iPHONE 5S ili LG G2

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Re: iPHONE 5S ili LG G2

Post od Behemoth »

Dajte bre ljudi kakva nestabilnost high end androida?
To je bilo sa verzijama 2.2x,ovi novi telefoni ne baguju,ili jako retko,sto nije nemoguce za ios i wp?
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Šta se vi primate kao hepo kocke kad neko napiše nestabilnost :D
Da je iOS stabilniji jeste. Ne dešava se da traži restart posle par dana ako se ne gasi fon, oslobađanje memorije... iOS može da radi mesec dana i više bez restarta, ja to nisam doživeo na androidu, ako neko jeste svaka čast. To ne znači da je android nestabilan, baš naprotiv, dosta zreo i stabilan OS. Ali ako gledamo koji je stabilni ajde da kažemo da je iOS u prednosti. I da završimo diskusiju o tome. LG G2 brzo i fluidno radi, ja nisam imao zamerke na njegovu brzinu, vidno brže radi od npr. S4 koji sada koristim, ali mi LG UI ne leži, više mi tu odgovara samsungov. Skoro uvek koristim fabrički UI jer mi se on pokazao kao najstabilniji (ovo ne važi za nexus 4, jer jednostavno morate da promenite gama podešavanja za boje).

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 11:10
:: Samsung Galaxy Note8
:: LG G2, HTC HD2

Post od Martin Mystere »

Baraba, ja stvarno nisam imao ni jedan prinudni restart otkako sam kupio G2 pred novu godinu i mislim da to nije do telefona već do korisnika tj. šta sve instalira na njemu. UI je stvarno ružan i tu nema spora, mada mi lično ni TW nije lepši... Ono što mi trenutno smeta kod iP je veličina ekrana i to bi trebali da promene tj da povećaju ponudu tako što bi imali model sa 4,7-5" ...
Layne_Staley napisao:Imam 5s, mnogo dobar drug ima g2.. Ako ti je ekran presudan, g2.. Sve ostalo ip5s
Baterija? Jel i ona spada pod sve ostalo?

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Eto, ja sam imao restart na G2, nije bio rutovan, baš kada sam slikao kamerom. Ali to jednostavno može da se desi ne shvatam kao neku ozbiljnu manu.
Što se tiče dimanzija ekrana, ako iphone poveća dimenzije nadam se da će zadržati stare, meni manje odgovaraju odlično za manipulaciju jednom rukom.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

Jedan restart nije ništa strašno, ni dva isto ali ako se nešto dešava kontinuirano (a hvala Bogu ne dešava se ), e to je već problem. 5s generalno jeste nešto bolji od G2 ali je zato i dosta skuplji i meni je to suština ne toliko bolji koliko skuplji... Ipak ime i imidž nose određenu težinu u €/$...

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Baraba napisao:G2 nema sjanu kameru, to se primećuje na crnoj boji, previše je softver agresivan ili šta već, crna bude zamućena. Nije na svakoj slici ali se dešava često. Ovo je crop moji slika sa bivšeg G2, mogu okačiti i cele slike, nisam koristio fix za kameru jer nisam rutoao G2:
...

S4 ima bolju kameru od G2, 5s ima bolju kameru od S4. Ovo sam napisao iz ličnog iskustva, gore okačio primere G2. Slike sa 5s i S4 sam kačio.
Ok, moguće je da je tako, mada mi ove slike deluju kao da su slikane pri slabijem svetlu. Imao sam u vidu testove sa Phone Arene kada sam napisao da je kamera bolja u uslovima dobrog osvetljenja, mada je taj test bio sa američkim modelom, jedino ako su amerikanci dobili bolji softver/senzore. Meni su slike slikane napolju perfektne, uostalom, ima u onoj temi sa slikama, svi smo kačili... Naravno, sveukupno gledano kamera nije dobra, ovo sa zamućivanjem, fokusiranjem itd. ne bi smelo da se dešava u bilo kojim uslovima.
Što se tiče podrške, G2 upravo dobija KK, skoro istovremeno sa ostalim android vodećim modelima, dakle ipak je na vreme, što u budućnosti ne mora biti slučaj.

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

REalno kamera ne moze da se poredi... 5s jede g2 bez obzira na masovne megapixele u g2, objektiv je veci na 5s...
Baterija? Jel i ona spada pod sve ostalo?
Znas kako .. Punim telefon svako vece iz navike jos odavno.. Imam prenosivi punjac non stop sa sobom, gde god da sam, koji ima 13k mAh.. Tako da ... Kad god mi prigusti ukljucim telefon u taj punjac koji mogu u dzep da stavim.. Baterija mi ne predstavlja toooliku prednost dokle god drzi jedan dan...
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

Pitao sam generalno kako stoje stvari po pitanju baterije pošto si napisao da je sve ostalo na strani iP5. Realno gledano, ne nose svi prenosivi punjač sa sobom i stvarno stanje po navedenom pitanju bi im značilo ...

Layne_Staley
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 16. Feb 2006. 18:41
:: iPhone 6 64gb SG
Kontakt:

Post od Layne_Staley »

Ma ja kazem kako meni odgovara, nisam rekao sta je na strani kog telefona... Jbg, meni se ne svidja kako radi g2,. ne kazem da radi sporo, ali nekako to nije smooth koliko bi trebalo da bude... u odnosu na ip5s... jos pogotovo kada je ios7.1 izasao, jos brzi je ip5s ako je to za poverovati.. Na pitanje ove teme odgovaram iz licnog iskustva a ne sa papira ili sa phonearene ili sa drugih javnih testova..
There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't...
-- iPhone 6 space gray, 64 GB --

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

OK, ja samo kažem da je kod don Alberta dilema G2 ili iP5 i u skladu sa tim treba navesti prednosti jednog u odnosu na drugi... Shodno tome ne reći da je baterija prednost G2 već paušalno reći da je prednost G2 samo ekran sve ostalo je na strani iP5 jednostavno njemu nije od koristi jer pre svega nije tačno. U ovim vs temama treba da govorimo o prednostima i nedostacima onakvim kakvi jesu a ne kako ih mi vidimo jer nam tako odgovara - ne znam da li se slažeš sa mnom!? A za većinu baterija kod G2 jeste prednost kao što sa druge strane prednost iP5 realno jeste ta optimizovanost...

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Prednosti i nedostaci su takodje subjektivni.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

Martin Mystere
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od Martin Mystere »

U načelu jesu, ali ako na nekom telefonu recimo baterija drži do uveče a na drugom bar dva dana, a nema mogućnost da ga puni tokom dana, to je već objektivna prednost nekog modela. Ako neki košta 350€ a drugi 600€ i to je u neku ruku prednost. Ako neki telefon noću snima sa 15-25FPS a drugi ne pada ispod 60 FPS ni u jednom momentu i ima daleko dublje bolje i to je objektivna prednost. A ima i onih drugih koje stvarno jesu baš subjektivne (380 ili 440 ppi - cvrc Milojka) i sl.

Odgovori