Vredi li menjati G3 za Huawei model Mate 7 ili P8?
Vredi li menjati G3 za Huawei model Mate 7 ili P8?
Imam dobru priliku za povoljnu zamenu skoro uzeti G3 za Huawei model Mate 7 ili P8. Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan sadašnjim, al sam se takođe zainteresovao za ova dva modela, za Mate na osnovu komentara pozitivnih, a P8 zbog dizajna prvenstveno. G3 je telefon zabavan za upotrebu, lep interface, dobri efekti kamere (slikanje gestikulacijom posebno), ovi Kinezi verovatno imaju lošiju kameru zadnju, prednju verovatno volju jer je veći broj piksela ako to išta znači, takođe je zanimljivo da kažu da im je brži procesor. Ko je je imao prilike da ih uporedi, nek piše
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Re: Vredi li menjati?
Ako ti nije problem malo veći ekran, onda Mate 7. Svakako se isplati preći na bilo koji od ova dva modela.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Ned, 06. Jul 2014. 11:28
- :: Lenovo Vibe Shot
Po meni ima smisla, e sad stvar ukusa sta uzeti.Ja Sam zaljubljen u mate7
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
I ja bih 7-micu uzeo kad bih birao između ta tri modela..
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Slažem se, ako dijagonala ekrana od 6 inča nije prevelika, Mate 7 je odličan izbor.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Mate7 uzimaj i nema greske, sve je vec napisano po raznim temama. Dobices mnogo toga.
Re: Vredi li menjati G3 za Huawei model Mate 7 ili P8?
Još me interesuje, jel jedina vezrija Mate 7 ova sa 2gb rama i 16gb interne, nema li možda jače verzije?
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Roy, ima jace verzije. Gold verzija,3gb ram-a 

Kao sto rece kutijagreha, postoji i 3gb verzija.
Ta verzija je vise zastupljena na istoku, kod njih, i teze se ovde pronalazi, a ako se i nadje - mnogo je skuplja od 2gb verzije.
Cak, mislim da nas ovlasceni uvoznik uvozi za sada samo ovu verziju od 2gb, u pitanju je kodna oznaka MT7-L09.
Zakljucak je da se bas i ne isplati kupiti 3gb verziju - skupa je a mislim da nista time neces dobiti jer Mate7 od 2gb rama gotovo uvek ima bar 500-600mb slobodno.
Treba reci da 3gb model ima 32gb interne memorije, a 2gb model 16gb - sto opet nije problem. Konkretno ja imam Kingston microSd od 32gb klase 10 koja odlicno vrsi posao, i memorije ima na pretek.
Ta verzija je vise zastupljena na istoku, kod njih, i teze se ovde pronalazi, a ako se i nadje - mnogo je skuplja od 2gb verzije.
Cak, mislim da nas ovlasceni uvoznik uvozi za sada samo ovu verziju od 2gb, u pitanju je kodna oznaka MT7-L09.
Zakljucak je da se bas i ne isplati kupiti 3gb verziju - skupa je a mislim da nista time neces dobiti jer Mate7 od 2gb rama gotovo uvek ima bar 500-600mb slobodno.
Treba reci da 3gb model ima 32gb interne memorije, a 2gb model 16gb - sto opet nije problem. Konkretno ja imam Kingston microSd od 32gb klase 10 koja odlicno vrsi posao, i memorije ima na pretek.

- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Naravno da vredi menjati, e sad tačno za koji bi se bas odlučio, to moraš sam da odlučiš, zbog veličine ekrana.
Mate 7 veći ekran, odličan phablet, p8 savršen dizajn i nešto manjih dimenzija u odnosu na mate7.
U poređenju g3 ima sigurno najbolju kameru i ostalo je sve na strani huawei, mada mate7 pravi sasvim dobre slike kao i p8.
Nema greške za koji kod da se odlučiš, i mate7 i p8 su vrhunske izrade i dizajna i sve radi odlično.
Prednost ja lično dajem za Mate7, zbog veličine i odlične baterija.
Mate 7 veći ekran, odličan phablet, p8 savršen dizajn i nešto manjih dimenzija u odnosu na mate7.
U poređenju g3 ima sigurno najbolju kameru i ostalo je sve na strani huawei, mada mate7 pravi sasvim dobre slike kao i p8.
Nema greške za koji kod da se odlučiš, i mate7 i p8 su vrhunske izrade i dizajna i sve radi odlično.
Prednost ja lično dajem za Mate7, zbog veličine i odlične baterija.
Huawei
Pa da, ovaj što imam ponuđen je 2gb, al sam na forumima čitaoi o tom od 3bg. G3 16gb i 32gb ne mogu da se porede, nadam se da nije toliko drastična razlika kod Mate-a
To da g3 od 16gb i od 32gb ne mogu da porede - ne prihvatam.
Isto sve, razlika samo u ramu i internoj memoriji.
Dosta forumasa je imalo g3 sa 2gb rama i niko se nije zalio da mu fali ram memorije.
Android nije kao windows.
Android, i kada ima 100 mb rama slobodno, i kada ima 1000 mb rama slobodno - radi identicno.
Tako da, razlika izmedju 2gb i 3gb znaci samo u momentu kad je svih 2gb rama popunjeno. Dakle, mnogo app, tezi multitasking itd.
Isto sve, razlika samo u ramu i internoj memoriji.
Dosta forumasa je imalo g3 sa 2gb rama i niko se nije zalio da mu fali ram memorije.
Android nije kao windows.
Android, i kada ima 100 mb rama slobodno, i kada ima 1000 mb rama slobodno - radi identicno.
Tako da, razlika izmedju 2gb i 3gb znaci samo u momentu kad je svih 2gb rama popunjeno. Dakle, mnogo app, tezi multitasking itd.