Alcatel Idol X OT-6040D ili Huawei P6
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Sub, 23. Nov 2013. 20:00
- :: Samsung Galaxy S2
Alcatel Idol X OT-6040D ili Huawei P6
Molio bih sve koji imaju iskustva sa ova dva modela da mi pomognu pri izboru pravog telefona. Hvala unapred.
-
- Slučajni prolaznik
Re: Alcatel Idol X OT-6040D ili Huawei P6
Ima li neko iskusta sa ova dva modela? HITNO JE!!!!

Pa pogledaj specifikaciju, ja ih nisam ni video
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5467

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5467
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Idol X ima za naijansu jače specifikacije, bolji i veći ekran. Generalno Idol X ostavlja odličan utisak u ruci, ekran je zaista dobar, ima rezoluciju od 1080 x 1920 pixels, veličine 5.0 inča i 441 ppi pixel density što je zasita odlično. P6 ima lošiji ekran, manju rezoluciju i manji ppi, tako da bih ja shodno tome pre išao na Idol X.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Slučajni prolaznik
Sto se tice procesora i RAM memorije isti su. Idol mi se svidja zato sto ima bolju kameru, 5'' ekran, 441 ppi, sa druge strane P6 je losiji sto se tice nekih karakteristika ali je dizajn vrhunski i tanak je. Brinu me tri navigaciona tastera kod Huawei-a (back, home i jos jedan), koji su na ekranu sto prakticno smanjuje ekran, nije 4.7 nego ispada da je manji. Trenutno koristim Galaxy S2 i planiram da predjem sa 4.3 na nesto veci ekran ali ako kupim Huawei ne dobijam nesto puno na ekranu zbog tih navigacionih tastera. Jos jedna stvar Idol je ceo plastican a Huawei je napravljen od metala, takodje ne znam kako su se pokazali sto se tice baterije.
- mrkixxx
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
- :: Xperia Z2
- :: android...
- Kontakt:
Idol nije ceo od plastike. Okvir mu je od titanijuma. Ja sam ga gledao i dopao mi se. Samo me nervira sto su prodavci u mesec dana podigli cene. Barem ovde na sajtu. A i tesko je da se nadje opcija dula sim. Svi su X. I da, alcatel nema app drow, vec su sve aplikacije na ekranima kao iphone.
-
- Slučajni prolaznik
Idol X ima app drow, pogledaj video na 6:00, videces kako poziva aplikacije.
https://www.youtube.com/watch?v=d9MYQ-_gORM
https://www.youtube.com/watch?v=d9MYQ-_gORM
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Kao da je problem što nema app drow, instalira se Nova Prime launcher i problem rešen ionako su svi default launcheri loši i uvek mora da ide neka alternativa.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Slučajni prolaznik
Ma to je najmanji problem, ali ja i dalje ne znam koji da da kupim. Kod alcatel-a mi se svidja prvenstveno velicina ekrana i kamera a kod Huawei-a dizajn. Svestan sam toga da je Alcatel bolji od Huawei-a ali se ipak dvoumim...
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
A u potpisu ti stoji da vec imas P6?
Koliko kostaju uopste ti modeli?
Koliko kostaju uopste ti modeli?
-
- Slučajni prolaznik
Imam Galaxy S2, a zelim da imam P6.
Ne bih se raspitivao vezano za taj telefon da ga vec imam. Nema velike razlike u ceni, oba mogu da se nadju za po 250 evra, fazon do mesec dana star.

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Pa sta ga znam, manje vise svodi se na ukus i razlike su estetske.
Ja bih vise razmisljao u pravcu zajednice, podrske za ta dva modela. Koliko sam razumeo iz tvojih postova, bitno ti je da ides u korak sa vremenom i romovima. Jesi pregledao da li i kakvu zajednicu ima svaki ponaosob? Nesto sumnjam da ce oni ici dalje od toga na cemu rade out-of-the-box.
Da li samo ti modeli dolaze u obzir? Zasto ne gledas neki drugi koji ces sutra lakse prodati a kojem nece pasti cena toliko brzo?
Ja bih vise razmisljao u pravcu zajednice, podrske za ta dva modela. Koliko sam razumeo iz tvojih postova, bitno ti je da ides u korak sa vremenom i romovima. Jesi pregledao da li i kakvu zajednicu ima svaki ponaosob? Nesto sumnjam da ce oni ici dalje od toga na cemu rade out-of-the-box.
Da li samo ti modeli dolaze u obzir? Zasto ne gledas neki drugi koji ces sutra lakse prodati a kojem nece pasti cena toliko brzo?
-
- Slučajni prolaznik
Ta dva modela mi se trenutno svidjaju i po karakteristikama i po dizajnu, nisu mi toliko bitni romovi. Pored njih mogao bi da dodje u obzir LG G2 ili iPhone 5 ali s' obzirom da imam Galaxy S2 koji mogu da prodam za najvise 150 evra morao bih mnogo da doplatim, tako da mi Alcatel i Huawei odgovaraju po tom pitanju. Samo je pitanje koji kupiti. Imao sam prilike da se poigram sa Idol X i ostavio je zadovoljavajuci utisak, a Huawei me je odusevio dizajnom i izradom kucista.