LG Optimus P880 4x HD, Sony Xperia SP, Sony Xperia T?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
sbanja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 08. Feb 2012. 13:13

LG Optimus P880 4x HD, Sony Xperia SP, Sony Xperia T?

Post od sbanja »

Pozdrav svima!

Slabo se razumem u telefone pa bi molio za savet koji telefon da uzmem. Pre nego sto napisem koji su mi telefoni zapali za oko, hteo bi da vam predocim, koji su mi prioriteti i sta ocekujem od buduceg telefona.

Pre svega, naglasio bi da igrice ne igram, eventualno nekada, neku nezahtevnu, tako da mi to nije prioritet. Telefon, pored standardnih funkcija, koristio bi najvise za surf internetom, e-mail...znaci, to bi bio jedan poslovni telefon od koga ocekujem na prvom mestu pouzdanost. Ono sto je meni zapravo bitno jeste da je: kuciste telefona napravljeno od kvalitetnih materijala (plastike ili alum.), da kada se drzi u ruci odaje utisak cvrstine i kvaliteta...da je tanak i elegantan. Ekran da je u velicini od 4 do 5 inci, najbolje oko 4.5" (4.6") Procesor min. Dual Core i min. 1 Gb RAM. Baterija da traje 1.5-2 dana, u krajnjem slucaju da izdrzi bez problema 1 dan. Sistem: Android

Sto se tice cene, spreman sam da izdvojim 30.000 din (+/- 2.000)

Nesto sto je meni zapalo za oko:

LG Optimus P880 4x HD
Sony Xperia SP
Sony Xperia T
....

Molio bi, ako neko ima jos neki predlog-savet da mi slobodno napisem.
Telefon bi kupio sutra-prekosutra, tako da mi je svaki savet dragocen.
Hvala unapred.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Re: Pomoc u izboru telefona

Post od cvoruga »

sbanja napisao:Baterija da traje 1.5-2 dana, u krajnjem slucaju da izdrzi bez problema 1 dan
Jedan dan traje baterija.

Za cifru koju si spreman da odvojiš, baci pogled i na LG Nexus 4.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

nexus 4, sony xperia t ili neki lg - 4xhd ili L9 koji je malo slabiji... ;)
Poslednja izmena od iLuka u Uto, 22. Okt 2013. 15:15, izmenjeno 1 put ukupno.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

sbanja napisao:Sistem: Android
luca napisao:... ili lumia 920... najbolje je izrade lumia...
;)

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

ja bih od tog izbora uzeo xperiu sp, ima makar malo jacu bateriju od ostalih koji su starija generacija i imaju bas slabe baterije. ostalo je dovoljno slicno, xperia t jedino ima bolju kameru. nexus 4 mozda jos bolji ako ti ne smeta ogranicena memorija od 12 gb bez sd slota itd.

sbanja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sbanja »

Hvala na savetima. Vidim da vecina vas preporucuje Nexus 4...Interesuje me kako se pokazala baterija na ovom uredjaju uz neko normalno koriscenje...sto znaci, sms, poziv i surf... Takodje, interesuje ne i vase misljenje o LG 4x hd modelu i njegovo poredjenje sa Nexus 4.. U principu, sta je najbolje tj. najpouzdanije, uzimajuci u vidu moje prioritete, za navedeni novac? :)

markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

Baterija traje jedan dan na skorl svim pametnim telefonima i to je postalo uglavnom normalno. Sto se tice tel prema opisu ja bih ti nesto preporucio, ali s obzirom da si na kraju naveo Android onda nista :roll:
Mislim da bi ti (ako vec mora android) jedini normlan izbor bio nexus 4.
Nokia Lumia 820

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

sbanja, Za tvoje zahteve smatram da je idealan Nexus 4, pritom savršeno se ukpala u budžet koji si naveo.Nexus 4 je odličan uređaj sa stock androidom što mu garantuje da će prvi dobijati naredne update, jedina mana je nešto malo slabija kamera, sve ostalo je zaista odlično.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Nexus 4 bez dileme.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

sbanja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sbanja »

Ok, vidim da ovde dosta ima postovalaca Nexus 4-ke i moram priznati da sam, posle mnostva predloga, malkice se i sam zagrejao za ovaj tel... :D
Ajd sad, budite drugari, pa mi predlozite jos DVA telefona kao rezervnu varijantu ukoliko ne nadjem Nexus po ovoj ceni ili mi se uzivo ne svidi....Znaci, dva telefona, koji su po vama odmah iza Nexus-a a koji se uklapaju u moje prioritete...Nebitno da li je to Sony, Lg, Samsung, itd.
Hvala :)

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Ako nije nužno moranje android, neka Lumia? Ili Optimus G, od androida.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Evi jedan koji ce izdrzati i vise od dva dana http://www.winwin.rs/mobilni-telefon-le ... -crni.html malo je vise od cene za koju si ti spreman da izdvojis, ali sacekaj malo bit ce ih po oglasima

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Moj izbor bi bili xperia T ili Sp, ako ne nadjes nexus 4, ali nacices sigurno...

markonato
Banned
Pridružio se: Sre, 09. Jun 2010. 07:05

Post od markonato »

Iako si napisao striktno android, a vidim da trazis jos predloga zasto ne bi pogledao i suprotni "tabor" odnosno Lumiu 920. Ko zna mozda ti se svidi ako nikada nisi koristio. Ako jesi nikom nista zanemari sta sam napisao.
Nokia Lumia 820

sbanja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sbanja »

@markonato
U principu trazim android zato sto sam se navikao na njega, pa bi mozda promena sistema, ukoliko mi se ne svidi, jos vise iskomplikovala stvar...ovako idem na sigurno...

Sta mislite o Xperia T kao alternativnom resenju...? Kako se ovaj telefon pokazao u praksi? Koju Xperi-u bi mi jos preporucili? SP, TX, itd....? :)

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

V.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ako ti je kamera najbitnija onda V pa T pa SP.SP ima malo jaci hardver i pre ce obiti update,ali i T i V ce dobiti.Koji god da uzmes od ta 3 neces pogrestit,odlicni su telefoni.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Bandicoot »

Slazem se sa Saletom koji god da uzmes od ta 3 neces pogresiti, koristim xperiu T i prezadovoljan sam telefonom..

sbanja
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od sbanja »

Moram priznati da mi polako Xperia T postaje favorit...znam da je Nexus 4 bolja masina ali mi je Xperia T mnogo privlacniji tel...e sad naravno kada vidim uzivo i jedan i drugi odlucicu. Kod Nexusa mi se ne svidja sto je sav staklen, tj. sto i nazad ima staklo pa ostaju tragovi prstiju :chytry: ...dok mi se kod Xperi-e T ne dopada sto se kuciste ne otvara, tj. sto tek u servisu mozes da promenis bateriju... :ohmy:
E sad, interesuje me kako recimo kada se telefon zapuca i nista ne reaguje, kako kod Xperie da restartujem tel...To sam ranije radio samo vadeci bateriju, ali sada je to nemoguce zbog takvog kucista, ili postoji drugo resenje?
:wink:

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Bandicoot »

Naravno da postoji, dovoljno je da u isto vreme drzis 5 sekundi volume up dugme i dugme za zakljucavanje ekrana.
I koliko znam ni na nexus 4 ne moze da se vadi baterija... tj moze ali u servisu.

Odgovori