Razmisljam da zamenim svoj telefon (HTC Wildfire) za neki malo bolji. Moje razmisljanje trenutno ide u dva pravca:
1. Neki malo skuplji telefon, pri cemu sam u tom delu mozda za LG Nexus 5 koji je nekih 350e.
2. Nesto jeftiniji telefon kao sto je recimo BlackBerry Z10 ili mozda Motorola Moto G. (trenutno oba oko 220e)
Ok, jasno mi je da sam naveo tri telefona koji nemaju nikakve veze jedan sa drugim

Naravno, ova dva jeftinija imaju prednost jer bih dosta ustedeo, a svaki je na svoj nacin je zanimljiv. BlackBerry mi je posebno interesantan zbog BB OS-a, jer to do sada nisam probao, a volim da eksperimentisem sa operativnim sistemima (sto se racunara tice, sve sam probao). Dalje, 2GB RAM-a, 16GB memorije plus micro sd, korektna kamera, NFC... Citajuci komentare za Z10, vidim da je sasvim solidan telefon i iskren da budem, jako mi se dopada.
Sa druge strane, Moto G, Android - druga prica. Moto G od svih Android telefona nudi verovatno najvise za najmanje novca, ima jako dobre ocene svuda. Ali ima 1GB RAM-a, slabiju kameru, nema NFC, nema prosirivu memoriju...
I na kraju, o Nexusu ne treba da trosim reci, ali on je znatno visa klasa, pa je i znatno skluplji.
Ocigledno, BB mi je prvi pik, mada me malo kopka sto je stariji model od ova druga dva. Da li ima smisla uzeti Z10 sada, ili da se strpim, pa da idem kasnije na LG-a?
Takodje, da li ima negde u Beogradu Z10 STL100-2 da se uzme, ili barem da se malo pogleda, posto nisam imao cast?
Naravno, jos niza cena od ove koju sam ja naveo (220e) bi bila pozeljna.
Pozdrav!