Mali smartphone do 190e

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Zmajbb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jan 2014. 21:57
:: Iphone SE

Mali smartphone do 190e

Post od Zmajbb »

Pozdrav drugari, sestra menja htc desire x, i treba joj neki telefon te velicine a opet da je bolji od navedenog htc-a. Budzet je do 190, 200e za polovan tel. Meni su za sada na pamet pali iphone 4s, S4 mini, G2 mini s tim sto bih iphone uzimao iskljucivo ako je simfree fabricki, jer ne bih da ona ima zezancije jailbrake-om itd. Ako imate jos neki predlog, dobro dosao je. Bitno je da telefon bude manjih dimenzija.
Poslednja izmena od Zmajbb u Uto, 26. Avg 2014. 22:18, izmenjeno 1 put ukupno.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Re: Mali smartphone do 190e

Post od Cooomi »

iPhone 4s, pogotovo pošto je žensko, ako ne voli da se petlja i ne obraća puno pažnju na telefon iOS će joj super služiti :)

Zmajbb
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmajbb »

Cooomi, to je i po meni najbolja opcija, treba joj nesto sto ce dobro da radi a da opet ne mora da ga cacka, cisti ram itd. Jedino ne znam koliko ce i taj iphone da izdrzim, uglavnom se prodaju po godinu i po, 2 stari aparati. A garancije ni na vidiku :)

Lazar2212
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 17. Jun 2014. 23:20
:: Capriolo Adrenalin

Post od Lazar2212 »

G2 mini je mini? Nije uopste,dosta je veliki.Mislim da bi joj dobro dosao s4 mini ,odlican telefon za te pare,ali gde ima 4s za 200 e? Jedino polovan mozda....

Zmajbb
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmajbb »

Lazar2212, zaboravio sam da stavim da trazim polovan tel. Ispravicu sad prvi post. Uzeo sam joj bio alcatel idol 2 mini, ekstra izgleda telefon, ekran vrhunski, kamera uzas, i samo 4,5 gb slobodne interne memorija a nema slot za karticu.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

4s je zeznut jer je mator telefon i ovo mu je poslednji apdejt pa je pitanje šta će uopšte dobiti apdejtom, a šta izgubiti (brzina, autonomija baterije itd.). Isto tako je problem baterija koja je u većini aparata odradila svoj radni vek a ne možeš je zameniti osim u servisu, a to košta, puno. Količina slobodne memorije je diskutabilna, ne znam koju verziju 4s si gledao, ali sve ispod 16gb zaobiđi ukoliko sluša muziku, slika, snima itd.
Ja bih gađao S4 mini jer je zaista odličan telefon. Nov možeš da nađeš za tu cifru koju si naveo i definitivno opravdava svaki uložen evro.
O G2 mini ne bih znao šta da kažem, znam samo ono što svako može da pročita na netu.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Moja žena je upravo napravila prelaz sa HTC Desire X na Samsung S4 mini. U svemu je bolji od Desire X, a u nekim stvarima i duplo. Telefon radi glatko, touch odličan, vibracija jaka, tiši, bolje leži u ruci, jer dimenziono je malo uži od Desire X. Ona zadovoljna, tako da bih trebao biti i ja. :D
Nadam se da sam pomogao. :)

Challenge
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 11. Jun 2013. 16:06
:: BlackBerry Z30
:: Nokia E72

Post od Challenge »

Pa, pošto se ne gadi od promene sistema, možda da razmisliš o BB Z10. Za te pare kupiš novi sa garancijom, a ona dobije veoma lep i funkcionalan telefon. Nedavno sam jednoj devojci predložio taj model, a evo sad je presrećna s njim.

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

pa ako nema nekih posebnih zahteva sto se aplikacija tice i ja predlazem bb z10, moze i android aplikacije da instalira

coa89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 29. Maj 2014. 10:01
:: SGH-3650

Post od coa89 »

Nije nmi jasno sto se sve vrti oko Samsunga, Apple, HTC....., mislim da ima i drugih modela vrednih paznje kao sto je Challenge rekao BB Z10, moze i neka Lumia ako nije bas zahtevan korisnik, sto se S4 mini tice ima ga moj rodjak, super telefon, cackao ga malo, ekran je super, to mi se najvise i svidja kod Samsunga, inace on ga je u Svajcarskoj platio 300 CHF.
Smederevski i tako to.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Pa naravno da se sve vrti oko njih ,kada realno imaju najbolje telefone,tu bih jos dodao i LG
Dobri telefoni servisi i to je to
Sta vredi ako kupis lumie koje su izvanredno kvalitetni telefoni ali ubi ih softver koji je jos uvek nedorecen,da ne nabrajam mane ima ih po forumu
Dobri kinezi imaju problem servisa ovde ,zamisli pokvari se ,to bi bile muke posle poslati ga na servis itd
Realno to je to,svidjalo se to nekome ili ne ,ja licno bih voleo da se WP konacno sredi,da kinezi dovuku predstavnistva ovde,ali znajuci stanje trenutno nece skoro,a i postavlja se realno pitanje kvaliteta kao i apdejta svih ovih modela
Evo sada videh na GSM areni Lenovo Vibe Z2 pro ,cena ce biti izmedju 700 i 900 dolara,ako se uzme da ce samsungov Phablet Note 4 biti toliko ili jeftiniji sve jasno
Zasto bi neko grunuo tolike pare na ipak losiju firmu od Samsunga,ako hoce probijanje na trziste cena mora dole
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Zmajbb
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Zmajbb »

coa89, jbg, posto ona ima malu saku, biram telefon koji je i po velicini odgovarajuci. Z10 je malo veci od samsunga i iphone-a. Ja imam lumiu i svima bih preporucio wp8 ali je lumia 520 debela za nju, a i ne svidja joj se dizajn. O ukusima ne treba raspravljati. :) Ja licno bas nisam ljubitelj samsunga, al ako ce njoj raditi dobar posao, moram da ispostujem :)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Zmajbb, ako gotivi sony i android ima vise modela koje moze pogledati.Recimo XV je mali telefon odlicnih specifikacija,gura stock 4.3 bez problema,ima dobru kameru.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

liman3
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 28. Maj 2014. 08:54
:: P10 Lite

Post od liman3 »

Ja cu da predložim HTC desire 500 beli.Veoma lep telefon a pravi I lepe slike,istina malo je slabiji hardverski od navedenih.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

^ To zaobici u sirokom luku! 195€ za kantu sa Snapdragon 200?! Ni u ludilu! Osim toga uopste nije mali telefon...

A je l' mogu da predlozim Lumiju 820, ako vec OS nije ogranicenje u izboru. Za 4.3" telefon ima sasvim male dimenzije, ima Dual Core 1.5GHz Krait CPU, 8Mpix camera sa Carl Zeiss optikom i dual LED... Realno mali smartfone, a da valja tesko da se moze naci. Sad sve jace gura 4.3" pa navise, a to znaci 12x x 60 mm minimum. Doduse i 4.3" se sve teze nalazi... :dry:

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Ponekad se stvarno pitam po kojim to parametrima ljudi biraju mobilne telefone kada su već definisani neki zahtevi i cenovni rang. Da li uopšte gledate specifikacije uređaja (i znate da ih tumačite) kako bi odabrali što bolje za svoj novac, ili su vam važniji neki savim drugi faktori.

Kako god bilo,... od svega ovde predloženog iz Android sveta, S4 mini (I9195) se nameće kao najbolje rešenje po bilo kom osnovu.
Po dimenzijama je najkompaktniji, a ima ekran od 4,3 inča (i to Amoled). Hardverski takođe odskače od svega što se ovde pomenulo uključujući BlackBerry Z10 i taj Xperia V, a ovaj HTC Desire 500 nije ni dostojan poređenja po bilo kom parametru.

Dakle, od kompaktnih telefona je hardverski bolji jedino Xperia Z1 Compact, ali je i 50 % skuplji od ovog S4 mini. Po specifikacijam se takođe izdvaja i Motorola DROID mini koji zaista ima odličan hardver i vrlo kompaktne dimenzije, ali ga u našim prodavnicama nije moguće pronaći, a i on je znatno skuplji od S4 mini.

Challenge
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 11. Jun 2013. 16:06
:: BlackBerry Z30
:: Nokia E72

Post od Challenge »

Moj brat ima S4 mini i to je dobar i lep telefon, ali ništa više od toga. Ne treba zaboraviti da je to "skresana" verzija S4. Ne odskače on baš od Z10, tu su nijanse u pitanju na jednoj i drugoj strani, s tim da neke stvari nije jednostavno ni porediti zbog različitog operativnog sistema. No, nebitno ne navijam ni za jedan posebno, niti imam neki interes, samo čoveku su sredstva ograničena, a ja bih pre dao 180 evra za nov telefon sa garancijom, koji je uz to kvalitetan (@Zmajbb - otkud ti to da je to veliki telefon?) nego toliko i čak više para za nešto što je polovno. Ali, to je samo moje mišljenje, doduše zasnovano na nekim svežim "opekotinama".

Bandicoot
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2012. 12:21
:: S6 edge plus
:: S9 plus

Post od Bandicoot »

Ja bih ti predlozio iphone 4s, po meni je bolji izbor od s4 mini

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Koja je sada cena S4 mini? Znam da je pre mesec i nesto bio 200-210, sad bi morao biti ispod 200 :|

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

^ Najpovoljnija cena za nov u prodavnici je 220€, dok se na oglasima kao polovan može pronaći za 165 - 180€.

Odgovori