Dobar makro mod?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
sinter
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 30. Jan 2013. 16:57
:: Samsung galaxy mini2
:: Nokia 6300

Dobar makro mod?

Post od sinter »

Molim clanove foruma da mi preporuce smartfon koji ima najkvalitetniju kameru za snimanje iz blizine, nesto kao makro mod. Naime kao stomatolog cesto imam potrebu da fotografisem neke radove na modelima. Operativni sistem nije ogranicavajuci faktor, svi dolaze u obzir, cak i symbian (osim 808 za koju mi nije jasno zasto joj ne pada cena).

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Re: Potrebna preporuka

Post od Coni »

Kolega mislim da ce svaki bolji zavrsiti posao. S3, S4, G2, Xperia T,V...Ja bih licno isao na lumiu 920. Ima ih novih za 250. A za koliko mozes nabaviti 808? Neko je skoro pominjao da ih ima za 250.

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

realno skoro svi mobilni imaju dobar macro mod. Jedino treba sa sigurnoscu proveriti da li prilikom slikanja fles, ako je upaljen, ne izgori sliku (tj ne prosvetli previse)

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Verovatno mu ni ne treba, ima reflektor.

sinter
Novajlija
Novajlija

Post od sinter »

Blic nije neophodan za takve snimke jer mozete zamisliti kako se reflektuje od keramike. Inace profi fotoaparati u stomatologiji koriste ring blic, ali to su skupe igracke.

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

Pa ako ti nije bitan nesto softver imas Nokia N8,ona ima odlicnu kameru...mada bih ja pre uzeo S3 ima odlicnu kameru i sve ostale karakteristike su super...

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

sinter napisao:Blic nije neophodan za takve snimke jer mozete zamisliti kako se reflektuje od keramike. Inace profi fotoaparati u stomatologiji koriste ring blic, ali to su skupe igracke.

Ako je metal - keramika video bi se i rub u metalu :) salim se naravno.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Uzmi ti Canon S100 ili 110 ili Olympus XZ 1 ili 2 i bićeš i više nego zadovoljan.
Ako novci nisu ograničavajući faktor, a pri tome želiš odličan rezultat, Lumia 1020 je pravi izbor.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

sinter, Koliko novca je u opticaju? od nešto pristupačnijih modela tu je Nokia N8 koja je i dalje među top modelim što se tiše photo/video preformansi. Naravno za nešto više novca tu je No.1 u svetu cameraphone-ova a to je PV808, mada mislim da bi i S3 ili S2 završili sasvim dobro posao što se tiče macro fotografija. Svakako obrati pažnju i na Xpreiu V i T koje takođe imaju odličnu kameru.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako zelis cameraphone, Lumia 1020 je takoreci jedini izbor, druga opcija je PV808 (a taj si rekao da ne zelis). Sve drugo nije ni blizu.
E sad, moj savet je ipak neki pristojan fotoaparat, jer slika pre svega zavisi od optike, a to koliko god reklamirali kamere na telefonima nijedan ne moze da priusti kao kvalitetan digitalac.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Kuda ide ovaj svet, mobilni za slikanje a fotoaparati za šta su oni, slanje smsova :disgust: ?

Artur
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 23. Jan 2014. 18:23
:: Galaxy S3 Neo
:: Nokia 3510i

Post od Artur »

Drug ima N8, kao nova, u ful paketu. Ako te zanima javi se, nije jaka cena

sinter
Novajlija
Novajlija

Post od sinter »

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

sinter, Lep izbor, ali Galaxy S4 Zoom je više digitalac sa opcijom smartphona jer su mu gabariti čak za nijansu veći nego prosečnom digitalcu. No, ako dimenzije telefona nisu problem, S4 Zoom je fin izbor.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori