Sony Z2 ili LG G3
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Re: Sony Z2 ili LG G3
Pravi i nocu ok,samo treba da oboris ISO. Ako slikas na automatici,zna da ode i ne zna da se vrati. Jedna od prednosti na G3 je upravo ta automatika oko kamere 

A da li da uzimam lg sa 2gb rama ili onu jacu sa 3gb. Tj da li je taj sa 2gb slabiji od mog z2.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Z2 ima 3gb ram memorije. Mislim da Z2 radi fluidnije i od G3 sa 3gb ram-a. Razlog je taj sto G3 ima qhd ekran. Razliku izmedju 2 i 3gb neces osetiti toliko. Osim ako ne zelis bas da ga przis u teskom multitaskingu.
Verzija od 2gb ima 16gb interne memorije,dok 3gb ima 32gb.
Mada u svakom slucaju mozes ubaciti microsd karticu ako ti zatreba vise od 16gb prostora
Verzija od 2gb ima 16gb interne memorije,dok 3gb ima 32gb.
Mada u svakom slucaju mozes ubaciti microsd karticu ako ti zatreba vise od 16gb prostora

Hvala to mi je trebalo. Z2 nije toliko fluida dok nisam instalirao nova launcher. Pošto vidim da znaš dosta toga, jel istina da g3 ima taman ekran i da se jako loše vidi na dnevnom svetlu. Generalno i moj z2 ako ne stavim na automatsko osvetljenje se uopšte ne vidi.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
lazar88, slusaj ovako. Nije problem taj da G3 ima taman ekran
Automatika kod G3 malo drugacije odradjuje posao. Do 60% (manual) je namesteno da ekran ne 'svetli' toliko. Svetli dovoljno da u svim uslovima bude vidljiv. Pun sjaj ekran dobije preko 60% kada se stavi.
Sto se tice vidljivosti na dnevnom svetlu. Dobro se vidi kada je ekran direkt ka suncu. Nemam problema oko toga. Kada je noc u pitanju (zatvorena neka prostorija),jeste da je osvetljenje malo slabije (auto),ali je itekako vidljivo. Ne patim nocu i na nekim zurkama da mi ekran sljasti i po tome budem upecatljiv
Nocu je diskretno osvetljen,nista preterano i napucano. Mada,i to moze vec sam rekao,odvrne se manual osvetljenje.
Prelazis sa IPS ekrana na IPS,mislim da ces se za manje od jednog dana naviknuti

Sto se tice vidljivosti na dnevnom svetlu. Dobro se vidi kada je ekran direkt ka suncu. Nemam problema oko toga. Kada je noc u pitanju (zatvorena neka prostorija),jeste da je osvetljenje malo slabije (auto),ali je itekako vidljivo. Ne patim nocu i na nekim zurkama da mi ekran sljasti i po tome budem upecatljiv

Prelazis sa IPS ekrana na IPS,mislim da ces se za manje od jednog dana naviknuti

Hvala.. Odluka je pala na 16gb,eventualno ako uleti nesto povoljno za 32gb.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Ne bih menjao Z2, posle negativnog iskustva i pucanja plastike od grejanja, G3 neću preporučiti nikom. I baterija Z2 je naučna fanntastika za G3, tu je G3 dosta slab.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Baraba, pogledaj lajsnu,kao bebina guza
Svakodnevno barem 4 sata je izlozen suncu
Meni LG salje izgleda specijalne primerke

- Baraba
I ja sam to mislio kad sam gledao po netu. LG je podbacio. Debelo bih se razmislio da pogledam G4, teško će me ubediti. Sa G2 su omanuli u osnovnim stvarima, update nije to ispravljeno kao ni kamera. G3 loša baterija, puca plastika. Ne možeš da kažeš da nisam u pravu. Vala, LG neće skoro dobiti mene.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Baterija nije idealna,ali Boze moj,izgura celi dan. Ovde svega ako jos dva clana koriste (prze) telefon kao ti
Kod ostalih clanova baterija ce izdrzati celi dan. Do sada se niko nije zalio u temi da ima taj problem
Sto se tice plastike,niko se takodje nije zalio ovde da mu je pukla

Kod ostalih clanova baterija ce izdrzati celi dan. Do sada se niko nije zalio u temi da ima taj problem

Sto se tice plastike,niko se takodje nije zalio ovde da mu je pukla

- Baraba
Znači nisam upravu? Baterija na G3 sa auto svetlom i 3G može ceo dan da izgura normalne upotrebe? Može, ali limburga meseca, da može ne bi ti bio na 2G. Za plastiku nisam u pravu? Postavio sam slike. Molim lepo.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Ne moze ako se samo 3g koristi. U stvari moze,ako zelis da u telefon tokom dana gledas 3h. Ako zelis da u telefon gledas 5 i vise sati (sto je po meni suludo,osim ako telefon ne donosi novac),onda ne moze. Tada vec nastupa kombinacija 3g + wifi
Sto se tice plastike vise njih nema problema,nego sto ima
Tako da ono,kako se kome zalomi
PS. LG je priznao propust oko toga,i svako moze da reklamira,gde ce mu istu reklamaciju uvaziti
Sto se tice plastike vise njih nema problema,nego sto ima

Tako da ono,kako se kome zalomi

PS. LG je priznao propust oko toga,i svako moze da reklamira,gde ce mu istu reklamaciju uvaziti

Iskreno, meni baterija izdrži ceo dan, i ostane mi oko 30% baterije, ali, ja telefon ne gazim kao neki članovi.Imam oko 3h i 20 min SOT u proseku, a ekran je na 100% svetline, samo kad sam napolju, data kad mi ne treba, gasim, wifi isto, a i kad ga koristim to je nešto laganije, tipa fb,you tube, surf, i što se mene tiče, baterija je mogla biti bolja.I, da,živim u mestu pored granice, tako da mi i mreža nije nešto sjajna, i često se telefon muči da ostane na mreži, tako da mu to možda smeta...
-
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Moj ti je savet da ne prelazis na G3.Sveokupno gledano Z2 je bolji fon,brze i bolje radi,optimizovan softver ima bez greske plus baterija,dizajn,izrada.Mislimda ces se pokajati.Jedino ako je taj tvoj Z2 nesto felerican pa onda...
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet