Dilema BlackBerry

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
M@rko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 02. Apr 2014. 17:13
:: HTC Wildfire

Dilema BlackBerry

Post od M@rko »

Moze jedno pitanje za BB fanove? :)

Razmisljam da zamenim svoj telefon (HTC Wildfire) za neki malo bolji. Moje razmisljanje trenutno ide u dva pravca:

1. Neki malo skuplji telefon, pri cemu sam u tom delu mozda za LG Nexus 5 koji je nekih 350e.

2. Nesto jeftiniji telefon kao sto je recimo BlackBerry Z10 ili mozda Motorola Moto G. (trenutno oba oko 220e)

Ok, jasno mi je da sam naveo tri telefona koji nemaju nikakve veze jedan sa drugim :D , ali evo zasto sam u nedoumici.
Naravno, ova dva jeftinija imaju prednost jer bih dosta ustedeo, a svaki je na svoj nacin je zanimljiv. BlackBerry mi je posebno interesantan zbog BB OS-a, jer to do sada nisam probao, a volim da eksperimentisem sa operativnim sistemima (sto se racunara tice, sve sam probao). Dalje, 2GB RAM-a, 16GB memorije plus micro sd, korektna kamera, NFC... Citajuci komentare za Z10, vidim da je sasvim solidan telefon i iskren da budem, jako mi se dopada.
Sa druge strane, Moto G, Android - druga prica. Moto G od svih Android telefona nudi verovatno najvise za najmanje novca, ima jako dobre ocene svuda. Ali ima 1GB RAM-a, slabiju kameru, nema NFC, nema prosirivu memoriju...
I na kraju, o Nexusu ne treba da trosim reci, ali on je znatno visa klasa, pa je i znatno skluplji.

Ocigledno, BB mi je prvi pik, mada me malo kopka sto je stariji model od ova druga dva. Da li ima smisla uzeti Z10 sada, ili da se strpim, pa da idem kasnije na LG-a?

Takodje, da li ima negde u Beogradu Z10 STL100-2 da se uzme, ili barem da se malo pogleda, posto nisam imao cast?
Naravno, jos niza cena od ove koju sam ja naveo (220e) bi bila pozeljna.

Pozdrav!

matorix
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 10. Sep 2013. 00:11
:: ma dobar (:

Re: Dilema

Post od matorix »

Pa idi onda na Z30. Noviji model, veca dijagonala, preseksi telefon i eto ga 8) U cenovnom rangu je sa LG-ijem, a mozes i cekati da cena padne(:

M@rko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od M@rko »

Ima i tu istine, ali on je za sada skup, blizu 400e, tako da bih u tom slucaju morao da pricekam da dodje na nekih 300.

mrkixxx
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Dec 2006. 12:09
:: Xperia Z2
:: android...
Kontakt:

Post od mrkixxx »

Nexus imas vec za 300tinak e. Vidjao sam kod nas na sajtu za 290e. Znaci nije velika razlika u ceni u odnosu na moto g, a velika u perfarmansama. Za bb ne znam sta da savetujem. Totalno mi nepoznat.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Nexus 5 je proverena kupovina, to je pritom high-end uređaj tako da sa njim nema greške. Nov može da se nađe od 300-330 evra, što je sasvim korektna cena za urađaj takvih preformansi.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Z10 ne znam kakav je, nisam neki fan BB (osim torch 9800), A između Motorole i Nexus, definitivno Nexus! Za klasu bolji telefon, cena približno ista

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Nije El laki Nexus 5 je oko 330evra ,Moto G oko 210 8gb,Nexus 4 u radnjama je oko 270 16gb ,sada po oglasima ima svasta se nadje ,moto G 8gb 175 evra ,Nexus oko 200 -220 16gb ,nije to mala razlika nikako
Naravno da je Nexus 4 daleko bolja kupovina od Motorole G,o Nexusu 5 da ne pricam
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Samo 50tak € razlika između N4 i N5?! Neverovatno. :|

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

kvaka33 napisao:
Izvinjavam se, nisam naglasio, ali mislio sam na Nexus 4 misleći da je cena Motorole preko 200e. Mada, opet to nije neka razlika u ceni kolika je razlika u kvalitetu, po mom mišljenju

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Ma sta ima se izvinjavas,pricamo
Pazi po meni N4 je mnogo lepsi telefon nego N5 ,obzirom da kod vecine nase populacije izgled odlucuje ko sta uzima, nije ni cudo sto N4 drzi cenu,narocito verzija od 16gb,mada realno i jeste odlican telefon
Pazi 50 evra mozda tebi nije lova ,ali mnogima jeste ,zato me nekada nervira kada neko postavi pitanje ovaj ili onaj telefon ,a nasi odavde pocnu,te sto taj,imas ovaj za 30 evra vise ,pa na kraju stignu do 100 evra vise
To me toliko nervira da kad vidim da tema ide u tome pravcu niti je citam niti ucestvujem
Nikako neki da shvate da to sto nama nesto nije mnogo drugima je misaona imenica
Bukvalno pomislilm, po nekada ,da nateraju coveka da odvaja od usta ili zajmi da bi uzeo nesto sto je preporuceno ovde.Moc sugestije je cudo,a hvala bogu ovi nasi to naravno nesvesno rade ,nisam ni pomislio da je namerno
Ali trebali bi ipak prestati da to rade,narocito mi ide na zivce kada kazu ,pa on je pitao mi mu pomogli ,pa nije vas pitao da mu predlozite fon koji kosta 50-100 evra vise od budzeta
Pa kako ste mu pomogli kad na kraju treba da doda 100 evra,a realno po coveku vidis da bi njemu i galaxy S od 70 evra zavrsio posao ,a kamoli neki od njegovih recimo 250 evra koliki je imao budzet
Ala se raspisah ,ne znqm sta mi bi,necu vise obecavam :)
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Tu se slažem, ali sa druge strane lepo je predložiti te do 50e skuplje A bolje telefone, čisto radi reda, jer mozda onaj koji pita nije te neke pogledao ili uopšte znao da postoje. Još jedna stvar je ta da nismo dobili neki konkretno opis da kažem, kakav telefon, za šta juri lik, da bismo ga usmerili. Jer po meni za ove pare ima boljih od Moto G, mada ako bi mu i ona radila posao pa je uzima što ti kažeš zbog izgleda, onda da znamo da ne nudimo druge modele.
Konkretno ovde, gde se priča o 200-220e, ja bih preporučio polovne Nexus 4 ili S3. Mislim da su znatno bolji od Motorole (o kojoj ne znam preterano mnogo).

kenzoki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 05. Nov 2007. 08:39
Kontakt:

Post od kenzoki »

Uopste ne pišeš šta ti je važno na telefonu, za šta ga koristiš? Ovde preporučuju moto g od 8gb, što ne bih ni najgorem neprijatelju preporučio, meni je i 16 gb malo kod telefona sa neproširivom memorijom.
Ako možeš da nađeš nex 4 za male pare sada, to je bang for the buck, ako ti je i ušteda bitna jer i nije neka razlika između novog i starog. Razlike između hd i fhd ekrana, ovog i onog procesora i sl. su tu samo da dobro zvuče na reklami

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

Kao vlasnik z10-ke mogu apsolutno da ga preporučim zato što znam šta dobijaš. Nije to više stari bbos koji je često zakucavao i imao sranje kameru. Z10 ima solidan hardver sa puno rama a prebacivanje sa telefona na komp i obrnuto ide preko wifi-ja ne treba ti kabal.
Bb10 je brz i super stabilan os i na njemu trenutno radi oko 85% android aplikacija, a i tih 15% će nadam se ispraviti do kraja godine kada treba da izađe 10.3.
Inače imaš nov neotpakovan z10 za 170e pogledaj temu o z10 na forumu

M@rko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od M@rko »

Ljudi, hvalana svim odgovorima! Izuzetno cenim kada se diskusija odvija u pozitivnom raspolozenju i svaciji komentar je na mestu. Vidim da sam malo ostavio nedoumicu oko toga sta mi je potrebno kod telefona.

Naime, meni nije problem da uzmem i telefon od 400-500e, ali nisam neko ko voli da trosi puno novca na telefone, vise volim da uzmem jeftiniji telefon koji je kvalitetan koliko je moguce, a ostatak da usmerim u nekom drugom pravcu, u neke stvari i hobije koje vise volim. :) Da se neko ne uvredi, razumem i one koji potrose puno vise na vrhunske telefone, jer svako ima neku svoju zanimaciju, pa tako i ja. :wink:

Sto se tice telefona, znacilo bi mi da telefon bude stabilan i da ima minimum 1 GB RAM-a, po mogucstvu 2 u sta se Z10 uklapa, da ima bar 16GB (8 mi je malo) kamera da bude kvalitetna, ali ne ocekujem nista spektakularno - sto se kaze koliko para toliko i muzike. :) Naravno, nije mi toliko hitno, pa sam zbog toga pomenuo Nexus 5, za koji bih ipak sacekao da jos malo padne cena. Kazem, Nexus je sigurno ispred ova druga dva i vremenski i po karakteristikama, pa bi mi mozda "duze trajao" - bio aktuelan. :roll: Da li je uopste realno da Nexusu 5 padne cena u skorije vreme i za koliko?

Hajde, kad sam vec ovo pominjao, mozda bi i neka kombinacija sa paketom dosla u obzir, mada ne volim da se vezujem za nase operatere. Sta mislite o Alcatelu One Touch Idol X? Njega bih mogao da uzmem za nekih 100e i da placam paket posle po 2.000. Pritom, zanima me vase misljenje o samom Alcatelu kao proizvodjacu i o tom modelu u smislu kvaliteta i izdrzljivosti, posto sa njima nemam iskustvo...

P.S. Sto se tice oglasa, koliko sam tu siguran ili gde bi mi bilo najsigurnije da pogledam? Kupujem-prodajem, pa neki sa vise pozitivnih? Malo sam nepoverljiv, ja sam covek za prodavnicu. :)

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

M@rko, ne zaboravi da od tih 16 GB imas mozda 10-ak za sebe.Posto nisi toliko zahtevan mislim da bi ti i Z10 odradjivao posao.Burazer je imao Idol X i jeste to na papiru super,ali nije to bas to u praksi.Npr kamera je 13Mpx,ali su slike losije od vodecih proizvodjaca.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

S druge strane moj kolega ima samo pozitivne utiske za Idol X, kvalitet fotografija je malo ispod drugih kamera rezolucije 13 Mpx, ali pravi sasvim OK slike. Sve ostalo je na telefonu, jako dobor, čak šta više odlično je.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

M@rko
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od M@rko »

fannY Zbog toga sam i pitao, jer mi deluje da su karakteristike Idol X-a malo prenaduvane, npr. jeste to quad-core, ali znatno losiji od onih u pravim masinama, na kameri pise da je 13MP, ali nije sve ni u mega pikselima... Ali ok, to je otprilike ono sto taj telefon i treba da predstavlja - neka veza izmedju donjeg doma i elite. :)

Za sada mi je IdolX ipak na poslednjem mestu, Z10 bi vrsio posao, ali mozda da ipak sacekam jos malo, svakako ne zurim. Mozda nesto iskrsne u medjuvremenu, mozda nekom padne cena, sta znam. Uglavnom da se raspitam na vreme. Jos jednom se zahvaljujem na svakom komentaru i predlogu.

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Ako vec mozes uzmi nexus 5, i bices miran dugo, dobijace apdejtove, plus je cist android, odlican hardver, tako da moj glas ide za nexus 5.

Odgovori