Microsoft Lumia 535 VS Gigabyte Gsmart Akta A4

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?

Koji je bolji telefon?

Microsoft Lumia 535
5
83%
Gigabyte Gsmart Akta A4
1
17%

Ukupno glasova: 6

MadScientist
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 28. Maj 2010. 14:17
:: Alcatel OT 995
:: Nextbook Premium7 SE
Kontakt:

Microsoft Lumia 535 VS Gigabyte Gsmart Akta A4

Post od MadScientist »

Posle dugog mucenja sa Alcatel OT 995 doslo je vreme za kupovinu novog telefona i posle mesec dana trazenja, poredjenja, testiranja telefona dosao sam do dva modela Microsoft Lumia 535 i Gigabyte Gsmart Akta A4. Android korisnik sam oko 4-5 godina i nisam toliko vezan za njega, dok Windows nisam koristio jos od v6.1 (HTC Diamond) i to sam ga koristio uz Android 2.1 dual bot.

Slika

Telefoni su slicnog cenovnog ranga (16-17000rsd), ne planiram ih uzimati na pretplatu. Nisam "zahtevan" korisnik i telefon koristim uglavnom za net, video reprodukciju, mp3, kao dash kameru i ono glavno GPS posto cesto putujem. Kod ova dva modela me je jedino razocarao kvalitet videa, Snapdragon 200 podrzava HD video, MediaTek 6592 podrzava FullHD, a kvalitet videa je gori nego na sadanjem telefonu.

Video sample:

Lumia 535

Kod: Obeleži sve

https://www.youtube.com/watch?v=s9cPi6FOdMI
Akta A4

Kod: Obeleži sve

https://www.youtube.com/watch?v=eCICa-sT-eM
Kod Lumie me privlaci gorilla glas 3, windows 8.1, a kod Akte A4 MediaTek proceosr, fizicki tasteri. Koje je vase misljenje? Da li mozda postoji neki bolji nov telefon za oko 17.000rsd? Ako bi ste preporucili neki treci model vazno je samo da ima min. 1Gb rama, da je dualcore (quadcore ako je MediaTek u pitanju), velicina ekrana od 4.3" do 5".

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Re: Microsoft Lumia 535 VS Gigabyte Gsmart Akta A4

Post od znemanja »

Vidi da nadjes S3 Neo koji je daleko bolji od navedenih modela.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Ledjo
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 05. Feb 2014. 15:03
:: G2

Post od Ledjo »

Nadji 535 koji nema touch problem i uzimaj

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Za 150€ Lumia 640 preko KP .
Zanemarljiva doplata na startnih 17000.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

To za fizičke tastere te skroz razumem i podržavam. Ako sam dobro shvatio, poslednje od MS-a si koristio WM OS, a današnji WP (posebno 8.1) dobrano se razlikuje od toga. Lično, mnogo volim izgled i način funkcionisanja WP-a, ali, da su nastavili sa razvojem WM-a (u pravom smeru), mislim da bi danas to bio globalno najzastupljeniji OS.
Tako da ti predlažem da dobro pogledaš 535 zbog OS-a, jer ti se možda ne svidi, kao i mnogima koje znam. Takođe, ekran na 535 se meni lično ne sviđa previše, deluje mi isprano i zrnasto, ali, to je ipak moj subjektivni utisak nastao kao posledica 2 FHD telefona koja trenutno imam. Mnogima je vrlo dobar, i ovde na forumu su generalno zadovoljni njime. To sa problemom vezanim za multitač tebe možda ne bi trebalo mnogo da brine, ako na njemu nećeš igrati neke igrice kod kojih bi to dolazilo često do izražaja.
Što se tiče GSmarta, nekoliko ljudi iz mog okruženja su imali njihove modele, i svi redom su imali problema s njima, nosili ih na popravke, itd. Ne kažem da bi to bio slučaj i sa ovim modelom, ali, razočaran sam u njih, i za sada ih preskačem, dok se ne osvedočim da su se sigurno popravili.
Sa Neom nisam imao nikakog dodira, ali ga mnogo više ljudi hvali nego što ga kudi, pa pretpostavljam da bi mogao da se raspitaš detaljnije i o njemu.

Shadows
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 17. Maj 2015. 10:00
:: Nebitno

Post od Shadows »

Ako nadjes S3 Neo,a ima za 180e,ubedljivo najbolja kupovina sto se mene tice.Mislim da bi trebalo da zaobidjes Gigabyte ,Prestigio.Nemam poverenja u njih,sto ne znaci da i ti nemas.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Od ova dva definitivno L535. Medjutim pridruzicu se postu pre mene, ako si u mogucnosti da malo doplatis za L640 jer je to odlican uredjaj a vidim i da je doziveo veliku popularnost medju korisnicima.
Festina lente.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lumia definitivno, sad koja, to je vec pitanje za budzet. Uglavnom prati oglase pa ako nesto uleti, uzimaj. 535 mozes vec za cca 14000 da uzmes, mozda cak i manje, 640 je naravno bolji izbor ali i skuplji, oko 18000.
Ako ipak mozes da se otvoris, vidi i 640xl, ali je ona daleko skuplja.

Android zna se, ne preporucujem ni neprijateljima.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

MadScientist
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 28. Maj 2010. 14:17
:: Alcatel OT 995
:: Nextbook Premium7 SE
Kontakt:

Post od MadScientist »

Mislio sam da je problem na Lumiji 535 resen, koliko vidim nisu se zalili u zadnje vreme :) Ni ja nisam prezadovoljan prikazom boja na Lumiji 535, bar ne dok sam usporedjivao telefon sa ostalima u Telenoru, ali mislim da mi to ne bi predstavljalo toliki problem. Probao sam Win 8.1 u par navrata i nemam losih komentara, sigurno bi mi se svideo, brz i fluidan sistem, ali manji izbor aplikacija.

Sto se tice Gigabyta, koristio sam mnoge racunarske komponente i uvek sam bio prezadovoljan sa istim, ali nisam se sretao sa njihom GSmart serijom. Po AnTuTu testu razlika izmedju Akta A4 i S3 Neo nije velika, jeste S3 Neo bolji, ali da li se isplati to dodatnih 5-6000rsd? Obicu sutra prodavnice da pogledam Lumiu 640 i S3 Neo posto zaista ga do sad nisam ni video.

Posto zivim blizu granice sa Hrvatskom i Madjarskom pogledacu cene i kod njih, sa povratim PDV-a bi S3 Neo trebao biti slicne cene. Telefon bih trebao kupiti tek za dve nedelje tako da imam vremena za odabir "savrsenog" telefona.
WG3 Quad Band Dual SIM Card TV Mobile Phone With JAVA and WI-FI Black

Odgovori