nokia lumia 630 ili iphone 4s
Re: Одг: nokia lumia 630 ili iphone 4s
Uzmi Huawei on takodje ima znak na poledjini 

-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Re: nokia lumia 630 ili iphone 4s
Ma ja tih 3'5 inca ne bi svario pa da ima spec ip6 i kosta 100€
Kad se naviknes na 6" onda ostalo deluje smesno a 3,5" je za bebe
Salim se. Ali danas je standard 5" i najmanje sto je prihvatljivo je 4,7 koliko ima ip6. Ako bas zelis jabuku kupi ko covek 6 pa da ti zavide poneki
(komsije, rodjaci) 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Stefowar, uzmi ti sta zelis, tvoje su pare, tvoj ne i izbor. Pusti ti sta se ovde prica.
Ja vidim da ti zelis taj 4s, jedino sto ovde ne dobijas odobravanje toga. Kod ovog legla Androidasa i ne mozes da dobijes odobrenje, vidis da cak i oni koji imaju iPhone6, kazu da treba da uzmes Android... sto je tek suludo.
Uzmi ti lepo 4s, izigraj se sa njim, i uzivaj.
Ako shvatis da si se zeznuo, lako ces ga prodati uz minimalan gubitak novca.
Ja vidim da ti zelis taj 4s, jedino sto ovde ne dobijas odobravanje toga. Kod ovog legla Androidasa i ne mozes da dobijes odobrenje, vidis da cak i oni koji imaju iPhone6, kazu da treba da uzmes Android... sto je tek suludo.
Uzmi ti lepo 4s, izigraj se sa njim, i uzivaj.
Ako shvatis da si se zeznuo, lako ces ga prodati uz minimalan gubitak novca.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
4s je odlican telefon,po meni nesto najbolje sto je izaslo iz apple kompanije,otprilike kao s2 kod samsunga,ali pljuvanje po androidu bez ikakve tezine je ravno decijim prepucavanjima.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
A velicanje istog takodje bez ikakvog osnova ima tezinu samo tako. E bas necu da budem deo mainstream-a, bas cu da budem avangarda, i anti-protivan svemu.
Osnova ima i vise,to sto ti i dalje zivis u 2009.godini je tvoj problem.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Koliko ovde ima gluposti. Svi kao preferiraju android jer je otvoren, ko da ste svi neki geekovi. A u stvari samo menjate romove, jer je android dosadan bez toga. Ko da su wigeti nesto posebno ( pisem o njima jer ste pisali kako apple sad ubacuje neke stvari koje vec odavno ima na androidu), ja jedini koji koristim je za vreme, svi ostali su glupost nevidjena, za decu, da se hvale kakve oni imaju transparentne ili ko zna kakve vec sarene . Onda kao developerske opcije, jao svi nesto proizvodite, radite na svojim telefonima. A sve sto radite su gledanje filmova, slusanje muzike, fotografisanje, menjanje ikonica, tema, launchera i nista vise.
@stefowar nemoj da ih slusas i sam vidis na koju starnu navlace. Nisi ni pitao za android a oni te ubedili. Kupi iPhone 4s ima da budes zadovoljan sa njim. Ako ne onda ces ga lako prodati, kao sto kazu sa minimalnim gubitkom, a mozda cak i uz dobitak, sve zavisi. Ajd neko nek proda android star koliko i taj iphone za te pare.
@stefowar nemoj da ih slusas i sam vidis na koju starnu navlace. Nisi ni pitao za android a oni te ubedili. Kupi iPhone 4s ima da budes zadovoljan sa njim. Ako ne onda ces ga lako prodati, kao sto kazu sa minimalnim gubitkom, a mozda cak i uz dobitak, sve zavisi. Ajd neko nek proda android star koliko i taj iphone za te pare.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
miodrage, Predpostavljam da si mislio na mene kada si napisao da i oni koji imaju iP6/6+ preporučuju android. Nije tačno, vidim da autor teme naginje ka iOS i to je Ok, ali zašto kupiti matorca kao što je iP4s. Bolje strpiti se mesec pa i više ako je potrebno, skupiti keš i pazariti dosta jači model iP5.
slavisaj, Nije tačno da korisnici androida samo menjaju ikonice, launchere i sl. Svašta može da se uradi sa Androidom, fix kojim se sređuje kamera, viper za dosta jači zvuk, greenify za uštedu kako RAM-a tako i baterije, titanium backup za kompletan managment app, xposed za bukvalno sve. Takođe se ne slažem za widgete, jako su korisni, kako ne može biti koristan widget za mail, društvene mreže ( za one koji ih koriste), muzički player, kontrolu protoka podataka, toggles i masa drugih stvari.
Trenutno uporedno koristim iOS i Android i dosta živahnije deluje android sa widgetima nego iOS koji ima statične ikonice. Ako ti ne koristiš widgete ne znači da nisu korisni niti potrebni.
slavisaj, Nije tačno da korisnici androida samo menjaju ikonice, launchere i sl. Svašta može da se uradi sa Androidom, fix kojim se sređuje kamera, viper za dosta jači zvuk, greenify za uštedu kako RAM-a tako i baterije, titanium backup za kompletan managment app, xposed za bukvalno sve. Takođe se ne slažem za widgete, jako su korisni, kako ne može biti koristan widget za mail, društvene mreže ( za one koji ih koriste), muzički player, kontrolu protoka podataka, toggles i masa drugih stvari.
Trenutno uporedno koristim iOS i Android i dosta živahnije deluje android sa widgetima nego iOS koji ima statične ikonice. Ako ti ne koristiš widgete ne znači da nisu korisni niti potrebni.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 13. Feb 2015. 11:58
- :: nokia lumia 630
- :: iphone 4s
Nerazumem samo zasto svi govore da je iphone 4s mator msm jeste malo stariji ali i dalje je dobar fon na trzistu i mnogi ga jos imaju i moze pokrenut novije igre kao sto su GTA san andreas modern combat 5 i tako dalje i iphone 5 nedjeluje mi nesto bas puno bolji od ip4s samo eto sto ima 4" i iphone 4s je dobio ios 8 sto znaci da i nije jos toliko star mobitel
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Nemanja, nisam samo na tebe mislio. Slazem se za 4s sto si napisao, i da je i5 daleko bolja ali i skuplja opcija.
Stefowar, 4s jeste mator uredjaj, pitanje je u kakvom ces stanju naci neki, ali generalno, ako ti ista znaci, imas moju podrsku da nabavis isti.
Stefowar, 4s jeste mator uredjaj, pitanje je u kakvom ces stanju naci neki, ali generalno, ako ti ista znaci, imas moju podrsku da nabavis isti.
Pricate kao da je iphone 5 izasao pre mesec dana a 4s pre 10 godina!
Kao sto moze da natrci na mator 4s, tako moze da natrci i na mator 5!
Uostalom, 4s i dalje ima nov da se kupi, tako da odbaciti ga jer je navodno mator i vrlo verovatno losa baterija - je bas glupost!
Cinjenica je da ima i mladih 4s, a to je i dalje vrlo dobar apple model, e sad naravno da je svaka novija generacija bolja, ali to vec zavisi od mogucnosti kupca...
A da li lumiu ili iphone, kupac neka odluci sam na osnovu svojih afiniteta, jer to nisu kategorije za poredjenje.
Smatram da je 4s daleko kvalitetniji uredjaj od te lumie, ali to je moje vidjenje, verovatno se mnogi ne slazete.
Kao sto moze da natrci na mator 4s, tako moze da natrci i na mator 5!
Uostalom, 4s i dalje ima nov da se kupi, tako da odbaciti ga jer je navodno mator i vrlo verovatno losa baterija - je bas glupost!
Cinjenica je da ima i mladih 4s, a to je i dalje vrlo dobar apple model, e sad naravno da je svaka novija generacija bolja, ali to vec zavisi od mogucnosti kupca...
A da li lumiu ili iphone, kupac neka odluci sam na osnovu svojih afiniteta, jer to nisu kategorije za poredjenje.
Smatram da je 4s daleko kvalitetniji uredjaj od te lumie, ali to je moje vidjenje, verovatno se mnogi ne slazete.

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
miodrage, Uvek bilo i biće, koliko para toliko i muzike.
Jeste da iP4s gura iOS8, ali on ne radi tako dobro i fluidno, bar iz mog iskustva. Pritom što se tiče podrške, to je to, sumnjam da će dobijati naredne update. Ekran od 3.5 inča je stvarno premali za današenje standarde, ok ako se koristi kao sekundarni telefon, ali kao primarni, mislim da je to baš malo. Zatim jeste da ima relativno novih 4s, ali je cena za takav i veća, za 120-150evra koliko se sada prodaje 4s polovan, može da se nađe samo model star preko godinu i više, pitanje je u kakvom je stanju baterija i generalno kompletan uređaj.
Jeste da iP4s gura iOS8, ali on ne radi tako dobro i fluidno, bar iz mog iskustva. Pritom što se tiče podrške, to je to, sumnjam da će dobijati naredne update. Ekran od 3.5 inča je stvarno premali za današenje standarde, ok ako se koristi kao sekundarni telefon, ali kao primarni, mislim da je to baš malo. Zatim jeste da ima relativno novih 4s, ali je cena za takav i veća, za 120-150evra koliko se sada prodaje 4s polovan, može da se nađe samo model star preko godinu i više, pitanje je u kakvom je stanju baterija i generalno kompletan uređaj.
Poslednja izmena od znemanja u Pet, 20. Feb 2015. 01:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
To je to sto ja kazem, 4s je daleko kvalitetniji, i skuplji uredjaj od lumie, jednostavno nije ista klasa telefona, niti cena!
Tako je znemanja, dobar 4s kosta! To sto pricaju 130-140 eura to su kante uglavnom.
TAKODJE, i dobar iphone 5 kosta! Te varijante od 200-220 eura su takodje kante! Licno sam skoro prodao jednu iphone 5, bila je stara 2 meseca, bele boje, simfree, u full pakovanju, stanje 10/10. Otisla je preko oglasa za 280 eura i tukli su se oko nje!
Ukoliko decko ima 120-130 eura, daleko je on od dobrog 4s, a kamoli od dobre 5.
O cetvorci ne treba da razmislja, e to je vec nesto prevazidjeno i pregazeno.
Ukoliko bas ne zeli android, onda neka se odluci za neku lumiu u toj ceni...
Tako je znemanja, dobar 4s kosta! To sto pricaju 130-140 eura to su kante uglavnom.
TAKODJE, i dobar iphone 5 kosta! Te varijante od 200-220 eura su takodje kante! Licno sam skoro prodao jednu iphone 5, bila je stara 2 meseca, bele boje, simfree, u full pakovanju, stanje 10/10. Otisla je preko oglasa za 280 eura i tukli su se oko nje!
Ukoliko decko ima 120-130 eura, daleko je on od dobrog 4s, a kamoli od dobre 5.
O cetvorci ne treba da razmislja, e to je vec nesto prevazidjeno i pregazeno.
Ukoliko bas ne zeli android, onda neka se odluci za neku lumiu u toj ceni...
Baš to, mene baterija brine kod tih starijih primeraka. Sve rečeno. Na kraju, uzmi šta želiš, jer mi se čini da ćeš se posle kajati.
Tema je u startu pogrešna, poređenje starog iPhona i entrylevel Lumie i izjava da je Android loš.
Za te pare koliko košta iPhone može da se kupi 730 ili čak i 830,
koja je lepa i kvalitetna i ne može da se pomeša sa 3310, pošto je pokretaču teme to bitno.
Za te pare koliko košta iPhone može da se kupi 730 ili čak i 830,
koja je lepa i kvalitetna i ne može da se pomeša sa 3310, pošto je pokretaču teme to bitno.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Npr, na iOS ili WP ne moraju da se rade fixevi jer su kamere odlicne out of box. Isto zvuk na iOS nemora da se radi fix, za ustedu rama je kriv android iOS ili WP nemaju takvih problema, itd itd. Vidi se da Android jos nije sazreo, ili se proizvodjaci igraju sa svojim kupcima.znemanja napisao: Nije tačno da korisnici androida samo menjaju ikonice, launchere i sl. Svašta može da se uradi sa Androidom, fix kojim se sređuje kamera, viper za dosta jači zvuk, greenify za uštedu kako RAM-a tako i baterije, titanium backup za kompletan managment app, xposed za bukvalno sve. Takođe se ne slažem za widgete, jako su korisni, kako ne može biti koristan widget za mail, društvene mreže ( za one koji ih koriste), muzički player, kontrolu protoka podataka, toggles i masa drugih stvari.
Sto se ticete wigeta, to je potrebno samo za stock androide, jer naravno ima launcher, pa onda i jos app drrawer, pa dok u launcheru kliknes na ono app dugme, pa dok se otvori app draver, pa dok ne pronadjes settings ili neku ikonu, onda je lakse sa wigetima jer je sve komplikovano. Na ios samo swift levo desno, i sve je tu, isto WP samo gore dole i sve je tu. ili na iOSolikim androidima je odlicno odradjeno launcher je i app draver, oni vec imaju sve te iconice za kontrolu protoka i samo klick i vidis sve.
A eto i sam kazes da je android zivahniji sa wigetima, znaci da je sarenilo lepse od funkcionalnosti.

1) Koji android zahteva fix za kameru osim G2? Neki jeftini imaju shit kamere ali to je jer su jeftini, to se ne računa.
2) Kakve veze ima widget sa stock androidom i launcherom? I na rešenjima gde nemaš app drawer možeš da postaviš widget, nema to veze sa vezom. Osim toga, to da je "muka" ući u drawer i čak pet sekundi pronaći neku ikonu, wow, kakav problem. Možda nekom više odgovara da na desktop izbaci 10 prečica za najkorišcenije aplikacije, a ostalih 20 koje koristi jednom nedeljno neka traži po app drawer-u (čak 3 sekunde, koliko meni u proseku treba ali ajde, da kažemo 5). To što neki nemaju app drawer nego samo desktop nikako ne može biti prednost već samo jedno od rešenja, koje neko može preferirati ili ne. Ako se nekom to sviđa, ne mora prodavati svoj npr. Desire, može da instalira xiaomi launcher. Na kraju, iOSoliki androidi su ipak androidi. Kad bih hteo iPhone hteo bih ga zbog metala, kamere i zvuka, a ne zato što nema app drawer.
3) Widgeti su prvenstveno stvar funkcionalnosti a ne šarenila. Mada meni nisu bitni ali su definitivno prednost.
2) Kakve veze ima widget sa stock androidom i launcherom? I na rešenjima gde nemaš app drawer možeš da postaviš widget, nema to veze sa vezom. Osim toga, to da je "muka" ući u drawer i čak pet sekundi pronaći neku ikonu, wow, kakav problem. Možda nekom više odgovara da na desktop izbaci 10 prečica za najkorišcenije aplikacije, a ostalih 20 koje koristi jednom nedeljno neka traži po app drawer-u (čak 3 sekunde, koliko meni u proseku treba ali ajde, da kažemo 5). To što neki nemaju app drawer nego samo desktop nikako ne može biti prednost već samo jedno od rešenja, koje neko može preferirati ili ne. Ako se nekom to sviđa, ne mora prodavati svoj npr. Desire, može da instalira xiaomi launcher. Na kraju, iOSoliki androidi su ipak androidi. Kad bih hteo iPhone hteo bih ga zbog metala, kamere i zvuka, a ne zato što nema app drawer.
3) Widgeti su prvenstveno stvar funkcionalnosti a ne šarenila. Mada meni nisu bitni ali su definitivno prednost.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
To za kameru nisam ja napisao, vec @znemanja sto po njegovom znaci da su kamere lose na androidu.
Widget ima veze jer olaksava da se neka aplikacija pre pronadje i da se dobiju neke informacije. sto je naravno jer treba par sekundi da se ta i aplikacija pronadje, sto je izgleda veoma tesko svim androidasima
Npr na iOS mozes na pocetnu stranicu postaviti sve ikonice koje najvise koristis a na ostale stranice one manje potrebne, tako da ni tu ne vidim prednost launchera na androidu.
Zasto bih neko instalirao miui launcer kad moze kupiti originalni koji su bolji od svih low end telefona ostalih marki, a bogame i od onih iz srednje i najvise klase.
Widget ima veze jer olaksava da se neka aplikacija pre pronadje i da se dobiju neke informacije. sto je naravno jer treba par sekundi da se ta i aplikacija pronadje, sto je izgleda veoma tesko svim androidasima

Npr na iOS mozes na pocetnu stranicu postaviti sve ikonice koje najvise koristis a na ostale stranice one manje potrebne, tako da ni tu ne vidim prednost launchera na androidu.
Zasto bih neko instalirao miui launcer kad moze kupiti originalni koji su bolji od svih low end telefona ostalih marki, a bogame i od onih iz srednje i najvise klase.
Da, to se on za kameru loše izrazio. Što se widgeta tiče, opet ne razumem. Baš zbog njih se lakše dobiju informacije, i ne moraš u aplikaciju. Ja imam samo jedan na celom desktopu, za twitter. To za iOS je tačno, korisna stvar ali opet sitnica i vrlo nebitno. Imam android i wp i oba rešenja mi se sviđaju, na oba se podjednako lako snalazim. A što se kupovine xiaomi modela, mašiš poentu. I ja bih rado kupio redmi 1s ali ne zbog launchera već što je dobar za male pare. Ali uopšte ne pričamo o tome. Sad neko ima npr. Xperiu Z1 i sviđa mu se koncept da sve ikonice ima na desktopu, i sad on treba da proda odličan telefon i uzme mi3 samo zbog toga? Bah. Ne nego će da skine mihome launcher (koji je zvaničan miui launcher, ne neka leva budževina) i dobiće ikonice na desktopu bez app drawera. Dobro, opet xiaomi ima ceo sistem redizajniran, ali to je već druga priča (a pricali smo samo o desktopu, ne skinovanom androidu).