Koji QWERTY
- DrBrMr
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 27. Apr 2012. 18:36
- :: nokia e7
- :: nokia 6630
Koji QWERTY
Kao sto naslov kaze, treba mi qwerty, ali jos bitnije mi je da baterija traje ,ne da sam non stop na punjacu, naravno da je smart, budzet je limitiran, ne bih isao preko 300e. Do sad sam koristio N4, na radikalan potez sam prinudjen zbog prirode posla, ali opet ne bih sve da zrtvujem zarad baterije i tastature.Gledao sam BB ali do sada nisam koristio pa...nznm... Da rezimiram treba da je noviji model, da ima dobru bateriju, da ima hardw tastaturu, da je smart. hvala unapred na pomoci
Re: Koji QWERTY
nemas neki veliki izbor sem BB-a, telefoni za ostale OS-ove su koliko ja znam svi samo touch. BB Q10 je trenutno najbolji izbor sa hardverskom tastaturom, a i bb10 je odlican OS (imam Z10 i znam koliko je dobar). S obzirom da ti treba za posao, odusevices se BB hub-om (pogledaj sta je bice ti jasnije u videu), a telefon ima dobru bateriju i stedljiv amoled ekran. Tastatura je naravno vrhunska, a jos jedna pogodnost je mogucnost instaliranja android aplikacija, pa na primer mozes da istaliras printer server na kompu i da stampas dokumenta preko telefona.
Imas i jeftiniju varijantu BB Q5, ali je generalno bolji q10 ali i skuplji.
Imas i jeftiniju varijantu BB Q5, ali je generalno bolji q10 ali i skuplji.
Uzmes dobro očuvanu polovnu Nokiu E72 i upariš je sa Nexus 7 tabletom. Taman se to uklapa u cenu. 

● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- DrBrMr
- Redovni učesnik
IDzO, imam nexus 7
, a prodao sam nokiju e7 kada sam kupovao nexus 4. razlog sto sam ga otudjio je bio symb tj sto je postao mrtav os
mada iskreno, razmisljao sam i u tom pravcu-ali gledao sam e6. Nznm jos cu razmisliti oko bb. Q10 mi je skroz ok sem baterije-gledao sam i na yt, i opet se svodi da ako ga načepim da cu da ga "mećem" na punjač svako veče. Hvala jos jednom na brzim odgovorima

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
U vecini slucajeva i pri normalnom koriscenju, svako vece na punjac nece ici svega par telefona, G2, S5, Note 3, Lumie 1000 i nesto, a na misice mogu da izguraju S4 i neki Sony modeli. Problem je sto nijedan od tih modela nema qwerty koji je tebi prioritet, a jos veci problem je sto se ti telefoni koji poseduju najjace baterije ne uklapaju u tvoj budzet. Negde ces morati da napravis kompromis, ili baterija ili hardverska tastatura, izbor je na tebi. Za bateriju mozes jos eventualno da pogledas one prenosive "akumulatore" od po 7000-8000mAh.
Od telefona sa qwerty tastaturom i nemas prevelik izbor. Svelo se na Q10 i bajate Symbian telefone (ne znam da li uopste mozes nove da nadjes negde).
I onako usput, nema telefona ciju bateriju ne mozes isprazniti za pola dana. Ja sam to izveo i na G2 i na Note 3.
Od telefona sa qwerty tastaturom i nemas prevelik izbor. Svelo se na Q10 i bajate Symbian telefone (ne znam da li uopste mozes nove da nadjes negde).
I onako usput, nema telefona ciju bateriju ne mozes isprazniti za pola dana. Ja sam to izveo i na G2 i na Note 3.
Blackberry Q5. Eto, uz normalno koriscenje, baterija mi izgura 2 dana, bez da vodim racuna o tome koliko razgovaram i kuckam poruke. Lepa mu je cena, OS10 zaista dobro radi tako da eto... Koristim ga vec 7-8 meseci i stvarno sam zadovoljan... 

- DrBrMr
- Redovni učesnik
matorix, očigledno da je izbor sužen, sad da lu Q5 ili Q10, ostaje dilema, po oglasima razlika u ceni je nekih 70-80€. Razmišljao sam i da uzmem neki stariji model bb, nisu mi nešto bitne slike i gomila aplikacija/igrica i sl. Važno mi je da radi korektno viber, w-up i sl, a opet cena je tu negde nov Q5 i neki nznm sad bold 90nešto:) hvala još jednom svima koji su učestvovali i pomogli mi u izboru novog tel.
Ne isplati ti se da uzimaš stari bb zato što moraš da plaćaš i BIS uz paket. Probaj da nađeš u nekoj poslovnici oba telefona pa vidi koji ti se više sviđa
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
Kako to mislite na q10 mogu da se instaliraju android aplikacije? Sve ili samo neke?
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
Са новом верзијом оперативног система, тј. 10.2. добија се могућност инсталирања .арk фајлова. Теоретски се може инсталирати био која андроид апликација.
Међутим, људи пишу да андроид апликације узрокују брже пражњење батерије.
Међутим, људи пишу да андроид апликације узрокују брже пражњење батерије.
ex ivan87