Dobar makro mod?
-
- Novajlija
- Pridružio se: Sre, 30. Jan 2013. 16:57
- :: Samsung galaxy mini2
- :: Nokia 6300
Dobar makro mod?
Molim clanove foruma da mi preporuce smartfon koji ima najkvalitetniju kameru za snimanje iz blizine, nesto kao makro mod. Naime kao stomatolog cesto imam potrebu da fotografisem neke radove na modelima. Operativni sistem nije ogranicavajuci faktor, svi dolaze u obzir, cak i symbian (osim 808 za koju mi nije jasno zasto joj ne pada cena).
Re: Potrebna preporuka
Kolega mislim da ce svaki bolji zavrsiti posao. S3, S4, G2, Xperia T,V...Ja bih licno isao na lumiu 920. Ima ih novih za 250. A za koliko mozes nabaviti 808? Neko je skoro pominjao da ih ima za 250.
realno skoro svi mobilni imaju dobar macro mod. Jedino treba sa sigurnoscu proveriti da li prilikom slikanja fles, ako je upaljen, ne izgori sliku (tj ne prosvetli previse)
Verovatno mu ni ne treba, ima reflektor.
-
- Novajlija
- Pridružio se: Sre, 30. Jan 2013. 16:57
- :: Samsung galaxy mini2
- :: Nokia 6300
Blic nije neophodan za takve snimke jer mozete zamisliti kako se reflektuje od keramike. Inace profi fotoaparati u stomatologiji koriste ring blic, ali to su skupe igracke.
Pa ako ti nije bitan nesto softver imas Nokia N8,ona ima odlicnu kameru...mada bih ja pre uzeo S3 ima odlicnu kameru i sve ostale karakteristike su super...
sinter napisao:Blic nije neophodan za takve snimke jer mozete zamisliti kako se reflektuje od keramike. Inace profi fotoaparati u stomatologiji koriste ring blic, ali to su skupe igracke.
Ako je metal - keramika video bi se i rub u metalu

Uzmi ti Canon S100 ili 110 ili Olympus XZ 1 ili 2 i bićeš i više nego zadovoljan.
Ako novci nisu ograničavajući faktor, a pri tome želiš odličan rezultat, Lumia 1020 je pravi izbor.
Ako novci nisu ograničavajući faktor, a pri tome želiš odličan rezultat, Lumia 1020 je pravi izbor.
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
sinter, Koliko novca je u opticaju? od nešto pristupačnijih modela tu je Nokia N8 koja je i dalje među top modelim što se tiše photo/video preformansi. Naravno za nešto više novca tu je No.1 u svetu cameraphone-ova a to je PV808, mada mislim da bi i S3 ili S2 završili sasvim dobro posao što se tiče macro fotografija. Svakako obrati pažnju i na Xpreiu V i T koje takođe imaju odličnu kameru.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ako zelis cameraphone, Lumia 1020 je takoreci jedini izbor, druga opcija je PV808 (a taj si rekao da ne zelis). Sve drugo nije ni blizu.
E sad, moj savet je ipak neki pristojan fotoaparat, jer slika pre svega zavisi od optike, a to koliko god reklamirali kamere na telefonima nijedan ne moze da priusti kao kvalitetan digitalac.
E sad, moj savet je ipak neki pristojan fotoaparat, jer slika pre svega zavisi od optike, a to koliko god reklamirali kamere na telefonima nijedan ne moze da priusti kao kvalitetan digitalac.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Kuda ide ovaj svet, mobilni za slikanje a fotoaparati za šta su oni, slanje smsova
?

-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 23. Jan 2014. 18:23
- :: Galaxy S3 Neo
- :: Nokia 3510i
Drug ima N8, kao nova, u ful paketu. Ako te zanima javi se, nije jaka cena
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
sinter, Lep izbor, ali Galaxy S4 Zoom je više digitalac sa opcijom smartphona jer su mu gabariti čak za nijansu veći nego prosečnom digitalcu. No, ako dimenzije telefona nisu problem, S4 Zoom je fin izbor.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)