iPhone 5S vs Lumia 930, i šta posle iPhone-a?
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Re: iPhone 5S vs Lumia 930, i šta posle iPhone-a?
Azimuth, WP se upravo zbog tih plocica izdvaja od prethodna dva jer su same po sebi funkcionalnije i pruzaju vise informacija za razliku od obicnih ikonica, e sad druga stvar je ako je neko navikao na vizuelno obojeniji OS, afiniteti su razliciti. Cak su i neki koji su presli sa Androida/iOS na WP kao jedan od razloga naveli upravo te plocice. Za ovo drugo se slazem sa tobom, vizuelno nema neke velike razlike izmedju Androida i iOS.
Festina lente.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Nisam hteo da pricam u negativnom kontekstu o WP, ima on svojih prednosti, samo sam naveo na oko vidljive razlike i ono sto ume da zasmeta (konkretno meni). Od ostalih bitnih nedostataka WP-a ste i sami ispisali po temama, nedostatak funkcija/opcija u aplikacijama ili prosto nemanje aplikacija, sa druge strane ukoliko kao psyhound koristis instagram i hoces video da stavis, moras da kupis 3rd party aplikaciju jer je zvanicna ogoljena totalno, hoces da sakrijes galeriju i aplikacija je toliko dobro sakrije da je vise nikada neces naci ma koliko se tudio (a developera ne mozes kontaktirati) itd itd.
Slazem se, te plocice su nesto po cemu je WP karakteristican, ali isto to mozes dobiti sa par razlicitih launcher na Androidu, tako da i ta "prednost" nije zapravo prednost. Isto mogu da kazem za iOS, izbacis sve aplikacije na home i Android izgleda kao iOS, ali osim na prvu loptu slicnosti, postoje i bitne razlike koje se ne mogu nadomestiti.
Moje licno misljenje je da je apsurdno u ovom momentu uzimati u razmatranje bilo koji WP telefon sve dok ne izbace v10 sistema i dok se ne vidi sta su uradili sa aplikacijama. Ako nema bitnijih promena, smatram da se nikako ne isplati davati vise od 100tinak € za telefone koji rade na njemu jer je pitanje vremena kada ce i to malo developera dici ruke i onda ode sve dodjavola.
Slazem se, te plocice su nesto po cemu je WP karakteristican, ali isto to mozes dobiti sa par razlicitih launcher na Androidu, tako da i ta "prednost" nije zapravo prednost. Isto mogu da kazem za iOS, izbacis sve aplikacije na home i Android izgleda kao iOS, ali osim na prvu loptu slicnosti, postoje i bitne razlike koje se ne mogu nadomestiti.
Moje licno misljenje je da je apsurdno u ovom momentu uzimati u razmatranje bilo koji WP telefon sve dok ne izbace v10 sistema i dok se ne vidi sta su uradili sa aplikacijama. Ako nema bitnijih promena, smatram da se nikako ne isplati davati vise od 100tinak € za telefone koji rade na njemu jer je pitanje vremena kada ce i to malo developera dici ruke i onda ode sve dodjavola.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Ko je koristio iP5s logičan izbor je ip6, ako iOS odgovara nema razloga ne kupiti naslednika.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Najgore je sto se njemu sva 3 sistema dopadaju na odredjeni nacin.
Ako hoces da mijenjas onda kupi neki android, al da nije Huawei cisto iz razloga sto ces ga lakse zamijeniti. Tebi i WP odgovara, pa mozes sacekati W10 da vidis sta novo donosi.
Al tacno je kad kazu jednom iP, uvijek iP:)
Ja sam 4god koristio iP4 i dosao red da je zamijenim. I usporio je i mala dijagonala. Hajde da promijenim, uzmem L830, iP6 mi je bio preskup. Sluzi mene i Lumia, al korisnicko iskustvo mi nije ni blizu iP
Ako hoces da mijenjas onda kupi neki android, al da nije Huawei cisto iz razloga sto ces ga lakse zamijeniti. Tebi i WP odgovara, pa mozes sacekati W10 da vidis sta novo donosi.
Al tacno je kad kazu jednom iP, uvijek iP:)
Ja sam 4god koristio iP4 i dosao red da je zamijenim. I usporio je i mala dijagonala. Hajde da promijenim, uzmem L830, iP6 mi je bio preskup. Sluzi mene i Lumia, al korisnicko iskustvo mi nije ni blizu iP
- Zmajbb
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 21. Jan 2014. 21:57
- :: Iphone SE
Na kraju da se javim, uspeo sam da se dokopam Huawei Mate 7 modela crne boje. Prvi utisci su da je grdosija naspram dicusnog 5s ali prihvatljivo je. Osecaj u ruci je izuzetan, telefon izgleda brutalno dobro. Sad sledi par dana ispitivanja, testiranja, mucenja
za svaki slucaj, ostavio sam iphone pa ako huawei zadovolji maleni ide na oglas.

- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Čestitke na izboru i posebno na boji telefona (samo da nije zlatni).
Nadam se da ćeš biti zadovoljan i da će te dobro služiti.
Kad ga pošteno izmučiš
i budeš imao vremena, možda bi mogao da ga uporediš sa Ajfonom i 930 - za i protiv, ili tako nešto, to bi bilo interesantno pročitati.

Nadam se da ćeš biti zadovoljan i da će te dobro služiti.
Kad ga pošteno izmučiš

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Čestitam. Uporedi zvuk sa istim sluskama.
- Zmajbb
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 21. Jan 2014. 21:57
- :: Iphone SE
Moram priznati da sam isao na zlatnu verziju B-) ne zbog boje vec karakteristika, tel se stavi u futrolu I boja se ne vidi. Cak sam I nasao na oglasu zlatni koji se na kraju ispostavilo da je crni. Ne znam sta je lik hteo da postigne al ipak sam uzeo tel.
Sledece nedelje cu imati malo vise vremena za cackanje pa ce biti I nekih utisaka, za sada je sve ok, mozda da je rezolucija veca, ovako je sve ogromno na ekranu hehe.
Sledece nedelje cu imati malo vise vremena za cackanje pa ce biti I nekih utisaka, za sada je sve ok, mozda da je rezolucija veca, ovako je sve ogromno na ekranu hehe.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Cestitke na izboru, nadam se da ces biti zadovoljan. Cekam da testiras kameru pa neko poredjenje sa l930 da padne:)
Festina lente.