6630, 3230 ili MPX220....

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 05. Sep 2004. 09:27

6630, 3230 ili MPX220....

Post od Zmaj »

Sveo sam izbor na ova tri telefona koja bih potencijalno kupio.Znaci izbor je pao na dve Nokie i Motorolu.
Sto se tice karakteristika, mana i prednosti pomenutih telefona toga je bar ovde bilo i vise nego dovoljno. Ali opet mi to nije pomoglo da donesem odluku. Jer svaki od ova tri telefona za mene ima neku prednost na osnovu koje bih ga pazario a opet nema ono sto ima ovaj drugi i tako u krug. Ali posto bi mi kupovina nekog od ova tri telefona bila samo prelazno resenje resio sam sam da uzmem onaj koji cu kasnije najlakse da prodam i izgubim najmanje ulozene love, dok ne padnu cene ovih novodolazecih Symbian telefona!

Sto mi odmah namece zakljucak da je najlogicnije da uzmem neku od Nokia jer koliko mi se cini Nokia mnogo bolje drzi cenu i lakse se prodaje kao polovnjak, ako se ne varam?!

Ali opet Motorola MPX220 je unikatna i dobro drzi cenu i cak je skuplja kao polovnjak nego li nova(sto je apsurdno :o ) i skoro da je nema po oglasima da se prodaje kao polovnjak,sto mi je isto jako cudno obzirom na popularnost!?
Ali me plasi da je to samo trenutno i da ce joj cena jako brzo abnormalno pasti...

Opet 6630 je best buy telefon i ima ga najvise po oglasima kako polovnjaka kako novog i go tovo sam siguran da bih ga kasnije najlakse prodao..ali opet ono ali, njega bih uzeo kao poslednji izbor, jer su mi favoriti 3230 i MPX220...

Koje je vase misljenje po ovom pitanju iako sam sam donekle sebi odgovorio?
Sta da pazarim,znaci uzeo bih polovnjaka starog par meseci,eventualno nov telefon ako bas be nadjem neki dobar polovnjak, a da kasnije kroz 6-12 meseci mogu najlakse da ga prodam?
Born to be wild!!!

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

3230 nemoj. Nije uopste dobro prodavan, a i to je telefon zamisljen kao ekonomicni Symbian model. Znaci da bude jeftin! A jeftine stvari uglavnom i ne valjaju. 6630 je kvalitetnije uradjen od nejga,tako da bi ,po meni, izbor trebalo da se suzi na MPx220 i 6630.

Ja imam 6630, a MPx220 ima cimerka moje devojke,tako da sam dobro upoznat sa oba telefona! Hoces iskren savet? - kupi 6630! Iako mnogi (cak sam i ja to rekao jednom) kazu da nije velika razlika u ekranima, i kao nije frka sto je na motoroli malo manji.... MANJI je i veoma se vidi!! Pored toga, zvuk mu je OCAJAN! Znaci neverovatno kako ruzno zvoni.
Telefon kao telefon je daleko od loseg!! Ali ako vec biras medju njima nemoj ga... A i taj windows, nekako je komplikovan u odnosu na Symbian. Dobro,to je sad subjektivno, posto sam na symbianu,ali eto.

:D :D
...shit happens... keep d smile!

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

http://www.mobilnisvet.com/compare.php? ... =570&c=341
pa ovako , ja bih odma u pocetku otpisao 3230 , jer je 6630 bolji telefon od 3230.
e sada sto se tice 6630 i mpx220 , tu ce kao i obicno vlasnici mpx220 govoriti da je mpx220 bolji , dok ce vlasnici 6630 govoriti da je 6630 bolji .
aki ja cu da uradim suprotno , ja ti preporucujem mpx220 (prvi put da nekom ko se dvoumi izmedju oba 2 telefona preporucujem mpx220) , iz jednostavnog razloga - cijena.
telefoni su sto se tice mogucnosti i funkcija slicni , znaci i jedan i drugi imaju svoje prednosti.
aki ja ti bas zbog toga preporucujem motorolu , znaci slican je nokii 6630 sto se tice mogucnosti , a jos je i za 50e jeftiniji i ja ti zbog toga preporucujem mpx220. a ta tih 50e mozes kupiti mem. karticu i mozda neke slusalice.

mpx220 + 1gb mem. kartica = 200e
http://www.itsvet.com/karakteristike-Ca ... riteria-14
6630 + 1gb mem. kartica = 250e
http://www.itsvet.com/karakteristike-Ca ... riteria-16

8) :wink: :D

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

DEL BOY napisao:aki ja ti bas zbog toga preporucujem motorolu , znaci slican je nokii 6630 sto se tice mogucnosti , a jos je i za 50e jeftiniji i ja ti zbog toga preporucujem mpx220. a ta tih 50e mozes kupiti mem. karticu i mozda neke slusalice.
Podržavam zdravo razmišljanje u potpunosti. Velika kartica mnogo znači za smartphone, a razlika u cijeni nije mala.

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

i ja pozdravljam mpx220 + mnogo memorije za tu cenu iako nisam vlasnik ni jednog ni drugog a i 6630 i mpx220 ces lako prodati ja se nadam uz minimalan gubitak i jos ako ga dobro cuvas :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Ae ovako, sta je bolje mpx220 + 1gb mem. kartica (200evra) ili 6630 sa 64mb karticom za iste pare :wink: . Uglavnom telefoni su jako slicni (bolji je malo 6630) bitna razlika je samo u OS-u. Gledaj na ovo kao na Symbian vs Windows Mobile. Ako nisi upoznat ni sa jednim od njih, onda ti je svejedno (bolje da uzmesh mpx220 zbog cene).... itd itd....

Conclusion: Uzmi mpx220 jer je jeftiniji a 3230 odma izbaci sa liste, to nikako nemoj da uzmesh.

poz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ne znam sta da ti kazem sto se tice 6630 vs mpx220, posto imam 6630, jako sam zadovoljan njime, a mpx220 nisam nikada koristio..... oni koji ga imaju kazu da je takodje odlican .... DEL BOY je u pravu sto se tice racunice, medjutim Windows Mobile se ne koristi toliko kod nas pa ti se moze desiti da kod nekoga ko ima Symbian vidis neki program ili igru koji ti se dopadnu, a ne mozes da ih koristis i onda moras da juris po netu neku alternativu za WM....... medjutim mogu da ti kazem da 3230 zaboravis.... za pocetak, a mozda i najbitnije, taj model nema stereo izlaz.... o drugim stvarima da i ne govorim...

pozdrav...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

@b_udder: a mozda nadje neki prog koji koji ima samo na WM a za symbian nema pa je onda glavni baya :D
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

b_udder, je dijelom upravu kada kaze ono za programe , moze se desiti da mu se svidi program na symbianu , pa da trazi onda za Windows , ali sada se mogu naci skoro isti programi i za Windows , kao i za Symbian , mozda se mogu naci cak i bolji programi za windows 8) :wink: :D

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

DEL BOY, ne mogu da verujem sta cujem od tebe! izdao si Symbian! ;) :D :lol: .... salim se, naravno :D .... u pravu ste i ti i Dario... mada, sto duze koristis smartphone, shvatis da ti i ne treba toliko programa ..... zanimljivo je isprobati, ali na kraju se sve svede na nekoliko osnovnih ..... za Symbian ima vise igara, ali postoji Symbian emulator za WM ...... jos jedna ODLICNA stvar kod Windows-a je i to sto se moze upgrade-ovati pa na mpx220 moze da se stavi WM5 ..... takodje, Windows pruza vise mogucnosti za prilagodjavanje kao i za overclock-ovanje ......... i jos samo da se Zmaj, oglasi i kaze sta je odlucio .... ukoliko uopste i dolazi na forum :D

pozdrav...

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

ma da fakticki symbian i windows su jedno te isto , sve sto moze jedan moze i ovaj drugi , samo je mala razlika u tim programima , igrama i sl. , ali mogu se naci programi i za jedan a i za drugi (hvala bogu pa ih ima mnogo) , a jos i to mozes upgradeovati windows , onda overclockovati procesor (ali i kada ga overclockujes procesor na 6630 je jaci) i ima jos nekoliko sitnica koje su razlike izmedju Symbiana i WM , ali da ih sad ne nabrajam.
tako da je svejedno sta ce da uzme mada mu ja preporucujem mpx220 , jer 50e nije mala razlika u cijeni 8) :wink: :D

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

ohhh vishe sa tim emulatorom...Dokle cete vishe??? Samo ga spominjete a nema ga... :dry:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

X, Dexter, ja nemam WM, tako da samo kazem sta sam procitao na ovom forumu .... taj emulator su pominjali korisnici WM-a, a ja nisam imao razloga da sumnjam u to.... u svakom slucaju, meni ne treba :D ...

pozdrav...

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Taj je emulator za PC i simulira ponasanje Symbian-a na Windows XP-u,sluzi programerima da testiraju programe za Symbian a ne svakom kom se cefne da na Windows Mobile-u ima Symbian,koja bi to glupost bila,kupis WM telefon da bi na njemu koristio Symbian! :uhuh:
Pozdrav 8)

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

pa da postoji taj emulator , onda bi symbian "nestao" , jer sto bi ja dzabe kupovao symbian telefon , kada mogu uzeti telefon sa Windowsom i na njega instalirati Symbian emulator , pa da imam i Symbian i Windows , jednostano nema smisla :uhuh: 8) :wink: :D

Zmaj
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 05. Sep 2004. 09:27

Post od Zmaj »

Eh eto u medjuvremenu dok smo mi vecali skocila je cena MPX220 za 30 eura tako da nije vise razlika 50 eura :dry:

Sve to sto stoji je totalno tacno i vise je nego jasno da je N6630 neuporedivo bolji od N3230 po svakom parametru, osim po jednom koji je meni uzasno bitan a to je FM radio! I to je ono sto me lomi svo ovo vreme. Naime osim sto je Symbian i i ima FM radio 3230 je totalno promasaj telefon...Jednostavno je oskrnavljen po svakom pogledu u odnosu na N6630,osim tog FM-a!
A ja se navadio na FM sa N5510 i jednostavno ne mogu bez njega, a sad da dodatno kupujem MP3 FM player me mrzi, lepse je ovako sve u jednom...A nemam snage da cekam da znacajnije padne cena N70!

Tako da ne mogu nikako da se odlucim :unsure:

A sto se tice Motorole MPX220, kod nje je slicna situacija, nema FM ali je na oko mnogo lepsa, manjih je dimenzija na preklop ali jednostavno je to isuvise nekvalitetnije i nepouzdanije od Nokie!

Jer vidim mnoge slucajeve gde se kvario mikrofon, los softver(firmware) treba pogoditi pravi primerak i jos mnogo toga sto me odvraca od kupovine iste iako je mozda to i najmocniji telefon od ova tri!

Jos jedna stvar posto telefon koji bih pazario ne planiram da zadrzim duze od 6-12 meseci,pitanje je kako cu kasnije uspeti da prodam telefon (citaj Motorolu), jer sam gotovo siguran da bih Nokiu mnogo lakse i za vise love prodao nego Motorolu, zar ne?
Born to be wild!!!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dario »

Zmaj napisao: Jos jedna stvar posto telefon koji bih pazario ne planiram da zadrzim duze od 6-12 meseci,pitanje je kako cu kasnije uspeti da prodam telefon (citaj Motorolu), jer sam gotovo siguran da bih Nokiu mnogo lakse i za vise love prodao nego Motorolu, zar ne?
Da ali ne Nokiu 3230 :D . Mislim, 6630 je mnogo lakse prodati i to je definitivno bolji izbor. Ne vidim sta se toliko lozish na FM radio (tehnologija od pre hrista), kupi lepo karticu od 512mb, nabaci masu mp3-a i to je to, slusash sta ti hocesh i sto je najbolje "NEMA REKLAMA !! :D :D " :wink: :wink:

POz 8)

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Dario ja se i dalje drzim radija,ovde u bg ima nekoliko koji imaju najbolju muziku,i malo reklama :wink: ,a i da mogu da ubacim 600 pesama ja bih pre slusao radio,a i tih 600 bi me smorile,a ovako pustim radio pa ide sta ima na programu :D
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Odgovori