Naslednik S4 Zoom-a ili nešto drugo?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Re: Naslednik S4 Zoom-a ili nešto drugo?

Post od 1808 »

El Laki napisao:.....Da sigurno si pre cm1 čuo za njih. Mani me se.
Onaj koga krasi okorelo neznanje, odbija sve o čemu ništa ne zna i čak odbija da sazna.

Slika

open-mind
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 19:32
:: Samsung Galaxy S4

Post od open-mind »

El Laki napisao:Kamere na današnjim flagship modelima su u potpunosti zamenile digitalne fotoaparate do 200e
Ovo moram da kvotam, cisto da glupost ostane zabilježena, posto vidim da edit opasno radi.

Ajde kad si tako upućen u stanje na tržištu, objasni nam kome onda jos uvijek Canon, nikon, sony i masa drugih proizvođača, prave te silne digitalce do 200e? Brzo na dpreview pa pogledaj listu novih modela. Nemoj reci da bi im stajali u skladistima?

Posto se i jednim dijelom profesionalno bavim fotografijom, i cesto sam u grupama koje idu u planinarenje s ciljem fotografisanja, nekako kao profesionalna deformacija mi dodje da gledam sa cime ljudi odn turisti slikaju. I bas juče u Puli sam vidio najveci broj upravo tih malih digitalaca, 90% u rukama penzionera, sto i jesu najveci konzumenti tih gradskih turistickih izleta. Tu je naravno i veliki broj dslr-a, samo sam jednu budaletinu vidio, japanac cini mi se, izvadio tablet od 10 inča i slika sa njim...

A sa telefonima da slikaju samo vidjam tinejdžere i tinejdžerke kako prave duck face, plaze jezike, dizu nekakva dva prsta, i prave vece kretene od sebe nego sto jesu...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Sam si sebi odgovorio. Penzioneri koriste jeftine digitalce.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Nijedan flagship smartphone ne moze da zameni jedan Canon ili Sony od 200e. Samo se zavaravamo.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ne ulazim u kvalitet slika, više u funkciju. Kada pogledam šta su ljudi ranije nosili na odmore i izlete, šta danas. Ko voli i razume se u fotografiju neće slikati ni digitalcem od 200e ni telefonom, već ima svoj profi aparat. Ali iz onoga što ja viđam gde god da se okrenem, od ekskurzija, godišnjih odmora, slikanja dece u parku, na žurkama, 90% telefoni. Za sve generacije. Možda je tako ovde gde se ja krećem ali ja sam to zapazio. U kvalitet slika kažem, ne mogu da zalazim jer nisam poredio bilo šta detaljnije.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

^ to jeste
Ako zelis da se bavis fotografijom,platices 1000e i uzivaces. Flagship dobro dodje cisto da se zabelezi neki trenutak.
Mada,moj predlog ide za Lenovo vibe shoot,daleko jeftiniji od CM1,kamera takodje perverzna :-)

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Ne moze da se globalizuje da svako slika smartphonom,neke bitnije slike itd.
Evo ovde u de,svako ko imalo zeli da se zeza slikanjem ili ako ide negde,nosi sa sobom daal dlsr ili neki mali digitalac.
Telefon obican ,kao sto su i svi danasnji telefoni,sluze samo da se momenat zabelezi,da li iz zezanja ili glupiiranje ,ima nas svakakvih,uopstalo kolega open-mind, objasnio.
Huawei

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Da, zabeleži trenutak, sećanje i čuvaj negde. Za to smatram da i digitalni do 200e bivaju korišćeni. Za mene ozbiljniji fotograf nije niko ko slika na auto podešavanjima još da pri tome ne zna čemu koje služi. Onda definitivno neće biti velike razlike između novog flagshipa i digitalca. Tada je suludo bacati novac na aparat koji daje sigurno veće mogućnosti . Oba će odraditi posao plus ćeš ovako uštedeti novac (pod pretpostvkom da telefon svi imamo) i ne moraš da vučeš dva aparata sa sobom.

Edit: Je*iga Bato, tako je možda u de, japanu, sad. Ali tu ne znam ko kupuje low budget digitalce od 200e. I sam kažeš to su dslr i skuplji aparati. U Srbiji sa platom od 300e, teško da veći broj ljudi može da obezbedi sebi tako nešto za beleženje trenutaka i amatersko slikanje.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

El Laki, evo ja ne znam da slikam,ne znam ta podesavnja jos uvek,i sta sad to znaci da sam budala sto sam kupio fotoaparat od 360?
Ima ljudi koji uzivaju i da imaju stvar vise ,jer vole takve stvari da imaju u posedu,ja moram jos da ucim oko toga.
E sad ako bi se vodili tim misljenjem,sto se tice kamere,pa dosta njih ne zna ni na telefonu da podese kameru za uslove,znaci da njima i ne treba taj telefon,bolje neka nose dumb phone,kolega laki,nisi bas u pravu,kao da namerno svima ovde kontriras iz nekog razloga.
Huawei

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

El Laki napisao:Kamere na današnjim flagship modelima su u potpunosti zamenile digitalne fotoaparate do 200e koji se kod nas najviše kupuju.
El Laki napisao:Penzioneri koriste jeftine digitalce.
Netačna oba posta, ja koristim digitalac do 200e, Canon S100, bolje slike daje od svih mobilnih zajedno.
Nisam penzioner.

open-mind
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 19:32
:: Samsung Galaxy S4

Post od open-mind »

Ma decko se gubi, sam sebe demantuje iz posta uz post.
Sto se tice paralele digitalaca i dslr, ja ozbiljno razmišljam o kupnji jednog jer me dslr opasno nervira na putovanjima. Kao prvo tezina, onda u mnogo situacija, da bi napravio sliku kakvu ja zelim, treba mi stativ, filteri, reflektori itd itd. Onda zbog tog nerviranja sto nemam sve kod sebe, cesto ga ostavim u sobi ili autu, a znamo svi da najbolji aparat je onaj kojeg imas uz sebe tj s kojim mozes napraviti sliku...
Tako da cu vrlo vjerovatno uzeti canon G1 X mark II, digitalac sa cmos senzorom od 1,5 inča sta dalje reći...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Bato ako ćeš na aparatu da učiš i vežbaš, naravno da nisi bacio novac. To je prva stvar. Druga stvar 360e i nije mnogo za dslr (ako se dobro sećam da si to kupio). Pogotovo ne tebi u de. Već ovde je drugačije stanje. Kod nas je glupost kupiti akustičnu gitaru za 15000 i ne svirati je, kamoli skupu tehniku. To je moje mišljenje. Ako nešto kupiš onda ga koristi za šta služi. Zna se šta je amaterski digitalac a šta profi i koliko koji košta. Kupiti dslr za 500e+ koliko idu neki osnovni i slikati na auto bez da se interesuješ da napreduješ je glupo. To je moje mišljenje.
cvoruga napisao: Netačna oba posta, ja koristim digitalac do 200e, Canon S100, bolje slike daje od svih mobilnih zajedno.
Nisam penzioner.
Rekao sam da je to u 90% slučajeva koje ja viđam. Svuda postoje izuzeci. Za kvalitet ne sumnjam da je tako.
Poslednja izmena od El Laki u Sre, 10. Jun 2015. 14:48, izmenjeno 1 put ukupno.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Postoje leika fotoaparati, koji nemaju zum, vec tako je kako je. Ti aparati najvise podsecaju na one nekadasnje film aparate koji su imali statican objektiv. S kojima su fotografisane mnoge poznate fotografije. Ali ti leika fotoaparati kostaju preko 1000evra, to nisu dslr aparati.
Ovaj Panasonic ima leika lens ( staklo, objektiv), i samo pored toga ako nista drugo zasluzuje nesto vecu cenu. Pored toga ima jos uvek dobar hardwer na kojem se istog trenutka mogu editovati fotografije bez da se prebacuju na PC. To je eto druga znacajna stvar. i pored jos je i telefon. Po meni ovaj telefon opravdava tu cenu od 700evra, bez obzira da li je neko amater ili PRO fotgraf. Ako hoces da ucis fotografiju, ne mora da imas DSLR, jer sve osnovne stvari moze da se nauci na bilo kojem digitalcu koji ima M mode, ima takvih i za 200evra. U Francuskoj tj kad idem u Grcku i skoro svi penzioneri imaju dslr, ili pro zumer fotoaparat sa jako velikim zumovima. Pa tek onda idu ovi sa manjim kompaktnim aparatima. Ovaj Panasonic moze da pravi cak i bolje fotografije od dslr bas zbog toga jer ima statican objektiv ( fotografi kupuju te fixne objektive bas zbog toga da bi imali jos bolje fotografije, a to je i neki smek), Cak verujem da pravi bolje fotografije od pro zumer aparata, tek ti aparati ne opravdavaju cenu. Kao sto na ovom Panasonic pise LUMIX sto znaci da je to ustvari fotoaparat sa pametnim telefonom u sebi, a ne pametni telefon sa fotoaparatom

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

cvoruga napisao:Nisam penzioner.
Bices jednog dana, tako da cuvaj taj digitalac :D

Elem, sad svi povucite rucnu i pogledajte naslov teme. Dakle, pitanje je sa kojim telefonom do te neke cifre bi covek mogao da zameni S4 Zoom?

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

To je vrlo delikatno pitanje :), nije naveo koja cifra je upitanju, vec samo da li da uzme k-zum, ili da ceka naslednika, a ako bude cekao naslednika, taj naslednik ce verovatno biti isto oko 700-800evra kad se pojavi

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Covek ima 400e na raspolaganju, moglo bi 20-30e na gore. Ali za ono sto on gleda nema izbora sem K Zoom, koji je ispod 300e. Samo se razmislja da li da ceka hoce li biti naslednika (za cije sam vas glasine primarno pitao. :) ), pa onda da ceka da njemu padne cena i on skupi jos para, da ne dodje u situaciju da uzme K Zoom, a onda za mesec dana Samsung najavi nesto novo. A ako nece biti naslednika onda ce svakako uzeti K Zoom bez razmisljanja i duzeg cekanja jer novca za njega ima vec sada...
Nokia Lumia 1520

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Mislim da gotovo sigurno neće biti naslednika. Već je sredina juna a nema čak ni glasina. K zoom je najavljen valjda početkom proleća ako se dobro sećam. Do sad je trebao i eventualni naslednik. Priča se samo o Note 5 i S6+. Sa druge strane mislim da se ovaj nije ni proslavio nešto preterano pa da treba razmišljati o nasledniku.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Adams napisao:.....Samo se razmislja da li da ceka hoce li biti naslednika...
Ako je suditi po onome što je Samsung radio u poslednje dve godine i onoga što trenutno radi, onda će biti. Nekoliko meseci posle predstavljanja vodećeg modela iz S linije predstavlju njegove razne derivate. Tako su i sada počeli, već su najavili S6 Active, S6 Plus, a verzija Zoom se uglavnom pojavljivala u neko slično vreme kada i verzija Mini (verovatno u sledećih mesec-dva)

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Posto se ovde malo vodila prica i o 1'' senzorima, i Apple konja za trku ima:

http://www.dpreview.com/articles/611716 ... th-dxo-one

S tim sto mislim da je za 600 dolara mnogo bolja varijanta QX1 jer ovo nije nista prenosivije od njega a QX1 daje mogucnost da se menjaju objektivi, plus to ima opticki zum i xenonski blic.
Nokia Lumia 1520

Odgovori