Dvoumim se izmedju Samsung Trend-a i Alcatel Idol Mini. Alcatel Idol Mini ima malo veci (duzi)ekran sto mi se svidja:) Cena mi je ista 6000 preko Telenora uz paket od 1000din.
Ja nisam imala Samsung, a svi koji koriste Samsung kazu - najbolji je samsung koji god, i samsung generalno kazu ima najbolju kameru, ili kazu Samsung "je marka" za Alcatel. Ali niko ne kaze sta je to tacno bolje na Samsungu Trend od Alcatela Mini..
Kad uporedim karakteristike, ne vidim bitnu razliku, brzi procesor ima ALcatel, noviji android, ima veci ekran, elegantnije i lepse izgleda, tanji, laksi, i za sada svi koji su ga kupili ga hvale.
Jedino ne znam za cameru - ona mi je vazna, tako da ako neko garantuje da iako su oba po 5mp,
Samsung pravi bolje slike - odlucila bih se za njega.
Jos samo ne znam da li vredi da skupljam 9000din vise vise da bih kupila Samsung Galaxy Core, on je dakle 15000, a ova prva 2 su po 6000, ne znam da li vredi dati toliko vise, obzirom da mi nije memorija mnogo vazna (necu skidati 50 aplikacija), ne igram igrice, treba mi telefont za razgovore, internet(za to mi je uvek bolji malo veci ekran), slusanje muzike, slikanje...
Izvinjavam se na opsirnosti, svaki savet je dobrodosao,
pozz,
Vanja
Samsung Galaxy Trend ILI Alcatel OT Idol Mini
- ~Arkan~
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 12. Jul 2012. 16:06
- :: Xiaomi Mi A1
- :: Gsmart Aku A1
- Kontakt:
Re: Samsung Galaxy Trend ILI Alcatel OT Idol Mini
Pošto meni kamera nije bitna zbog fluidnijeg rada i novije verzije androida ja bih išao na Alcatel. Galaxy Core vredi više,ali ne toliko,on bi trebalo makar zbog 1gb ram memorije da pruši koliko-toliko bolje perfomanse u radu od oba navedena a kamera je na nivou Galaxy Trend-a,možda su čak i iste u potpunosti. 
Mislim da će Idol Mini zadovoljiti potrebe,preporuka za njega.

Mislim da će Idol Mini zadovoljiti potrebe,preporuka za njega.

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Slažem se da je Idol mini bolje rešenje, ima bolje specifikacije od samsunga i što je najvažnije JB verziju androida.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pet, 08. Nov 2013. 10:13
- :: Alcatel Idol Mini
- :: Samsung Galaxy Trend
Hvala vam puno ljudi! Definitivno Idol Mini onda,
ukoliko ne odlucim da pristedim do nove godine malo i investiram u Idol X
Sta mislite o njemu?
ima 5 incha cak ekran!tft full hd, Svi ostali te velicine su znatno skuplji.
videla ga uzivo i bash mi se svidja, 13mp kamera (mada ne znam koliko je to vazno obzirom da nije samo broj px bitan da bi slike bile dobre, mislim da je sasvim ok 5-8mp - sta mislite i o tome?:))
memorija 8gb, procesor QUAD core 1.5ghz, andorid 4.2.2.
On je ako predjem na paket od 1800din = 13 800din. Jeste dosta vishe od Idol mini koji je 6000din uz jeftiniji paket...ali adam se da i vredi toliko vishe - za internet mi znaci tih 0.7mp vise, kamera se opet nadam da je bolja, a memorija dosta veca....
Interesuje me jos ako neko zna sta tacno znaci: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot
vidim da nemaju svi telefoni sve ovo porbojano..sta je direct, a shta hotspot itd..
Hvala jos 1!
ukoliko ne odlucim da pristedim do nove godine malo i investiram u Idol X

Sta mislite o njemu?
ima 5 incha cak ekran!tft full hd, Svi ostali te velicine su znatno skuplji.
videla ga uzivo i bash mi se svidja, 13mp kamera (mada ne znam koliko je to vazno obzirom da nije samo broj px bitan da bi slike bile dobre, mislim da je sasvim ok 5-8mp - sta mislite i o tome?:))
memorija 8gb, procesor QUAD core 1.5ghz, andorid 4.2.2.
On je ako predjem na paket od 1800din = 13 800din. Jeste dosta vishe od Idol mini koji je 6000din uz jeftiniji paket...ali adam se da i vredi toliko vishe - za internet mi znaci tih 0.7mp vise, kamera se opet nadam da je bolja, a memorija dosta veca....
Interesuje me jos ako neko zna sta tacno znaci: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot
vidim da nemaju svi telefoni sve ovo porbojano..sta je direct, a shta hotspot itd..
Hvala jos 1!
Onda Alcatel ni pod tačkom razno, pogledaj slike koje je član ~Arkan~, postavio, i biće ti jasno da Alcatel nije za tebe jer ti je kamera bitna.vanja82 napisao:ne znam za cameru - ona mi je vazna
Sem toga, super budžetski telefon i super odnos uloženo dobijeno.
- znemanja
- Moderator
vanja82, Ako postoji mogućnost da doplatiš za Idol X, onda je to moja definitivna preporuka.Idol X je trenutno flagship od Alcatela (TLC) i telefon je napravljen da paraira modelima kao što su S3 i sl, nećeš sigurno pogrešiti sa Idol X.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Slučajni prolaznik
Idol x presudila sam:) Nadam se da su bolje slike nego idol mini
hvala svima pozz

-
- Slučajni prolaznik
uh.... a nokia lumnia 625...?
Nesto sam cula hvaljenja, kamere npr..mada mozda je to bilo za 720..
Ova lumnia 625 mui isto deluje super, ekran 4.7incha.. meni sasvim dovoljno memorije..windows opet svi nesto hvale ..uh..ne znam:)

Mala rezolucija za tu veličinu. Ne znam koja je cena 625 ali pre bih išao na 720...
- znemanja
- Moderator
vanja82, Lično bih preskočio WP8, jednostavno taj OS ima sitnih "bubica" koje si po meni nedopustive, android je daleko više prilagodljiv i ima daleko veće mogućnosti. Pazari Idol x koji si planirala i nećeš pogrešiti.