Samsung S5 ili iPhone 5S
Samsung S5 ili iPhone 5S
Ne mogu se odlučiti koji od ova dva modela. Koji je bolja opcija/kupovina po vama?

- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Re: Samsung S5 ili iPhone 5S
Pa jel znas bar sta ti se svidja kod svakog? Ne mozes da se zeznes koji god da uzmes, ali obrati paznju na dijagonalu ekrana, tj. velicinu displeja, to je po meni najveca razlika.
E sada, ako si se ti vec zagrejao za neki od ova dva, onda je bolje da taj i uzmes.
E sada, ako si se ti vec zagrejao za neki od ova dva, onda je bolje da taj i uzmes.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
Hm, jedina prednost koju bih dala Samsungu jeste veličina ekrana, ostalo sve na strani Iphone-a... tako da ne znam šta da radim...
- Ceftriaxone
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
- :: XZs
- :: S7e
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Pa ako je "sve ostalo" (sta god to znacilo) na strani iPhone-a, onda definitivno iPhone. Za neke ljude je cak manji ekran i prednost - telefon se lakse korisri jednom rukom u svakodnevnom radu.njoSa napisao:Hm, jedina prednost koju bih dala Samsungu jeste veličina ekrana, ostalo sve na strani Iphone-a...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Imao/imam iPhone 5s/Galaxy S5, pa evo mojih nekih zapazanja.
Prednost 5s je izrada, tu je zaista odlicno odradjen. Slika na displeju koja nekako kao da iskace, zaista lepo izgleda.
Mane 5s su pre svega dijagonala koja je meni bila premala, baterija koju sam 2 puta dnevno punio a svako punjenje je trajalo okruglo 3h, ima dosta aplikacija ali one koje su besplatne su uglavnom ogranicene funkcionalnosti (ako hoces potpuno funkcionalnu aplikaciju to ce te onda i kostati npr iGo je oko 75$ ako se ne varam. Istina je da ukoliko se uradi JB onda se aplikacije mogu skinuti i besplatno). Telefon je malo tezi nego sto bi se moglo ocekivati od aparata tih dimenzija. Lepo radi ali je problem bezlicnost. Svaki je isti, koji god da upalis isto ce izgledati (ne racunam promenjenu pozadinu i eventualno sto bi se ikonice ubacile u neke foldere). Senzor otiska prsta koji radi bolje nego na S5.
Sto se S5 tice, izrada daleko od toga da je losa, ali prosto nije aluminium, a to je i prednost jer ne klizi iz ruku vec se prosto lepi. Displej je jedan od najboljih na trzistu. Baterija koja traje i traje (cak i do 12 dana uz ukljucen Ultra Power Saving mod), totalna otvorenost sistema i lagano instaliranje aplikacija a da ni cvonjka ne das na njih (opet za primer uzimam iGo/HERE navigaciju). Telefon mozes da prilagodis svojim potrebama i navikama. Ima IR port pa ga mozes koristiti i kao daljinski. Bolja kamera nego na 5s. Prosiriva memorija. Vodootporan je.
Ja sam letos sa Note 3 presao na iPhone 5s, pa sam posle neka 2 meseca uzeo S5 i nisam se pokajao.
Kao zakljucak mogu da napisem da koji god da uzmes, neces pogresiti, oba telefona su dobra i jako lepo rade. Pitanje je samo sta ocekujes od njih i koji si tip osobe, da li preferiras slobodu i jedinstvenost ili prihvatas ono sto ti se namece.
Prednost 5s je izrada, tu je zaista odlicno odradjen. Slika na displeju koja nekako kao da iskace, zaista lepo izgleda.
Mane 5s su pre svega dijagonala koja je meni bila premala, baterija koju sam 2 puta dnevno punio a svako punjenje je trajalo okruglo 3h, ima dosta aplikacija ali one koje su besplatne su uglavnom ogranicene funkcionalnosti (ako hoces potpuno funkcionalnu aplikaciju to ce te onda i kostati npr iGo je oko 75$ ako se ne varam. Istina je da ukoliko se uradi JB onda se aplikacije mogu skinuti i besplatno). Telefon je malo tezi nego sto bi se moglo ocekivati od aparata tih dimenzija. Lepo radi ali je problem bezlicnost. Svaki je isti, koji god da upalis isto ce izgledati (ne racunam promenjenu pozadinu i eventualno sto bi se ikonice ubacile u neke foldere). Senzor otiska prsta koji radi bolje nego na S5.
Sto se S5 tice, izrada daleko od toga da je losa, ali prosto nije aluminium, a to je i prednost jer ne klizi iz ruku vec se prosto lepi. Displej je jedan od najboljih na trzistu. Baterija koja traje i traje (cak i do 12 dana uz ukljucen Ultra Power Saving mod), totalna otvorenost sistema i lagano instaliranje aplikacija a da ni cvonjka ne das na njih (opet za primer uzimam iGo/HERE navigaciju). Telefon mozes da prilagodis svojim potrebama i navikama. Ima IR port pa ga mozes koristiti i kao daljinski. Bolja kamera nego na 5s. Prosiriva memorija. Vodootporan je.
Ja sam letos sa Note 3 presao na iPhone 5s, pa sam posle neka 2 meseca uzeo S5 i nisam se pokajao.
Kao zakljucak mogu da napisem da koji god da uzmes, neces pogresiti, oba telefona su dobra i jako lepo rade. Pitanje je samo sta ocekujes od njih i koji si tip osobe, da li preferiras slobodu i jedinstvenost ili prihvatas ono sto ti se namece.
Poslednja izmena od Azimuth u Ned, 09. Nov 2014. 15:22, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Iphone uzimaj ako ti je sve na strani njega(sta god to znacilo),lepo kaze lobachevsky.S5 nemoj ni da uzimas u razmatranje.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
U isto vreme dva podjednako jaka i dobra telefona, i dve dijametralno suprotne filozofije Apple/Samsung. Jedino pitanje je koji ti se više sviđa, šta voliš, itd. Totalno subjektivno. Nema tu nekih radikalnih razlika sem ajde eto dimenzija.
E, ovo mi je trebalo.Azimuth napisao:Imao/imam iPhone 5s/Galaxy S5, pa evo mojih nekih zapazanja.

Pa onda definitivno Samsung S5. Bolja kamera, jača baterija, besplatne aplikacije, veći ekran... itd, itd...
Hvala ti puno!

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Ne znam čemu poređenje, bilo koji iPhone je inferiorniji od konkurentnog androida. Apsulutno sve je na strani S5, ali sve, tako da nemoj ni da uzimaš u obzir iPhone.Kupuj S5 i uživaj, imaćeš vrhunski smartphone na duže staze.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 02. Nov 2014. 20:36
- :: LG L Fino
Apsolutno sve?Mislim da se varas.Izrada - Apple. Za neke je manji telefon prednost.Nikad nisam imao Ajfon ali mislim da je bolji u radu od androida (mozda se i varam). Ispravite me ako gresim,nikad nisam imao ajfon ili neki bolji android,ali ne bih rekao da je S5 toliko bolji od 5s.Moje misljenje.A i dizajn je lepsi kod 5s,nista specijalno,ali mi se s5 ne svidja.Mislim da je Azimuth sve objasnio.
Edit: 2 post na forumu yeeeee
Edit: 2 post na forumu yeeeee

- El Laki
- Prijatelj foruma
Izrada - ok, bolji je IPhone. Dizajn? Subjektivni osećaj. Kako radi? Nisi probao, nemoj da pričaš.
- Azimuth
- Moderator
Pa pazi, aluminijum daje taj neki premijum izgled i osećaj, ali ima i svoju negativnu stranu kao što su nešto slabiji signal (a tu su doskočili i stavili jaču antenu pa je i zračenje veće) i to što se lako greje a teže/sporije hladi.
Lepo je na oko ali te iste oči budu izvor slapova kad skontaš da imaš ogrebotine, pa onda uzmeš neki bumper i telefon kao da je od silikona/plastike jer se ništa od aluminijuma ne vidi.
Poenta je da sve ima svoje pozitivne i negativne strane, samo je pitanje iz kog ugla gledaš
E zato treba biti objektivan kada se daje savet oko kupovine.
Lepo je na oko ali te iste oči budu izvor slapova kad skontaš da imaš ogrebotine, pa onda uzmeš neki bumper i telefon kao da je od silikona/plastike jer se ništa od aluminijuma ne vidi.
Poenta je da sve ima svoje pozitivne i negativne strane, samo je pitanje iz kog ugla gledaš

Poslednja izmena od Azimuth u Ned, 09. Nov 2014. 23:02, izmenjeno 1 put ukupno.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Sama dilema je resena kad je vec napisano da zeli veci ekran...
S5 je fantastičan fon kao sto je i kolega Azimuth vec objasnio...
Iphone, nisam ni koristio, ali iz svih komentara i vlasnika koji su ga posedovali ispada da je s5 u svakom pogledu mnogo bolji od 5s...
Ako nista onda barem zbog trajanja baterije i same kamere...
Dizajn svakog fona je stvar ukusa samog pojedinca...
S5 je fantastičan fon kao sto je i kolega Azimuth vec objasnio...
Iphone, nisam ni koristio, ali iz svih komentara i vlasnika koji su ga posedovali ispada da je s5 u svakom pogledu mnogo bolji od 5s...
Ako nista onda barem zbog trajanja baterije i same kamere...
Dizajn svakog fona je stvar ukusa samog pojedinca...
Huawei
znemanja napisao:Ne znam čemu poređenje, bilo koji iPhone je inferiorniji od konkurentnog androida. Apsulutno sve je na strani S5, ali sve, tako da nemoj ni da uzimaš u obzir iPhone.Kupuj S5 i uživaj, imaćeš vrhunski smartphone na duže staze.
Kad ovako nesto napise clan kome u potpisu stoji da je V.I.P i u svakoj mogucoj temi pljuje ajfon nije ni cudo sto ovaj forum ima 17 clanova
Iphone: izrada, dizajn, fluidnost, otisak prsta, oficijelna podrska, najmanje gubi na vrijednosti
Samsung: ekran, dijagonala, baterija, kamera, gomila romova
Ako ti to igra ulogu, onda je na strani samsunga i otvorenost sistema.
Samsung: ekran, dijagonala, baterija, kamera, gomila romova
Ako ti to igra ulogu, onda je na strani samsunga i otvorenost sistema.
Re: Одг: Samsung S5 ili iPhone 5S
@alsap kolega nemanja je samo izneo svoje mišljenje, koje može da se razlikuje od tvog, a može da se i poklapa sa tvojim. I to nema nikakve veze sa populacijom na ovom forumu. Forum i služi da se iznosi svoje mišljenje, naravno uz neku obavezu poštovanja pravila foruma. Otišao sam previše off što se tiče teme.
Ako momak želi veći ekran onda neka uzme S5 i sigurno se neće pokajati jer je top model u toj seriji..
Ako momak želi veći ekran onda neka uzme S5 i sigurno se neće pokajati jer je top model u toj seriji..
- Azimuth
- Moderator
Zaista nema potrebe da i ova tema preraste u prepucavanje.
Fluidnost je davno ispričana priča koja ne pije vodu kod onih koji su koristili ili koriste navedene telefone.
Dizajn je stvar ukusa. Meni se npr naviše sviđa LG jer ima najmanje bazele, dok npr iPhone ima poprilične (pogledaj samo 6+ uživo). Drugim rečima, taj kriterijum nije nešto što treba uopšte pominjati.
Istina je da iPhone najduže drži cenu. Istina i za podršku onu zvaničnu pošto nezvaničnu nema, ali istu toliku podršku ima npr i Nexus.
I šta sada? Kuda nas ovo vodi?
Okanite se prepucavanja, zaključaće i ovu temu a možda se pojavi još neko sa identičnom dilemom.
Fluidnost je davno ispričana priča koja ne pije vodu kod onih koji su koristili ili koriste navedene telefone.
Dizajn je stvar ukusa. Meni se npr naviše sviđa LG jer ima najmanje bazele, dok npr iPhone ima poprilične (pogledaj samo 6+ uživo). Drugim rečima, taj kriterijum nije nešto što treba uopšte pominjati.
Istina je da iPhone najduže drži cenu. Istina i za podršku onu zvaničnu pošto nezvaničnu nema, ali istu toliku podršku ima npr i Nexus.
I šta sada? Kuda nas ovo vodi?
Okanite se prepucavanja, zaključaće i ovu temu a možda se pojavi još neko sa identičnom dilemom.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Svaki od ovih novajlija sa 5 postova što dođe i počne da pljuje forum, treba odmah da dobije ban. Daj bre, dolaze ovde i mole za pomoć, ni hvala ni ništa i još pljuju po forumu. Ako ti ne odgovara, nađi bolji. Ne u Srbiji, na Balkanu