Koji tablet kupiti?
- iKe
- Mobil manijak
- Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
- :: S6 edge
- :: Nexus 7 2013
Re: Koji tablet kupiti?
RandjaPO, i meni je tako otišla baterija na laptopu. Za tablet je najbolje kao za telefon, skineš sa punjača, tako koristiš do nekih 5 do 10 % i onda ponovo na punjač.
Pinocio, ne znam baš, ako uzimaš prevashodno za igrice, sigurno da će ti biti bolji ps3, to baš nije za poređenje. Ali tablet je mnogo kompletniji uređaj i lakši za korišćenje za mnoge stvari.
Pinocio, ne znam baš, ako uzimaš prevashodno za igrice, sigurno da će ti biti bolji ps3, to baš nije za poređenje. Ali tablet je mnogo kompletniji uređaj i lakši za korišćenje za mnoge stvari.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
RandjaPo ,ma imao sam bas dilemu koji tablet uzeti...cak mi je opcija bila i nexus 7 cema 266e...ali ovaj me je privukao iskreno zbog cene...a i velicina.taman odgovara...ai jos i drug ima lg g2,pa sam bas dosta cackao.njegov fon i odusevilo.me sve...pa je.na tabletu sve isto...svideo mi se UI...i prosto leti sve...sony xperia tablet...jeste bolji i lepsi...ali mi je iskreno i velicina ono malo prevelika...a i iskreno...cena novog uredjaja je 459e...to mi je puno jako za tablet...
Huawei
- RandjaPO
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
- :: iPhone 6
- :: Nokia 808 PureView
iKe, i ja sam mislio da bi trebao da je tretiram kao bateriju na telefonu ali otkud znam. Ja to ni na telefonu ne poštujem pošto imam naviku da ga noću stavim na punjač kako mu sutra ne bi razmišljao. Pokušaću ovde malo da povedem računa pošto menjanja baterije nema.
bata bogdan, svidja mi se i veličina oko 8 inča. Ono sa 7 mi je totalno bezveze pošto već postoje telefoni koji su jako blizu tome.
bata bogdan, svidja mi se i veličina oko 8 inča. Ono sa 7 mi je totalno bezveze pošto već postoje telefoni koji su jako blizu tome.
- pelleruma
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
- :: LG G2
Mozda cu odvaliti glupost,jer nemam laptop,ali mi je negde ostalo zapamceno,cini mi se neko od moderatora da je rekao da,ako drzis non stop na struji,da se izvadi baterija,da se ne bi unistila.
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici
baterija se unistava ako je u laptopu a stoji stalno na punjacu, to je stara prica, sad, koliko je tacno-ubi me...
ali jeste logicno
ali jeste logicno

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
I savrseno je tacno. Ako zelis dugo da radis, cim se baterija napuni (pod preduslovom da je bila prazna), vadis je napolje.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- RandjaPO
- Mobil fan
Ali problem nastaje ako je umesto laptopa tablet, tu nema vadjenja. Nego nešto sam čitao, ali ne mogu to nikako da nadjem, da nije baš najbolje držati stalno uključen power saver mod. Ako je neko upućen koliko je to tačno bio bih zahvalan da kaže.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Re: Одг: Koji tablet kupiti?
Power save ne treba da ima uticaj na bateriju.
Ne znam gde si to pročitao...
Ne znam gde si to pročitao...
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- RandjaPO
- Mobil fan
Vrlo je moguće onda da sam ja tu nešto permutovao pa sam tako shvatio jer koga god da sam pitao rekao mi je da to nije tačno, što inače i sam smatram.
nema nikakve logike da power saving mode šteti bateriji.
ono što sigurno šteti je upotreba taba/fona dok je na punjaču.
moja drugarica tako spržila bateriju na xperia arc za nekih godinu dana.
kaže da ga je dosta koristila dok se punio jer je ostala bez kompa u nekom periodu i sve je radila preko moba
ono što sigurno šteti je upotreba taba/fona dok je na punjaču.
moja drugarica tako spržila bateriju na xperia arc za nekih godinu dana.
kaže da ga je dosta koristila dok se punio jer je ostala bez kompa u nekom periodu i sve je radila preko moba
http://www.tabletmania.net
Ovde imate sve modele tableta i njihove specifikacije, jos samo cene, a ima i oglasa
Ovde imate sve modele tableta i njihove specifikacije, jos samo cene, a ima i oglasa

imam budzet do 400e a potreba je kupiti neki notepad.. samsung 10, tab.... sta je preporuka i savet?
voleo bih nesto novo ali i polovno ali novije ulazi u obzir.
jedini uslov je da ima i sim slot opciju.
voleo bih nesto novo ali i polovno ali novije ulazi u obzir.
jedini uslov je da ima i sim slot opciju.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Beli Mag , ne znam da li ti je zanimljiv sony xperia tablet z lte...pogledaj malo...vrlo interesantan tablet...
Huawei
vec neko vreme pokusavam da nadjem ovaj model u radnjama ali jok... sony xperia tablet z lte
ucinilo mi se da sam ga video da ga Telenor nudi ali nemaju. nema ni u soni radnji
uzeo bih ga ako neko zna gde...
ucinilo mi se da sam ga video da ga Telenor nudi ali nemaju. nema ni u soni radnji

uzeo bih ga ako neko zna gde...
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
iPad Air? nema boljeg od njega, a za te pare mozes uzeti i nov
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
Koji tablet za gospodju mamu koja je otkrila cari wifi-a 
1. Sto jeftiniji uredjaj (ispod 100 jura)
2. Minimum 7' a pozeljno i vise
3. GPS nije potreban
4. GSM funkcija nije potrebna
5. 3G opcija nije potrebna
6. Brend nije bitan
7. Prednost novi uredjaji, moze i polovno u mint stanju (ipak je poklon zenskoj osobi u pitanju)
7.1 Jedna je majka
8. Rezolucija nije bitna
9. Prosiriva memorija nije bitna
10. Kamera nije pod moranje
Ukratko, sto jednostavniji uredjaj koji ce iskljucivo preko wifi mreze biti povezan na net, igrice nece biti igrane, Instagram, YT, surf i ebook ce biti primarne, ako ne i jedine opcije koje ce gospodja koristiti.
Voleo bih da tablet radi glatko i bez problema(seckanje, restartovanje i sl.).
Linkove sa radnjama iz Vasih predloga mi mozete slati i preko pp.
Hvala svima unapred na pomoci.

1. Sto jeftiniji uredjaj (ispod 100 jura)
2. Minimum 7' a pozeljno i vise
3. GPS nije potreban
4. GSM funkcija nije potrebna
5. 3G opcija nije potrebna
6. Brend nije bitan
7. Prednost novi uredjaji, moze i polovno u mint stanju (ipak je poklon zenskoj osobi u pitanju)
7.1 Jedna je majka

8. Rezolucija nije bitna
9. Prosiriva memorija nije bitna
10. Kamera nije pod moranje
Ukratko, sto jednostavniji uredjaj koji ce iskljucivo preko wifi mreze biti povezan na net, igrice nece biti igrane, Instagram, YT, surf i ebook ce biti primarne, ako ne i jedine opcije koje ce gospodja koristiti.
Voleo bih da tablet radi glatko i bez problema(seckanje, restartovanje i sl.).
Linkove sa radnjama iz Vasih predloga mi mozete slati i preko pp.
Hvala svima unapred na pomoci.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
ione, pa samo neki Prestigio, oni odgovaraju ovom cenovnom rangu, moci ce da izdrze sve sto si naveo. Jedino ne znam za to seckanje i restartovanje, ipak je meni omrazeni sistem u pitanju, ali sve drugo kosta daleko vise. Eventualno neki iPad1, ali i on je 130+€ jos uvek.
Sto se mene tice, definitivno prelomljeno, u sredu stize Asus TransformerBook T100TA DK003H 64GB
Sto se mene tice, definitivno prelomljeno, u sredu stize Asus TransformerBook T100TA DK003H 64GB

Hvala Mio, pogledacu Prestigio modele.
Asus je odlican i skroz je ok ponuda kod Telekoma, srecno se druzio sa novom igrackom
Asus je odlican i skroz je ok ponuda kod Telekoma, srecno se druzio sa novom igrackom

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Za'valjujem najtoplije
Elem, nazalost ga ne mogu uzeti kod Telekoma, jer retardi nece moje pare, ne daju da potpisem novi ugovor, pa cu uzeti uredjaj u WinWin-u, lepo na cekove 
Elem, s obzirom da ovaj Asus nema cellular data, a ja na poslu nemam WiFi, a koristiti tethering na fonu je sto se mene tice sumanuto (nemam neogranicen net, a i baterija nije neiscrpna), potrebno mi je neko resenje. Najjeftinije je mt:s koji sam dobio uz laptop koji sma kupio zeni (Gigatronova akcija) sa 6 GB protoka koji moram da spucam za 60 dana (jos 57). Medjutim, to ima svoju cenu - modem mora da je uboden u USB a ovaj Asus ima samo jedan USB na docku. Zbog ovoga vise razmisljam u pravcu MiFi rutera (Vip Cube ili Telenor), ALI niti imam ikakva iskustva, niti znam ljude koji ovo koriste.
Da li iko na forumu zna kako se u praksi ponasaju ovi uredjaji? Kum me ubedjuje da ti MiFi ruteri iz Telenora rade ocajno... kad se smiluju da rade. Sto se Vip Interneta tice, nemam zamerke (na fonu radi jako lepo), ali me zanima da li taj Cube mora da je prikljucen u struju stalno ili ne, da li mogu da ga nosam sa sobom u dzepu recimo, kao sto pretpostavljam da mogu ove Telenorove?
Neka druga opcija bi bila da nadjem neki USB hub, ili kabl (gde je na jednom kraju microUSB) pa da to prikacim na sam tablet deo i to bi onda takodje trebalo lepo da radi.
Poslednja opcija, verovatno i najskuplja bi bila da promenim paket u Vipu, da uzmem onaj net dodatak od 3GB, i da to tetherujem sa telefona...
Kao krajnji ocaj, ali mozda i najjeftinija, istovremeno i najmanje prakticna solucija, namece se da kupim neki USB WiFi adapter, bacim ga u ad-hoc router mode, nakacim na komp u bolnici, i da mi on bude izvor konekcije. Zasto ocaj? Internet nam je veoma ogranicen, sto brzinski, sto sadrzajno - nema FB, nema proxy, nema YT, nema mnogo toga... Pokusao sam na sve moguce nacine da ovo zaobidjem, ali mi bas i nije islo...
Predlozi?

Elem, s obzirom da ovaj Asus nema cellular data, a ja na poslu nemam WiFi, a koristiti tethering na fonu je sto se mene tice sumanuto (nemam neogranicen net, a i baterija nije neiscrpna), potrebno mi je neko resenje. Najjeftinije je mt:s koji sam dobio uz laptop koji sma kupio zeni (Gigatronova akcija) sa 6 GB protoka koji moram da spucam za 60 dana (jos 57). Medjutim, to ima svoju cenu - modem mora da je uboden u USB a ovaj Asus ima samo jedan USB na docku. Zbog ovoga vise razmisljam u pravcu MiFi rutera (Vip Cube ili Telenor), ALI niti imam ikakva iskustva, niti znam ljude koji ovo koriste.
Da li iko na forumu zna kako se u praksi ponasaju ovi uredjaji? Kum me ubedjuje da ti MiFi ruteri iz Telenora rade ocajno... kad se smiluju da rade. Sto se Vip Interneta tice, nemam zamerke (na fonu radi jako lepo), ali me zanima da li taj Cube mora da je prikljucen u struju stalno ili ne, da li mogu da ga nosam sa sobom u dzepu recimo, kao sto pretpostavljam da mogu ove Telenorove?
Neka druga opcija bi bila da nadjem neki USB hub, ili kabl (gde je na jednom kraju microUSB) pa da to prikacim na sam tablet deo i to bi onda takodje trebalo lepo da radi.
Poslednja opcija, verovatno i najskuplja bi bila da promenim paket u Vipu, da uzmem onaj net dodatak od 3GB, i da to tetherujem sa telefona...
Kao krajnji ocaj, ali mozda i najjeftinija, istovremeno i najmanje prakticna solucija, namece se da kupim neki USB WiFi adapter, bacim ga u ad-hoc router mode, nakacim na komp u bolnici, i da mi on bude izvor konekcije. Zasto ocaj? Internet nam je veoma ogranicen, sto brzinski, sto sadrzajno - nema FB, nema proxy, nema YT, nema mnogo toga... Pokusao sam na sve moguce nacine da ovo zaobidjem, ali mi bas i nije islo...

Predlozi?