Trilema mid-range telefona!
Re: Trilema mid-range telefona!
U ovom slucaju je razlika izmedju OS-a nebitna jer i jedan i drugi ce odlicno obavljati ono za sta se telefon kupuje, tako da nema potrebe za prepucavanjem tog tipa 

-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 23:13
- :: Htc One m9
- :: Nokia Lumia 920
ta falinka sa restartom je bila neka softverska greska koja je ispravljena, evo moj drug ima tel skoro 2 meseca nije imao ni jedan restart, inace koristi sandisk 8gb class4... i ako se pogleda u nazad skoro svaki tel je ima neku gresku koja se kasnije softverski ispravila, ja bar 3,4 na mojoj l920,al tel sto je stariji to radi bolje sto nece biti slucaj kad je android u pitanju, takodje ako planira da uzme tel na duzi vremenski period onda je windows mnogo bolja opcija jer u poredjenju sa htc 816 koj izgleda nece dobiti lolipop, lumije ce imate sigurnu podrsku jos 3 godine
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ako cak i posmatramo neki Android kao "normalan" telefon, onda je za nesto sto bi trebalo da radi, potrebno izdvojiti prilicna sredstva. Cak i onda kupovina nije osigurana od povremenog kocenja, seckanja, i kojekakvih cuda koje sistem sa scojom voljom nekako izvodi.
Nasuprot njemu, "trulez" radi fantasticno, i za divno cudo vrlo je pokoran, i radi kako treba jedan uredjaj da radi.
Toliko o "normalnima".
Nasuprot njemu, "trulez" radi fantasticno, i za divno cudo vrlo je pokoran, i radi kako treba jedan uredjaj da radi.
Toliko o "normalnima".
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Re_EDuCaTiON
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Feb 2013. 16:30
- :: LG G7 ThinQ
Vi to pricate o IOS-u ili o Win-u?
Ako covek hoce takvu stabilnost neka uzme iPhone i zavrsi posao, taj nece da secne ni kad je knap pun, tu nema price, kvalitetna izrada, kvalitetan softver, dobra kamera, baterija, ekran, ali i dobra cena.
miodrage nema potrebe da hejtujes android, shvatili su da je wp najbolji.
Ali ja i dalje ne bi uzeo nijedan WP, kao ni vecina ljudi, iz prostog razloga, slaba podrska aplikacija, a i komplikovan je za koriscenje, moj utisak posle koriscenja, jedva sam se snasao. To dal je bolji WP ili Android, ne zanima me i ne ulazim u to.
Furaj ti WP, ali nemoj da pljujes nesto sto se vecini ljudi dopada, kupuje i koristi, nema smisla. Svako voli ono sto mu odgovara, u ovom slucaju je vecinski android.
A i mi smo samo "gledaoci" zasto ne bi smo pustili apple, microsoft i google da vode svadju i borbu u tome koji ce biti bolji, a mi se opustimo i gledamo.
Ako covek hoce takvu stabilnost neka uzme iPhone i zavrsi posao, taj nece da secne ni kad je knap pun, tu nema price, kvalitetna izrada, kvalitetan softver, dobra kamera, baterija, ekran, ali i dobra cena.
miodrage nema potrebe da hejtujes android, shvatili su da je wp najbolji.
Ali ja i dalje ne bi uzeo nijedan WP, kao ni vecina ljudi, iz prostog razloga, slaba podrska aplikacija, a i komplikovan je za koriscenje, moj utisak posle koriscenja, jedva sam se snasao. To dal je bolji WP ili Android, ne zanima me i ne ulazim u to.
Furaj ti WP, ali nemoj da pljujes nesto sto se vecini ljudi dopada, kupuje i koristi, nema smisla. Svako voli ono sto mu odgovara, u ovom slucaju je vecinski android.
A i mi smo samo "gledaoci" zasto ne bi smo pustili apple, microsoft i google da vode svadju i borbu u tome koji ce biti bolji, a mi se opustimo i gledamo.

miodrage, теби као да је wp род рођени па падаш у ватру буквално за сваку реч против њега 

Iskreno, ja iako imam note 4, slazem se sa miodrage-om!
Koriscenje jeftinih androida je nepodnosljivo, i to najblaze receno, dok mid range telefoni su solidni ali i dalje od savrsenog funkcionisanja. Tek sa najjacim hardverom se dobija pravi uzitak, a za to je neophodno izdvojiti povecu sumu novca..pa cak i tada zna nesto da stucne (ovo iz iskustva kazem).
Opet, windows mozda nije najdopadljiviji sirokim masama i mozda nema milione aplikacija, ali zato sam sistem radi savrseno od najjeftinijeg do najjaceg telefona i to je ono sto se ne moze osporiti..
Na kraju se sve svede na preferencije krajnjeg korisnika i na njegov budzet
Koriscenje jeftinih androida je nepodnosljivo, i to najblaze receno, dok mid range telefoni su solidni ali i dalje od savrsenog funkcionisanja. Tek sa najjacim hardverom se dobija pravi uzitak, a za to je neophodno izdvojiti povecu sumu novca..pa cak i tada zna nesto da stucne (ovo iz iskustva kazem).
Opet, windows mozda nije najdopadljiviji sirokim masama i mozda nema milione aplikacija, ali zato sam sistem radi savrseno od najjeftinijeg do najjaceg telefona i to je ono sto se ne moze osporiti..
Na kraju se sve svede na preferencije krajnjeg korisnika i na njegov budzet

Sve zavisi od korisnika
Da windows poseduje jednu meni mnogo bitnu aplikaciju,kupio bih neku Lumiu.Po onome sto sam citao Lumia sa 1gb rama radi isto i sa 2gb
Windows je laksi sistem(ja sam ovo zakljucio,ne znam da li je laksi xD) sve ide brzo,glatko.Ali osiromasena prodavnica...

- Re_EDuCaTiON
- Mobil fan
Hah ljudi, ste culi nekad za monopol? Oni kad bi proizvodili telefone koji bi isto radili i za 100€ i za 1000€ zar mislite da bi se ti telefoni od 1000€ zaista ovoliko prodavali? Oni nekako moraju da nateraju ljude da kupuju skuplje i bolje modele. Pocnite od sebe, niko nece Lg L3 jer je mator, koci, baguje, ne moze nista da potera, a svi bi najnoviji Lg zato sto savrseno radi, sve tera, ne koci, ne baguje, soubiznis ljudi.
Prodaja telefona se svodi na:
-privuci kupca
-naterati ga da ostane toliko dugo dok ne izadje bolji
-naterati ga da kupi noviji model i zaraditi novac
WP nikako da privuce kupce, ne znam zbog cega, ali mislim da oni nemaju reklamu dovoljno jaku, sa druge strane google moze da baca reklame i da se sprda sa njima, zato su android telefoni siroko poznati i samim tim se vise kupuju, cim se vise kupuju vise bi ljudi i programeri pravili aplikacije za android jer ce logicno vise zaraditi, samim tim android ima mnogo jacu prodavnicu. Eto razloga sto je wp slab sa apps. Rat je to, hladni, svima je interes da zarade. Soubiznis kao sto rekoh vec

Prodaja telefona se svodi na:
-privuci kupca
-naterati ga da ostane toliko dugo dok ne izadje bolji
-naterati ga da kupi noviji model i zaraditi novac
WP nikako da privuce kupce, ne znam zbog cega, ali mislim da oni nemaju reklamu dovoljno jaku, sa druge strane google moze da baca reklame i da se sprda sa njima, zato su android telefoni siroko poznati i samim tim se vise kupuju, cim se vise kupuju vise bi ljudi i programeri pravili aplikacije za android jer ce logicno vise zaraditi, samim tim android ima mnogo jacu prodavnicu. Eto razloga sto je wp slab sa apps. Rat je to, hladni, svima je interes da zarade. Soubiznis kao sto rekoh vec

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Ja priznajem da WP nema sve aplikacije koje imaju Android i iOS, ali sve glavne imaju, doduse nemaju bas sve zvanicne, ali tu su 3rd party, i pogodite - one rade!
Kad neko ne da na Android a pljuje po WP, ja uzvratim ostrom kontrom, i onda padam u vatru... hm, cudno. Da sam isto tako reagovao u korist Androida, jos bih i aplauze pobrao.
Kaze neko WP mu komplikovan??? To su ljudi pre koju godinu govorili za iOS. Najkomplikovaniji jeste upravo Androd, a sve je stvar navike. Ja na istom uopste nisam nikad mogao da se snadjem. E onda meni kontra da sam glup... Hmmm, cudno, snalazim se tamo gde se niko ne snalazi, a ne snalazim se gde bih trebalo da se snadjem... ne znam. Ukratko, meni je Android toliko nabacan svim i svacim da se od prvog pogleda na isti gubim odmah. A iskreno, uopste nemam ni najmanju zelju da pokusam da vidim, i shvatim isti. Ako sam iOS shvatio unutar 2h, posle Symbiana, a WP za par sati posle iOSa sledece sto mogu da prihvatim je samo jos jednostavniji, a naravno funkcionalniji sistem.
Elem, Android u low i mid rang segmentu pored jeftinih Lumija vise nema sta da trazi, cifre govore o tome koliko WP bolje radi, jos i da siroke narodne mase isprobaju WP i to shvate pa gde bi nam bio kraj. Najlakse je pricati necije mantre o Androidu... ne pije vodu, kod mene nikako, a ni kod ljudi zdravog razuma. Nazalost narod je stoka, i ako predvodnik povede krdo, ono ga osim casnih izuzetaka slepo sledi. U highend segmentu, prica je nesto drugacija, Android uredjaji tog segmenta lepo rade, koliko je to moguce za Android, i po specifikacijama tuku i neciji racunar. Opet, optimizovanost sistema je ta koja je traljavo uradjena, pa se desava da i najjaci uredjaji na Androidu stucaju i sl. Takodje sistem zahteva daleko vise bavljenja njime naspram WP ili iOSa, koji podesis i zaboravis.
Meni licno vise odgovara druga opcija, a moja misija u zivotu i na forumu je da sprecim jednoumlje, trenutno Androidasa.
Kad neko ne da na Android a pljuje po WP, ja uzvratim ostrom kontrom, i onda padam u vatru... hm, cudno. Da sam isto tako reagovao u korist Androida, jos bih i aplauze pobrao.
Kaze neko WP mu komplikovan??? To su ljudi pre koju godinu govorili za iOS. Najkomplikovaniji jeste upravo Androd, a sve je stvar navike. Ja na istom uopste nisam nikad mogao da se snadjem. E onda meni kontra da sam glup... Hmmm, cudno, snalazim se tamo gde se niko ne snalazi, a ne snalazim se gde bih trebalo da se snadjem... ne znam. Ukratko, meni je Android toliko nabacan svim i svacim da se od prvog pogleda na isti gubim odmah. A iskreno, uopste nemam ni najmanju zelju da pokusam da vidim, i shvatim isti. Ako sam iOS shvatio unutar 2h, posle Symbiana, a WP za par sati posle iOSa sledece sto mogu da prihvatim je samo jos jednostavniji, a naravno funkcionalniji sistem.
Elem, Android u low i mid rang segmentu pored jeftinih Lumija vise nema sta da trazi, cifre govore o tome koliko WP bolje radi, jos i da siroke narodne mase isprobaju WP i to shvate pa gde bi nam bio kraj. Najlakse je pricati necije mantre o Androidu... ne pije vodu, kod mene nikako, a ni kod ljudi zdravog razuma. Nazalost narod je stoka, i ako predvodnik povede krdo, ono ga osim casnih izuzetaka slepo sledi. U highend segmentu, prica je nesto drugacija, Android uredjaji tog segmenta lepo rade, koliko je to moguce za Android, i po specifikacijama tuku i neciji racunar. Opet, optimizovanost sistema je ta koja je traljavo uradjena, pa se desava da i najjaci uredjaji na Androidu stucaju i sl. Takodje sistem zahteva daleko vise bavljenja njime naspram WP ili iOSa, koji podesis i zaboravis.
Meni licno vise odgovara druga opcija, a moja misija u zivotu i na forumu je da sprecim jednoumlje, trenutno Androidasa.
- Re_EDuCaTiON
- Mobil fan
Ja nisam pljuvao wp, nikad ga ne bi pljuvao, sta vise koristio sam ga samo jednom i nisam mogao da se snadjem
kao alisa u zemlji cuda.
Kaze "ako hoces protiv njega onda budi bolji od njega, ako hoces stvarno protiv njega ne pucaj kapislama protiv njega", jos nisam video da je neko sa foruma bolji ni od jednog od microsofta, applea ili googlea. Prosto, nemam ja prava da pljujem neciji rad. Moze da mi se svidi ili ne, ako mi se svidi koristicu ga, ako mi se ne svidi necu, ali necu pljuvati neciju ideju i uspesan rad, bilo ko da je. Svaka mu cast ali svoj protest cu iskazati tome sto necu da kupim njegov uredjaj vec njegovog konkurenta.
Uzgred, ios je veoma slican androidu. Ko se snadje u iosu snacice se i u androidu, lagano. Nema mnogo drugacijih stvari.
PS miodrage nemam ja nista protiv tebe licno, nemoj da me shvatis pogresno, dobar si ti covek, ali mislim da mnogo preozbiljno shvatate borbe svi ovde na forumu, mnogo je svadje pogotovo na temi android vs wp. Ljudi, ni u vas dzep ni iz vaseg dzepa, nemate koristi od svadje, vi kada bi ste se slozili i napravili svoj os, od tolike energije koja je ulozena na svadje, bili bi ste OS broj 1 u svetu.
kao alisa u zemlji cuda.

Uzgred, ios je veoma slican androidu. Ko se snadje u iosu snacice se i u androidu, lagano. Nema mnogo drugacijih stvari.
PS miodrage nemam ja nista protiv tebe licno, nemoj da me shvatis pogresno, dobar si ti covek, ali mislim da mnogo preozbiljno shvatate borbe svi ovde na forumu, mnogo je svadje pogotovo na temi android vs wp. Ljudi, ni u vas dzep ni iz vaseg dzepa, nemate koristi od svadje, vi kada bi ste se slozili i napravili svoj os, od tolike energije koja je ulozena na svadje, bili bi ste OS broj 1 u svetu.

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
ReEducation, svaka ti na mestu, ali neke druge sam morao da potkacim. Zao mi je ako sam i tebe, nije mi bila namera. Ne kazem ja da se ne mozes snaci u svakom satemu... to je ludost, samo koliko navikavanja na nesto treba. Ja licno jednostavno ne varim Android, i ne zelim ni da se navikavam na njega
U pravu si i za njihove borbe i sl. sve je to njihova stvar. Rekao sam u prethodnom postu, necu da dozvolim jednoumlje. Uvek naglasavam da svako ima prava na licni izbor, ali mozda ne zna svako sve opcije, a moje je da ukazem na neke ko smatram dobrima. Rekao si da Microsoft mozda nema takvu reklamu kao Google... ima, samo je Android duze tu, i rasprostranjeniji je, pa ljudi po inerciji uzimaju opet Android, uz casne izuzetke koji su otvoreni ka tome da probaju nesto novo.
Nadalje, WP stalno prati ta fama o malo aplikacija, sto je jednostavno nonsens. Takodje, kad sam poceo 2008. da koristim iOS, ogroman broj ljudi je to osudjivao i sl. Neki od tih ljudi sada koriste i hvale iOS.
Meni se WP avideo, resio da a probam, i evo, posle 2 godine, i dalje uzivam u njemu. Jedino sto mi meta je sto su ljudi zadrti, i ne zele da probaju nesto novo, i uvide koliko je to dobro, a samim time da se WP prosiri, i dobije jos neke podrske.
Sa druge strane, priznajem i svoje inacenje avemu sto ima veze s Googlom, sto takodje nije bas na mestu.
U pravu si i za njihove borbe i sl. sve je to njihova stvar. Rekao sam u prethodnom postu, necu da dozvolim jednoumlje. Uvek naglasavam da svako ima prava na licni izbor, ali mozda ne zna svako sve opcije, a moje je da ukazem na neke ko smatram dobrima. Rekao si da Microsoft mozda nema takvu reklamu kao Google... ima, samo je Android duze tu, i rasprostranjeniji je, pa ljudi po inerciji uzimaju opet Android, uz casne izuzetke koji su otvoreni ka tome da probaju nesto novo.
Nadalje, WP stalno prati ta fama o malo aplikacija, sto je jednostavno nonsens. Takodje, kad sam poceo 2008. da koristim iOS, ogroman broj ljudi je to osudjivao i sl. Neki od tih ljudi sada koriste i hvale iOS.
Meni se WP avideo, resio da a probam, i evo, posle 2 godine, i dalje uzivam u njemu. Jedino sto mi meta je sto su ljudi zadrti, i ne zele da probaju nesto novo, i uvide koliko je to dobro, a samim time da se WP prosiri, i dobije jos neke podrske.
Sa druge strane, priznajem i svoje inacenje avemu sto ima veze s Googlom, sto takodje nije bas na mestu.
Treba vremena...Ni android nije odmah imao ovoliko aplikacija na marketu.Polako se probija wp.Trebace im vremena da napune prodavnicu 

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Jednostavno, svaki od ova tri sistema ima svoje prednosti i mane. iOS je brz, stabilan, ali su uredjaji precenjeni. Androidi postoje u svim cenovnim rangovima, ali da bi lepo radio treba puci para, a ko nema kesa, a voli da cacka i da se igra mora da napravi kompromis i uzme jeftiniju masinu. WP je dobar sto odlicno radi na svim masinama i jeko je mala razlika u radu samog OSa izmedju najjeftinijeg i najskupljeg uredjaja (rad aplikacija i dodatne opcije uredjaja ovde ne uzimam u obzir vec sam sistem). Znaci imamo ovde za svakog po nesto i nepotrebno je gusiti forum raspravama i vadjenjem lenjira, ali treba ukazati na funkcije nekog sistema, a ne pisati bajke o tome kako nesto nema ili ne radi na drugom sistemu i odmah dizati flejm kad neko ukaze na gresku. 
To vazi za sve jer svi ovde smo imali ili i dalje imamo ispade. :p

To vazi za sve jer svi ovde smo imali ili i dalje imamo ispade. :p
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Samo ljudi ne kapiraju pa kupe androd za 100-150€,i posle kukakju kako baguje. Tu je wp tata mata sto se rada tice. Aplikacije su bolna tema ali bice mnogo bolje kad doje wp10 i na neki nacin objedinjen market
Ти као онај наш пичкоусти (да простите) махараџа, биће боље па биће боље... па кад буде боље онда пазарите тај wp а до тад зна се
Признајем и ја сам се залепио за мумију 925 као блесав али не дам се 

- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
@rock ko kupuje te wp telefone, on koristi osnovne app kojih apsolutno ima za taj OS, tako da ne vidim problem
- dimi89
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
- :: Samsung Galaxy Neo
- :: LG Optimus 4X HD
Posto se ovo pretvorilo u battle of the OS's da i ja dodam nesto,moje zapazanje.Android je u ovakvom stanju najlosiji od sva 3 OS'a a razlog toga je veliki broj uredjaja raznolikost hardvera i naravno to sto svako moze da ceprka po njemu.Microsoft i apple su lepo to resili.Microsoft propisao generalnu konfiguraciju za win ne dozvoljava nikom da ceprka po njemu aplikacije imaju mnooogoo manje slobode u win nego u androidu.Slicno je i sa iOS.Pogledajte samo koliko proizvodjaci promene sam android zato nije ni cudo sto aplikacije ne rade podjednako na svim uredjajima.Kolika je provera aplikacija za iOS i win a koliko za android ? Volim android ali po meni je objektivno najlosiji.Izaso 5.0 pre koliko a vec ga krpe.Sa potrosacke strane android brzo postaje zastareo jer google stancuje verzije tako da posle 1-1.5 god vi imate vec zastareo uredjaj.Kad prestanem da se interesujem za modovanje i ceprkanje telefona definitivno prelazim na win ili iOS.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...
A šta je zastarelo? Jeste 4.4 bolji od 4.0 ali sve aplikacije će raditi. Dobro, 90%. Lolipop se krpi ali kitkat radi kao sat. Uporedo koristim droid i wp, ipak je droid ispred. (siguran sam da će se w10 po funkcionalnosti približiti droidu) Samo treba znati kupiti. Nema za 100-150 €? Moto E i Moto G. Doduše prva generacija. Kad malo bolje razmislim, ako MS nastavi agresivno sa cenama, razbiće taj segment (535 za 120€). Samo da izbegnu probleme (touch screen). I nit mi je droid komplikovan nit mi je wp komplikovan. Šta znam, komplet sam pokriven aplikacijama, fali možda nešto poput showbox-a popcorna (mada ne bih na četri inča gledao serije i filmove, to je za fablet). Baš ovih dana koristim duolingo, 5tanslate, neki program sa vežbama za teretanu i milina kako rade.