su jednostavno previse hardverski slabi. A ovi iz visoke klase imaju svoje bagove.
N4 jeste specifican, ali daleko od toga da je idealan, nece nikada raditi kao Lumia 520 (najnizi predstavnik). To iskustvo cak ni taj mocni Nexus4 nece dostici NIKAD!
Onog momenta kad Google napise softver posebno za svoj uredjaj, gde ce sve da bude uskladjeno, a da taj softver nema u sebi jos gomilu dodatnih budalastina za druge uredjaje, tog momenta, iskustvo u radu sa Androidom ima da se izjednaci sa WP i iOS uredjajima (na danasnjem nivou), a verujem da ni Apple ni Microsoft nece sedeti skrstenih ruku.
Poslednja izmena od miodrage u Sub, 14. Sep 2013. 08:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Miodrage, odlican komentar. Medjutim mislim da do tog nece doci skoro, jer je googleu i ovako dobro od prodaje falicnih uredjaja koji rade na tom bagovitom i lagovitom androidu 

- skar
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
- :: nobody know
- Kontakt:
Android je bagovit iz jednog jednostavnog razloga,podržava svaki mogući CPU,od MTK,Broadcom,pa do moćnog qualcoma...i to niko ne može poreći,još kad se nadoda neki Moto blur,sense ili ono samsungovo cudo...ufff mislim da ce kitkat imati tastere za force close,i send report 

Taca089, znam, ali skar je pisao o Sony OS, a ne za odredjen telefon.
Evo pitanja za korisnike i Android i Windows phone telefona:
Da li se nekom desi da bude ulogovan na Skype, pa kad ode na Chrome (IE, UC...), da se telefon odloguje sa Skype, pa ga ponovo upali? Tačnije, kao da ugasi Skype zbog surfa, pa čim se malo smanji surf, on se ponovo sam upali.

Evo pitanja za korisnike i Android i Windows phone telefona:
Da li se nekom desi da bude ulogovan na Skype, pa kad ode na Chrome (IE, UC...), da se telefon odloguje sa Skype, pa ga ponovo upali? Tačnije, kao da ugasi Skype zbog surfa, pa čim se malo smanji surf, on se ponovo sam upali.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ja sam preko telefona stno online na Skype, desava se da porukice malo kasne ali nije neki zaostatak, prosek oko 20-ak sec (kad nisam u aplikaciji)
Jeste da je off topic pomalo ali kako Ativ S stoji naspram Nokije . 920ka mi je cilj ali cijena Ativ S je sada oko 200 e a specifikacije su kao kod s3.
HTC M8Q HTC 10
Nokia bolja podrska jer je ipak vodeci model u klasi.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Hektor, ATIV S je odlican uredjaj, i ja sam ga dugo merkao, a presudilo je u korist Nokie sto Nokia nema alternativu, i sve posvecuje windowsu, dok je Samsungu to jedan alternativni proizvod. Nokia ima neke premium aplikacije koje drugi uredjaji nemaju (mape, navigacija...) Neke aplikacije su nedavno omogucili drugima, ali nesto mora i da se plati, dok je kod Nokie sve ukljuceno u cenu.