Koja kamera je bolja?
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 20. Apr 2015. 21:19
- :: alcatel idol
- :: nokia 808
Koja kamera je bolja?
drustvo treba mi jedan savet.imam 808 kao sekundarni tel.primarni mi je idol 6030.pri obnavljanju ugovora uzeo sam idol 2.i jedan i drugi imaju osrednje kamere mada je na idolu 2 slika ostrija ali i mnogo zrnastija bez obzira na iso.cak i sa iso 100 je zrnasta.ima li smisla da prodam oba alcatela da bih uzeo g2 ako vec imam 808.koliko se dobija sa ois-om na g2 i koliko moze da zameni 808 za casual fotografije i video?mozda bih cak i prodao 808 ako g2 moze da ga zameni.znam da 808 sa stativom ne moze ni jedan da zameni ali meni ruke nisu bas mirne pa mi mnoge slike u losijim uslovima sa manje svetla ispadnu mutne.unapred hvala.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Re: Koja kamera je bolja?
Ne bih isao na G2 , poznato je da on nema bas neku kameru, pogotovo ako ne bih da menjas romove, mozda sa onim fixom i romom za G3 ali ovako G2 ne bih uzimao zbog kamere.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Mozda da probas sa S3 Neo... Ja sam nesto kratko koristio Samsung Ativ S (aka S3 sa Windowsom) i nakon LG G2 mini kamera je zaista bila osvezenje. E sad da li ti je bitan OS i do koliko para bi kupovao?
Festina lente.
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 23:13
- :: Htc One m9
- :: Nokia Lumia 920
Ja bi ti preporucio da probas wp i l830 

- kvaka33
- Expert
- Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
- :: Samsung S6 Edge Plus
Kako nema kad sa rutom i fiksevima pravi odlicne fotografije,ima ih po netu brdo
Sada,da li covek hoce ili nece da se zeza sa time je totalno druga stvar
Sada,da li covek hoce ili nece da se zeza sa time je totalno druga stvar
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Lumia 920, 930, 830, 1020, 1520
Ovo su ti najjace kamere kod WP uredjaja, ne ovim redom. Pogledaj oglase i lako ces doneti odluku. Ovo sve pod uslovom da si otvorenog uma, raspolozen da probas WP. U suprotnom, srecno ti bilo
Ovo su ti najjace kamere kod WP uredjaja, ne ovim redom. Pogledaj oglase i lako ces doneti odluku. Ovo sve pod uslovom da si otvorenog uma, raspolozen da probas WP. U suprotnom, srecno ti bilo

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
eventnis, Ako želiš da radiš root i ubacivanje fix onda će kamera na G2 biti Ok. U suprotnom pogledaj gaalxy S4, ima odličnu kameru out of the box.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Slučajni prolaznik
hvala na odgovorima ali nisam zainteresovan za windows phone.jednostavno mi ga oko neće.s3 neo sam testirao i kamera je dobra ali nije spektakularna-tačnije daleko je lošija nego na 808.prvenstveno me zanima g2 zbog OIS-a,trenutno pristupačne cene i mojih "nemirnih" ruku.znači ono što mi je bitno je da li G2 može da zameni 808 u većini situacija za slikanje,tačnije da li OIS daje čistije slike pri lošim svetlosnim uslovima i bez upotrebe blica nego 808 bez upotrebe stativa.
što se rutovanja i custom romova tiče ne bavim se tim (mada sam rutovao moj idol) ali uvek ima nekoga ko to zna i za neku lovu može da odradi.posebno kad istekne garancija
. pozdrav!
što se rutovanja i custom romova tiče ne bavim se tim (mada sam rutovao moj idol) ali uvek ima nekoga ko to zna i za neku lovu može da odradi.posebno kad istekne garancija

- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Ne zelis da rutujes telefon dok ti bude trajala garancija? Zaboravi onda na G2.
Tek kada G2 rutujes,i ubacis fix za kameru,mozes necemu da se nadas
Tek kada G2 rutujes,i ubacis fix za kameru,mozes necemu da se nadas
-
- Slučajni prolaznik
kutijagreha
dobro.ali ako bih ga rutovao ima li smisla menjati 808 za G2.ja uglavnom nosim alcatel zbog posla a 808 kad znam da
trebam da slikam nesto.oba retko kad.zato se pitam da li bi mi taj g2 rutovan bio all in one rešenje.imam i pentax DSLR koji
retko nosim i koristim zbog gabarita tako da ako mi baš zatreba nešto bolje imam šta.hvala na odgovoru.
dobro.ali ako bih ga rutovao ima li smisla menjati 808 za G2.ja uglavnom nosim alcatel zbog posla a 808 kad znam da
trebam da slikam nesto.oba retko kad.zato se pitam da li bi mi taj g2 rutovan bio all in one rešenje.imam i pentax DSLR koji
retko nosim i koristim zbog gabarita tako da ako mi baš zatreba nešto bolje imam šta.hvala na odgovoru.
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Druže, 808 ima kameru koja nema konkurencije. I biće tako još neko vreme.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
PV808 je najbolji cameraphone na trzistu i nijedan telefon ne moze u potpunosti da mu parira u segmentu kamere. LG G2 sa fixom ima dosta dobru kameru, ali svakako osetno losiju u odnosu na PV 808.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Ako sam ga dobro razumeo, on zeli da nadje telefon koji ce da zameni 808? [emoji52]
Hmm tesko..
Hmm tesko..
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
Kernek: Stock 3.4.0
Самсунг к зоом 

- El Laki
- Prijatelj foruma
K zoom sa kamerom ne može da priđe novim modelima poput Note 4, S6. Verovatno i G4. Čak u nekim uslovima ga G3 i S5 šiju. Kada se na to doda očajna baterija koja neće izdržati 2h slikanja...
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Sta kazes na ovaj Panasonic http://www.gsmarena.com/panasonic_lumix ... 1-6675.php
Salim se za Panasonic, skup je
ali ovaj Asus bi trebalo da je dobar ima 3x opticki zoom : http://www.gsmarena.com/asus_zenfone_zo ... 0-6918.php
Salim se za Panasonic, skup je
ali ovaj Asus bi trebalo da je dobar ima 3x opticki zoom : http://www.gsmarena.com/asus_zenfone_zo ... 0-6918.php
- El Laki
- Prijatelj foruma
Nijedan kao 808. Ni približno. Pametnom dovoljno.
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Krajem iduće godine (kad istekne zabrana) Nokia će izbaciti svoj (vrlo verovatno) High-End Android Smartphon , e to će biti pravo ludilo ako stave i kameru kao na 808 (verovatno i bolju) ... čekam taj dan
. Na netu se uveliko šuška o tome a i o drugoj stvari , da Nokijini inženjeri pomažu/učestvuju u stvaranju novih Android modela u nekoliko Kineskih kompanija .
OFF Topic - ali čisto da zagolica ...

OFF Topic - ali čisto da zagolica ...
16 godina na forumu MOBILNISVET
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Panasonic je 100% bolji od 808, ima 1 inchni senzor, kao pravi dslr aparati, dok asus moze biti isto bolji jer ima pravi opticki zum. Nokia ima jedino 41mpx
zoreli, pitanje da li ce moci da izvedu PV kameru na novim telefonima ako su inzenjeri za kameru otisli u MS, a verujem da jesu.
Ono sto bi meni bas godilo srcu, kad bi umesto Androida izvadili MeeGo i uparili sa PV kamerom...
Mada, pitanje ko je uopste ostao od ljudskih resursa tamo, s obzriom da je ekipa iz MeeGa sad u Jolli.
Ono sto bi meni bas godilo srcu, kad bi umesto Androida izvadili MeeGo i uparili sa PV kamerom...

Mada, pitanje ko je uopste ostao od ljudskih resursa tamo, s obzriom da je ekipa iz MeeGa sad u Jolli.
Nokia Lumia 1520