Preporuka za fablet do 300eura

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
milos.fon
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 24. Mar 2015. 14:19

Preporuka za fablet do 300eura

Post od milos.fon »

Pozdrav,

Sakupio sam posle dugo vremena neku lovu, i kupio bih uredjaj sa 5.5+ inca ekranom, 2gb+ memorijom i izdrzljivom baterijom. Android bi trebalo da je OS i nov uredjaj. Da li i dalje g pro 2 ostaje kao najbolja opcija ili se pojavilo nesto bolje/slicno?

Hvala

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Re: Preporuka za fablet do 300eura

Post od kvaka33 »

Do 300 evra nemas nista bolje od g pro 2 a da je novo
Mozda mozes da ides na Huawei Mate 7 ali racunaj da moras dodati jos kesa,ne mnogo ali ipak dodati
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Nema u toj kategoriji ništa bolje sve do 350e (Mate 7).

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Sto se tice baterije, ako ti je jako bitna, onda skupi još 50e i uzimaj huawei mate7, a ukoliko ti se žuri onda LG G pro2 :)
Huawei

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Nije samo baterija na strani Mate 7. Izrada i generalno performanse se može reći da su bolje. Premium garancija koja ide uz njega takođe. Ali zato je u cena nešto veća a uz to nema ga već neko vreme na tržištu.

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Mada mislim da nemas nov pro 2 za 300 evra
Mozda mozes da napravis kompromis pa da uzmes Sony Z Ultra ,imas novih za 250-270 evra

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Sta je ovo, svi nesto u zadnje vreme jure phablete :)
Huawei

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Hehe pa kad ljudi ne bi da ocorave,sta ces sa onim 5 inca i slicno,za telefoniranje i to je to
Ovako od viska ne boli glava [emoji4]

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Lg G Pro 2 je najbolje rešenje za pomenuti novac, mada moraćeš da dodaš još neki evro za nov uređaj. Ako ti nije hitno, moj savet je da sačekaš neko vreme, skupiš još 50-60 evra i pazariš Huawei Mate 7, to je uređaj sa kojim ćeš na duže staze biti miran.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

310e je G Pro 2. Mada kao što reče @znemanja ako ti se ne žuri čekaj Mate 7. Taman da skupiš i novac.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Imas i Huawei Mediapad x1 7" za 300e :) nov naravno :)
Huawei

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Da ali nije vodo otporan [emoji23]
Zamalo ne povratih od smejanja
Au bato ne radi mi to

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

bata bogdan napisao:Imas i Huawei Mediapad x1 7" za 300e :) nov naravno :)
Ukoliko mu ne smetaju dimenzije, zašto da ne. Ne znam da li kod nas i po kojoj ceni ima da se kupi, ali verujem da nije velika razlika u odnosu na Nemačku.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

7" je bas previse za telefon. To su tableti ipak. Sve preko 6" je nemoguce nositi u dzepu ili manjoj torbici. Za prcanje isto jako neudobno. Pro2 he super tel do 300€. Mozda neki Mate7 naleti za 320€. Nije puno dodati jos 20-ak €

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Da li si koristio phablet od 7"? Pa znaš da je nezgodno nositi u džepu ili nositi u nekoj torbici?
Veliko jeste, ali nije to svima veliko i nezgodno za nositi, x1 za svoje dimenzije je odličan, i to je stvar ukusa, kako kome odgovara.
Tako da ako tebi to ne odgovara ne znači da nikom više ne odgovara, ili ako meni to nije problem nositi opet ne znači da će svakom da odgovara.
Huawei

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Fablet ne ali tablet od 7" koristio i 90% vremena kuci. Nisam ga nesto nosao i vuko kad imam telefon. Brate ti mozes da vuces i televizor sa sobom tvoja stvar. Naravno da iznosim iskljuvo svoje misljenje. Ja volim velike tel i imam pfablet od 6" i sve preko toga je za mene previse da ga koristim kao telefon.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Pa ne generalizuj odmah stvari kako tebi odgovara pa da tako svima odgovara, ok tebi se ne odgovara, meni odgovara, i ima svako pravo na svoj izbor. Eto možda njemu neće da smeta 7" a možda i hoće.
Vidis X1 7.0, je za mene telefon, a za tebe tablet, svoje mišljenje iznositi je ok a ne nekog ubedjivati sta treba da uzme. Dečko neka sam odluči, a naše je da damo predloge
Huawei

milos.fon
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 24. Mar 2015. 14:19

Post od milos.fon »

Koja je konkretno prednost mate 7 u odnosu na g pro 2 ?

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Bolja izrada i dizajn, i baterija koja je monstrum na Huawei mate7, to je ono što ja znam. A najbolje da ti na to pitanje odgovori kolega El Laki, koji je koristio LG g pro2, a imao je prilike i da se poigra sa mate7.
Ja na žalost, ovde u de još nigde nisam video LG g pro2, ali to je ono što ja zna, gde je mate7 bolji u poređenju sa g pro2.
Huawei

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

milos.fon napisao:Koja je konkretno prednost mate 7 u odnosu na g pro 2 ?
U suštini vredi Mate 7 tih 50ak evra razlike u ceni. Na strani Mate 7ice su pre svega izrada i baterija.

Baterija koja traje i dva dana uz jako korišćenje i metalno, izuzetno kompaktno kućište su velike prednosti tog telefona. Dovoljno je reći da Mate 7 ima 0.1" veći displej a nešto manje kućište. To su milimetarske razlike ali opet jasno vidiš o čemu ti pričam. Mate 7 iako samo 10g teži, zbog mateijala izrade ostavlja bolji utisak i lepše leži u ruci. Iako je nešto klizaviji.

G Pro 2 nema nikakvih problema sa performansama jer ima jak S800 podržan sa 3gb ram. Na lag gotovo sigurno da nećeš naići. Sa druge strane možda ti Mate 7 na papiru sa ne baš popularnim mali gpu-om i svojim in house cpu, uz 1 gb rama manje deluje nesigurno ali sve vreme sam imao utisak da radi besprekorno. Da ne preteram ako kažem bolje, ali neka bude da su performanse u rangu. Mala prednost za G Pro 2 je što je dobio 5.0.1 dok je Mate 7 još uvek na KK. No, šta ti znači verzija os-a ako sve radi oko treba.

Što se tiče kamere, G Pro 2 zaista ima jako dobru zadnju kameru baš kao i Mate 7. Rekao bih neočekivano dobre. Prednost kod G Pro 2 je OIS i veća rezolucija snimanja kod prednje kamere. Rekao bih sitnice bi odlučile u direktnom poredenju.

I još jedna stvar.Ukoliko bi Mate 7 uzeo iz mts, velika prednost je premium garancija koja ti omogućava zamenu bilo kakvog fizičkog oštećenja za džabe. To kažem važi samo ako ga kupiš provereno uz tu granciju.

Sve se svodi na jako male razlike. I jako je bitno da kažem da gde god jedan ima prednost, nemoj zaključivati da je drugi po tom pitanju slab. Nikako. Jednostavno Mate 7 ima možda najbolju bateriju od svih telefona do 6". Ali i G Pro 2 ima jako dobru bateriju samo se ne može porediti sa ovom. Takođe izrada, G Pro 2 je dosta jak i otporan na grebanje. Zadnji poklopac odlične obrade sprečava klizanje jer se ipak radi o velikom plastičnom uređaju.

Sve u svemu mislim da vredi Mate 7 te razlike samo zbog izrade, (meni lično i nešto lepšeg dizajna), baterije i premium garancije. Još jednom podvlačim da su razlike minimalne!

Odgovori