Telefon na duze staze

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
loshme10
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 17. Okt 2011. 11:56
:: Samsung Note 8

Telefon na duze staze

Post od loshme10 »

Ovako, istekao mi je ugovor kod operatera i treba da potpisem novi i da uzmem telefon. Praksa mi je da mi telefon dugo traje, znaci nisam u fazonu da menjam fon na 2-3 meseca ili pola godine, treba mi telefon koji ce da mi traje i ne bih da pogresim. Vec neko vreme aktivno pratim aktuelnu situaciju sto se novih modela tice, ali nikako ne mogu da se odlucim... Razmisljam o ovim modelima: pre svih Xperia Z1(iako jos nije izasla, ali ocekuje se vrlo uskoro), zatim Note 3, S4, HTC One i Lumia 925. Sta biste mi vi savetovali i zasto? Znam da su neki od njih nebo i zemlja itd, ali me zanimaju vasa misljenja. Najvise me kopka sto ne mogu da odlucim da li vredi dati duplo vise para za Note 3 ili Z1 nego za Lumia 925, jer mi deluje vrhunski u skoro svakom pogledu(pritom mi ove hardverske brojke i benchmark testovi nista ne znace jer Lumia radi kao zmaj, bez ikakvih seckanja za razliku od bilo kog Androida koji cesto ume da se zabode). Dakle, da cujem vasa misljenja! :D Hvala.
If we know answers on all questions, then there's nothing have to discover. Ignorance is bliss!

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Telefon na duze staze

Post od znemanja »

Čim si ubacio lumiu i WP8 u igru, otvaraš potencijalno još jednu temu koja će se pretvoriti u prepucavanje Andorid vs WP8. Ako pratiš aktulenu scenu, sam možeš da odrediš koji OS želiš. Kao zadovoljni korisnik Androida mogu samo da ti preporučim Andorid jer WP8 ne smatram još uvek zrelim OS-om, a što se tiče konkrentog modela, mislim da je tu Note 3 najbolje rešenje. Pre svega Note 3 će duže vreme biti aktuelan, ogroman ekran garantuje satisfakciju prilikom korišćenja, jednom rečju telefon sa kojim ne možeš da pogrešiš. Jedino je veličina uređaja diskutabilna, ali to zavisi od osobe do osobe, pa ako ti dimenzije telefona ne predstavljaju problem, note 3 je odličan izbor.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ja kao zakleti mrzioc Androida naravno da cu da savetujem Lumiu, medjutim... Ti ovde pominjes Lumiu 925, ali i Note3 koji tek izlazi, dok je Lumia tu vec par meseci. Note je na papiru daleko iznad. Kao sto si jako lepo primetio to je unisteno ocajnim OS-om.
U osvit zore quad-core WP uredjaja, treba po mom skromnom misljenju sacekati, videti mozda neki od njih uzeti, ili ako se ne pokazu, uzeti neki vec dokazan, ali po jos nizoj ceni. Eto, to je ono sto sam hteo da porucim.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Moras tu ipak sam videti sta ti je bitno kod uredjaja, kako bi ga i za sta najvise koristio. Ako hoces gomilu aplikacija, igras igrice i volis da tel. u potpunosti prilagodis sebi, android je najbolje resenje. Sa druge strane, ako nisi od onih koji vole da ceprkaju po sistemu, nije ti bitan broj app i igrica i primecujes razliku u brzini rada od 0.00001 sec, za tebe je WP! 8)

I nemo' slucajno da si postaviJo ovu temu samo da bi trolovao na mojoj teritoriji jer - THERE CAN BE ONLY ONE! :lol:

~Arkan~
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
:: Xiaomi Mi A1
:: Gsmart Aku A1
Kontakt:

Post od ~Arkan~ »

Psy,zaboracio si i na trola juniora,tj mene. :D Šalu na stranu,mislim da bi najbolji izbor bio da sačekaš Nexus 5,a ako ne možeš da čekaš,uzmi Nexus 4. :)

loshme10
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od loshme10 »

Nexus 5 sigurno ne, jer ako se oni leakovi pokazu tacnim, po meni je bas ruzan. Drugo, bice predstavljen polovinom oktobra, sto znaci da bih morao da cekam najmanje do novembra, a ne ceka mi se. Isto tako mi se ne ceka quad core WP Nokia(sto je Miodrag preporucio), jer mislim da ce biti mnogo skuplja, a ne vidim kako moze da radi brze i tecnije od 920-925(devojka ima 920, radi kao podmazana, optimizacija je savrsena i "losiji hardver" u odnosu na neke android modele se ni najmanje ne oseti). Ono sto me odbija od Note 3 je pre svega izrada(a malo i velicina). Ne mogu da verujem da Samsung pravi telefone od 700-800e, sa takvim hardverom i da ih na kraju upakuje u obicnu plastiku! Ista prica i za S4. Sto se One-a tice, dizajn mu je savrsen, kao i ekran, ali mi se ne svidja kamera i jako me nervira njihova politika podrske za telefone koji vise nisu najaktuelniji(svojevremeno sam kupio Evo 3D kada je kostao 650e i vec posle par meseci nisam mogao da nadogradim novi Android na njega, a vidim da se takva politika nastavila i dalje). Z1 mi se nekako najvise svidja od svih, ali opet ponavljam, ne znam da li vredi za njega dati duplo vise para nego za Lumiu 925. Opet, ne mogu da verujem da je Nokia sebi dozvolila da u ovakav jedan model stavi samo 16gb, a jos gore je sto nema slot za SD... I jedno pitanje za Miodraga: sta mislis koliko je uopste bitno i da li se golim okom moze primetiti da ekran(konkretno pitam za 920-925 Lumie) nije full HD? Meni se nekako cini da je sve to samo slovo na papiru i bas me zanima da li je recimo ekran Note 3 toliko bolji od 925, jer nisam imao priliku da ih drzim uporedo u ruci(tj. N3 nikako nisam video uzivo, ali eto recimo predjenje sa S4).
If we know answers on all questions, then there's nothing have to discover. Ignorance is bliss!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Svaka gustina pixela preko 300 ppi je prakticno nevidljiva za ljudsko oko. FullHD ekran dolazi do izrazaja tek pri reprodukovanju video file-ova jer nece biti "odsecanja" slike. E sad, necu nikoga da potkacim, ali gledati FullHD film na bilo cemu ispod 7-8" je po meni suludo. Naravno, kratki YT klipovi snimani u 1920*1080 rezoluciji su ovde ciljna grupa, ali realno, koliko vremena provodis u takvoj aktivnosti? Na kraju krajeva, svaki YT klip moze da se pusti i u SD rezoluciji. To je otprilike odgovor na tvoje pitanje. Po meni licno, Lumia 920 je bolje all-in-one resenje od 925, pre svega zbog 32 gb. Kad ti devojka vec ima 920, onda ti toplo preporucujem isti model, da mozete u fullu da iskoristite Rooms i sl. Ja sizim jer ne mogu svoju hanumu da ubedim da predje na WP8, njoj je njen roze 710 vrh vrhova :shock:

loshme10
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od loshme10 »

Pa znam da 920 ima 32gb, ali mi se 925 mnogo vise svidja zbog tog aluminijuma, izgleda mnogo bolje, bar po meni najlepsa Nokia trenutno. Cak mi se svidja mnogo vise i od 1020, kod koje mi je ispupcenje kamere bas odbojno... Jel znas mozda koliko od 16gb je tacno raspolozivo kod 925? Meni vecinu memorije zauzima muzika i slike(video slabo). Cak mi je i ovih 8gb na Evo 3D jedva nedovoljno, tako da bi mi mozda i bilo dosta tih 16gb, po uslovom da ima slobodnih bar 12...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Sistem zauzima 1.9 GB, ostalo ti je sve na raspolaganju! E sad, jedino da znas da WP ima neki problem sa "Other storage", ali sa Amber je dosta toga reseno nabolje. L925 stize sa Amberom, tako da ni tu ne treba da bude frke :D
Sto se izgleda i svega tice, 925 jeste lepsi i sve, ali ja vise volim funkciju spram estetike. To je doduse samo moje misljenje. Naravno, i sa 925, si u WP8 ekosistemu, i sve blagodeti istog su ti instant dostupne pa mozes sa devojkom svasta kroz Rooms da razmenjujes, stavise njen uredjaj da koristis za neko manje skladistenje :D
I da, ne zaboravi njenih i tvojih 7 GB SkyDrive-a, pa ako jos imas DropBox, Google Drive, 4Sync... Ja sam kroz ove online servise do sada navukao oko 460 GB FREE online prostora :D

loshme10
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od loshme10 »

Super je to za online skladistenje podataka. Takodje, jos jedan minus za Nokiu a plus sa Samsung je sto Samsung najbolje drzi cenu, dok Nokiji cena pada jako brzo. A i Microsoft je kupio Nokiu, pominje se da ce krajem oktobra biti predstavljena poslednja dva telefona pod tim imenom(1050 i jos jedan) i da posle toga Nokia pod tim nazivom nestaje...

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

miodrage napisao:...pa mozes sa devojkom svasta kroz Rooms da razmenjujes...
Baš ga lepo savetuješ. :shock: Jebeš i Nokiu i WP8, ako ništa pametnije nema da radi sa devojkom... :lol: :lol:

Odgovori