Koja Lumia? 925 ili 735?
Re: Koja Lumia? 925 ili 735?
Da li?
U slučaju baga na 535 se nisu odmah oglasili, ali su pustili patch,
u ovom slučaju se ne oglašavaju uopšte, tako da ko bi ga znao šta je u pitanju.
U slučaju baga na 535 se nisu odmah oglasili, ali su pustili patch,
u ovom slučaju se ne oglašavaju uopšte, tako da ko bi ga znao šta je u pitanju.
bem mu misa,citajuci forum primetio sam da nema lumie koja nema neki nedostatak ili bag,od zutila od blica,do dugmica koji ne svetle,restarta 

- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Koristio sam dosad samo lumiu 520 i najveca zamerka mi je bila sto dugmici ne svetle, ali to je prosto nedostatak (inace znamo svi da svaka Nokia mora imati neki). Ali sto se samog OS tice nikad kocenje, seckanje, bagovanje, a kamoli zamrzavanje koje je zahtevalo vadjenje baterije. Inace dobio sam Tajvanski komad telefona za sve one koji vicu da telefoni proizvedeni u Kini, Tajvanu, Vijetnamu ne valjaju 

Festina lente.
- kopitaneskita
- Mobil fan
- Pridružio se: Ned, 16. Jan 2011. 01:28
posle današnjeg upoznavanja uživo sa lumiom 735, sad ti bez ikakve dileme kažem 925. mala razlika u ceni, a dobiješ prelep mobitel sa usb punjačem, odličnim slušalicama, glance opcijom i malo boljom kamerom.
jedina prednost 735 je baterija.
jedina prednost 735 je baterija.
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 12. Jan 2015. 07:36
- :: Prestigio 4300
ja isto razmisljam o ova dva modela i nakon svega sto sam procitao sada mi je jos i 1320 u glavi. inace meni se kao najveci nedostatak 735 cini to sto nema glance a 925 sto nema utor za sd i sto nema izmjenjivu bateriju. ono sto me zanima a nisam siguran je ima li /hoce li imati 735 podrsku za "hey cortana", tj ono da se mobitel glasom vrati iz stand by stanja bez da ga se dira, npr da bez da ga diram dok je na stolu samo kazem "hey cortana, call..." i da automatski pocne zvat?
Koliko znam hey cortana podrzavaju samo modeli sa jacim proc ( 930, icon, 1520)
Jesil gledao L830? Ima glance, izmjenjivu bat, utor za sd
Jesil gledao L830? Ima glance, izmjenjivu bat, utor za sd
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Samo pomenuta 3 modela ce imati Hey Cortana
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Slučajni prolaznik
jel negdje receno zasto samo ta tri modela ili samo ta tri jer su spomenuti u prvoj najavi za Hey Cortana, inace prema onome sto kazu za denim za Hey Cortana je samo potrebno da mob ima SensorCore pa me zanima sto je drugi zahtjev pa da to ide samo na te? http://lumiaconversations.microsoft.com ... im-update/ tu s jedne strane kazu ta tri a s druge da je to moguce zbog sensorecore-a
Ja koliko sam citao samo jaci procesori (s800) imaju taj sensorcore. Iz kojeg razloga to nema na slabijim, ne znam.
Pobrojani modeli imaju jace procesore, dok su ostali na S400 i slabijim.
Ja sam cortanu koristio par puta kada sam tek uzeo telefon i to vise fola radi, ono nazovi, upali alarm. Ja je ne vidim trenutno kao neku must have opciju. Dok je glance recimo vrhunska stvar.
Pobrojani modeli imaju jace procesore, dok su ostali na S400 i slabijim.
Ja sam cortanu koristio par puta kada sam tek uzeo telefon i to vise fola radi, ono nazovi, upali alarm. Ja je ne vidim trenutno kao neku must have opciju. Dok je glance recimo vrhunska stvar.
-
- Slučajni prolaznik
Evo konacno pronasao u cemu je stvar s tim, sensorcore imaju i jaci i slabiji samo sto to ne znaci da imaju sve feature, recimo oni s s400 imaju sonsorcore koji moze registrirati korake i slicna "kretanja" mobitela ali ne moze registrirati zvuk dok s800 moze pa tako ako mob ima s800 i sensorcore onda se moze dok je u standby s glasom aktivirati. jedini problem je u stranicama koje malo mjesaju stvari kod reklamiranja i najavljivanja mobitela pa ih tako ima koji stavljaju da ce hey cortana biti i na 830 ili da je za hey cortana potreban samo sensorcore. opet isto kao kada je bilo da je za glance potreban amoled ekran i 1gb rama pa je na kraju ispalo da bas i nije tako.
Definitivno sam se odlucio za WP i bas se dvoumim oko ova 2 modela ... Vise mi se svidja 735 ali me odbijaju problemi sa restartom, a i brine me to sto i nakon menjanja memorijske ( za koju se smatralo da pravi restart ) problem ostaje :/
Jedino jos neko da se javi ako je probao da gurne papiric i da priblizi bateriju konektorima
Steta jer je stvarno po karakteristikama i izgledu za te pare super telefon
Jedino jos neko da se javi ako je probao da gurne papiric i da priblizi bateriju konektorima

Steta jer je stvarno po karakteristikama i izgledu za te pare super telefon
- knezevic76
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
- Kontakt:
Re: Одг: Koja Lumia? 925 ili 735?
Po meni jedina mana 925 je izdržljivost baterije.Samo za SMS i pozive ako se koristi traje oko 45-50 sati opušteno.A kad krene da se visi na YT i netu izdrži max 12ak sati, bar kod mene.Dešavalo se da je ispraznim i za 5 sati ali to je retko.
Elegantan, tanak, čvrst, ekran je odličan, kamera odlična, zvuk i slušalice odlične, sve izvršava bez problema i zastajkivanja.Signal 3g, wi-fi, GPS sve brzo i glatko.Nošen bez zaštite u torbici i farmerkama mesecima i nikakvih tragova nema.Na ekranu jedva vidljiva jedna crtica i to kad se baš baš zagleda.
Elegantan, tanak, čvrst, ekran je odličan, kamera odlična, zvuk i slušalice odlične, sve izvršava bez problema i zastajkivanja.Signal 3g, wi-fi, GPS sve brzo i glatko.Nošen bez zaštite u torbici i farmerkama mesecima i nikakvih tragova nema.Na ekranu jedva vidljiva jedna crtica i to kad se baš baš zagleda.
Ako je bitan update, nije zgoreg znati da je za 735 već najavljena 10ka.
ja bi pre uzeo 735 zbog toga sto je noviji model i sto ce eventualna podrska biti bolja, sto rece @cvoruga najavili su desetku vec ...
inace sto se tice baterije, takvo je vreme da mora svaki dan da se puni ... ja inace i ne koristim telefon toliko za surfovanje jer kod kuce koristim iPad, ali ga zato opterecujem Viberom ...
ako kroz koju nedelju ne izbace nesto u vezi restartovanja uzecu 925 jer kad vec uzimam WP onda ocekujem dobar software
da ne spominjem sto trenutno koristim xperiu p koja ima dobro poznati problem sa call lagom zbog koga sam alergican na bilo koji bag
inace sto se tice baterije, takvo je vreme da mora svaki dan da se puni ... ja inace i ne koristim telefon toliko za surfovanje jer kod kuce koristim iPad, ali ga zato opterecujem Viberom ...
ako kroz koju nedelju ne izbace nesto u vezi restartovanja uzecu 925 jer kad vec uzimam WP onda ocekujem dobar software
da ne spominjem sto trenutno koristim xperiu p koja ima dobro poznati problem sa call lagom zbog koga sam alergican na bilo koji bag
- knezevic76
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
- Kontakt:
Pa realno gledano uvek treba uzeti mlađi aparat
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Dymatize, evo vidis, zbog 2-3 negativna posta ljudi se uplase kupovine odlicnog telefona. Ispada da se sve 73x restartuju, sto je apsolutni nonsens.
Moj savet, zaobidji 925, i uzmi 735 bez bojazni. Na kraju, mozes da ga uporedis i sa 535 (tu su po specifikacijama, vrlo blizu), pa uzmi njega...
Moj savet, zaobidji 925, i uzmi 735 bez bojazni. Na kraju, mozes da ga uporedis i sa 535 (tu su po specifikacijama, vrlo blizu), pa uzmi njega...
miodrage, meni je kao sto rekoh 735 po izgledu i hardware-u best buy za te pare (535 je ok ali rezolucija mi je slaba) ... ali se ne zale samo na ovom forumu, vec je i google pun stranih foruma koji se zale na restart ...
kao sto sam napisao vlasnik sam xperie p koja ima dobre 2 godine problema sa call lagom a sony se po tom pitanju nije ni oglasavao, pa sam sumnjicav oko bilo kog baga ...
jedino da probam sa lokalnim preprodavcem pa da mu menjam ako krene restart, ali opet dolazimo do toga kako dokazati da ti se restartuje kad se to ne desava po nekoj semi ...
kao sto sam napisao vlasnik sam xperie p koja ima dobre 2 godine problema sa call lagom a sony se po tom pitanju nije ni oglasavao, pa sam sumnjicav oko bilo kog baga ...
jedino da probam sa lokalnim preprodavcem pa da mu menjam ako krene restart, ali opet dolazimo do toga kako dokazati da ti se restartuje kad se to ne desava po nekoj semi ...
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Mene kod 535 malo kopka chipset... Jeste da WP nije jako zahtevan, ali mi ipak Snapdragon 200 ne uliva mnogo nade
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Pa evo ovako, sto se 735 tice, slazem se da je odlican uredjaj, i za te pare best buy. Za 535 posto ga akam svaki dan, mogu samo da kazem da nemam 930, uzeo bih 535. Mene je naprosto odusevio. Rezolucija nje velika, ali je recimo bolja nego na 625, sistem radi brzo i fluidno. Naravno, kao korisnik 930 itekako vidim koliko je 535 inferiorniji, ali mu je cena visestruko niza.
Ponavljam, u ovoj dilemi (iz teme), glasam za 735, a ako se bojis uzeti isti zbog nekih problema, 535 je sasvim dostojna zamena.
Ponavljam, u ovoj dilemi (iz teme), glasam za 735, a ako se bojis uzeti isti zbog nekih problema, 535 je sasvim dostojna zamena.