Molim za pomoc. Touch screen sa alfanumerickom tastaturom?
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Re: Molim za pomoc
ArcherK, a zar M'pop nema one shortcut-ove kada mu spustis notifikacionu roletnu? Mislim, ima ga na 997, Idolu, Idol Ultra, X'pop, itd. pa mi je cudno da ih nema na M'pop.
da, ima roletnu, ali tu ima samo opciju za wifi...kako god...bilo pa proslo...
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Hmmm... mora da su onda izbacili taj shortcut na uredjajima sa JB, posto na ICS postoji. Meh, nije ni bitno. 

Ajde da povecamo budzet na 250 evra.
android, nebitno koji proizvodjac, moze i LG, Samsung...8mpix kamera ili nesto vise, LED blic, ali ne dirajte mi alfanumericku tastaturu!
izvolite drugari, pomagajte sad. 

sta je alfanumericka tastatura? ono ''ABC2" ?
to ima skoro svaki android osim nexus-a, za njega je malo specificno... mada mora da moze da se nabudzi...
do 250e, vec ima vise tema, procesljaj malo... xperia T, LG 4xHD, xperia SP (bolja je od T-a)... imas i lumia 820... samsung S2, S2+...

to ima skoro svaki android osim nexus-a, za njega je malo specificno... mada mora da moze da se nabudzi...
do 250e, vec ima vise tema, procesljaj malo... xperia T, LG 4xHD, xperia SP (bolja je od T-a)... imas i lumia 820... samsung S2, S2+...
Hajde da predjemo na ti
To imaš na svakom Androidu, evo sad sam je isprobala.. nezgodno nakon što se navikneš na qwerty, sporije nekako
Npr, kad hoću da otkucam abc ,pošto su na istom tasteru, moram da pričekam..
Za taj novac može se uzeti Xperia SP koju ja posedujem, Xeria T, od LG-ja imaš Optimus HD x4 (moja preporuka, bolje SP ili T od njega), Samsug s2+ (opet bolje SP ili T
).. hm.. Baci pogled na temu telefon do 250e 
Mane SP-a su ti nešto slabija kamera od 8MP (pristojna je, ali je moglo i bolje), prednosti su joj duži vek baterije u odnosu na konkurente, led bar na dnu koji joj daje šmek, dobar hardver koji ostavlja iza sebe čak i Samsung Galaxy S3, apdejt na najnoviji Android.
Prednost Xperije T je kamera koja je jako dobra, Samsung i LG su mi tu nekako najslabiji.
Neko će ti preporučiti možda još neki model
Lumiu 820 izbacujemo jer nije Android i nema pomenutu tastaturu

Npr, kad hoću da otkucam abc ,pošto su na istom tasteru, moram da pričekam..

Za taj novac može se uzeti Xperia SP koju ja posedujem, Xeria T, od LG-ja imaš Optimus HD x4 (moja preporuka, bolje SP ili T od njega), Samsug s2+ (opet bolje SP ili T

Mane SP-a su ti nešto slabija kamera od 8MP (pristojna je, ali je moglo i bolje), prednosti su joj duži vek baterije u odnosu na konkurente, led bar na dnu koji joj daje šmek, dobar hardver koji ostavlja iza sebe čak i Samsung Galaxy S3, apdejt na najnoviji Android.
Prednost Xperije T je kamera koja je jako dobra, Samsung i LG su mi tu nekako najslabiji.
Neko će ti preporučiti možda još neki model

Lumiu 820 izbacujemo jer nije Android i nema pomenutu tastaturu

Salzem se...na ti...eto vidis, Mpop nije imao ABC2 tastaturu, tako da nema svaki android...
ok, procesljacu forum, pa cemo videti, no, svaka sugestija i tek kako dobro dodje...vidim ja, naucicu svasta nesto od vas.

Možda je mogla da se skine dodatno (iskreno nisam tražila takve dodatke, al verujem da može i to
)

ArcherK, nema šanse da nije imao alfanumeričku tastaturu, svaki mobilni to ima,
nevezano od OS-a, u podešavanjima se nalazi prebacivanje tastature.
nevezano od OS-a, u podešavanjima se nalazi prebacivanje tastature.
veruj mi, mast sam mu cedio ali te opcije nije bilo kao i to za data off...
kako god, i nije mi se dopadao... 

ArcherK, nije da ti ne verujem, ali mi prosto neverovatno zvuči
.

...`oce to tako...
...ma bio glup telefon majke mi... 

- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
ArcherK, pa na svaki android mozes da instaliras ogroman broj različitih tastatura i sa njima bi imao i alfanumeričku tastaturu. Mozda je sistemski nije bilo ali si svakako mogao da je imas. 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
vidis, nisam nasao na store-u takvu vrstu vidzeta/aplikacije...dobro je znati ta postoji i ta mogucnost...hvala Ninolina 

citao sam dosta o Android OS-u...zbunjuju me pojmovi kao sto su root-ovanje, flash-ovanje, brick-ovanje, klokovanje...kontam da su to sve napredne funkcije - superuser funkcije...u sustini nista od toga nije obavezno da se radi, ako si zadovoljan fabrickim ( Android ) OS-om ove funkcije nisu obavezne ili gresim? To su napredne funkcije koje ti daju "moc" nad svojim telefonom, odnosno daju access sistemskim funkcijama? Sta se dobija syncronizacijom? Sta on tu zapravo cuva, odnosno sta stavara kao backup, poruke, mailovi...?
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Одг: Molim za pomoc
Dao si vecinu odgovora na svoja pitanja
Root je veoma jednostano odraditi na vecini telefona i njime dobijas mogucnost da instaliras neki modifikovani rom, tj softwer za tvoj telefon koji je oslobodjen fabrickih nepotrebnih aplikacija. Root-om takodje dobijas mogucnost da koristis neke app koje zahtevaju root pristup kao sto je npr titanium backup koji omogucsva da se sve app i podesavanja unutar njih backupuju i po potr3bi se moze odraditi restore. Sto se sinhornizacije tice to je fantsticna mogucnost da ti npr mail stize kao "sms", da se kontakti iz imenika cuvaju na gmail-u, podaci app i jos puno toga, a imas app koja moze da radi sinhronizaciju poruka na gmail

Note IV N9100 dual
znaci ipak sam naucio gradivo, ipak sam skontao neke stvari...
...bravo za mene 

...da ne otvaram novu temu....
preporuke za nov android do 300 evra sa kamerom preko 10mpix?
preporuke za nov android do 300 evra sa kamerom preko 10mpix?
toliko pregleda posta a nijedan odgovor...?ArcherK napisao: preporuke za nov android do 300 evra sa kamerom preko 10mpix?

- Bandicoot
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
- :: S6 edge plus
- :: S9 plus
Ako ti je bitna kamera, onda idi na xperiu T ili V, i ostace ti jos para.