Prvo sam krenuo od nekog jeftinijeg androida,oko 150e.Tu sam se vrtio oko Moto G,na prvi pogled mi bio zanimljiv a mislim da je i 720p ekran sada minimum.Ali,dodaj 16 gb,trebace,dodaj dual sim,korisno...presao 200e,a nema ni punjac.Isao da vidim LG L9 II,na papiru super ,uzivo...i nije neki utisak.A koristan onaj IC,nedostaje mi jos od N6600.Gledam i neke modele koji su mi bili zanimljivi kada su se pojavili a sad im pala cena (Sony V...),opet,stari su modeli,koliko je pametno sada uzimati...
Onda gledam Mi3,za 230e,jeste kinez ali ipak klasa ili dve iznad...Medjutim,nisam iz BG,250km,gorivo...taman razlika do Nexus 5.A kad sam vec tu,da dodam jos par e pa da vidim i LG G2,isto unutra samo u par detalja bolje.I tu sam,od planiranih 150-200 vec presisao 300 ...I potraga pocinje da gubi smisao,kao i ovaj moj post

Pitanje je- po ceni od ~280E,da li je Nexus 5 "sure bet" trenutno,"uzmi i ne gledaj dalje"?Mislim na ukupni utisak,od izrade pa do svega ostalog,ukupnog zadovoljstva upotrebe pa i dodatne opreme?Da li je G2 znacajno bolji?Sony ZR,mozda?Pruzaju li vise ulozeno/dobijeno neki od starijih modela ispod 200 - Sony V,Lg p880...?